Наплив към болниците, тежко болни напълниха отделенията

Очаква се увеличаване на скъпоструващите операции
54
Наплив към болниците, тежко болни напълниха отделенията
Снимка: Pixabay

Tежко болни напълниха отделенията в лечебните заведения. Заради противоепидемичните мерки опашки се извиха пред столични болници. Най-голям е напливът към кардиологичните отделения и към хирургиите. Часовете при специалисти кардиолози, уролози и алерголози са запълнени за месец напред.

Още по темата
Много от хората с различни здравословни проблеми от страх да не бъдат заразени с коронавирус са изчаквали да попремине епидемията и чак тогава са потърсили медицинска помощ. Някои не са я дочакали.

“Имаме случай на пациент, който почина преди да насрочим операцията му. Като се обадихме да го търсим, за да кажем кога ще го оперираме се оказа, че си е отишъл. Отишъл си е, защото не е дошъл на време”, коментира пред “Труд” изпълнителният директор на болница “Св. Екатерина” проф. Генчо Начев.

Той обясни, че пациентите се завръщат, но много от тях са толкова уплашени, че още не смеят.

Медицинският директор на “Аджибадем Сити клиник Сърдечно-съдов център” проф. Иво Петров, каза че след като беше дадена зелена светлина за прием на пациенти с планови интервенции, работата е скочила двойно.

Националният консултант по кардиология заяви, че заради страха от зараза, много пациенти са пропуснали дори задължителните си прегледи. “Седем пациенти чакаха за имплантиране на минимално инвазивната клапа и когато се обадихме да идват, двама бяха починали”, разказа пред “Труд” проф. Петров.

Според последния анализ на “Индекс на болниците”, приблизително 30% по-малко българи с кардиологични заболявания са потърсили лекарска помощ по време на извънредното положение.

Има много случаи, при които се наблюдава усложняване на състоянието на пациентите, поради това, че бяха забранени профилактичните прегледи, а и достъпът до кабинетите беше затруднен, коментира шефът на БЛС д-р Иван Маджаров.

Мениджърите на болниците са категорични, че рестартът на здравната система ще рефлектира върху бюджета. Очаква се увеличаване на скъпоструващите операции и процедури, които са били отложени по време на извънредното положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
6
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
Очаква се до есен, мафията в бяло да опука всичко и после отново да циври, че няма пари , да лекува болните. А те клетниците, като не могат да бръкнат дълбоко в джоба си и да финансират тая същата мафия, ще са обречени просто на смърт. Числото на мъртвите от нелечение, грешно такова, или закъсняло, поради измислената епидемия от Ковид-19 ще е многократно по-голямо от мъртвите от лъже пандемията. Но това число никой и никога няма да ви го каже!
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Отговор до въпрос 45/50Човека лъже като дърт бразилец. Изрично имаше интервю с шефа на Онкологията и той каза, че всичко при тях е нормално по отношение на прегледите.
48
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пореден36 плюсчета показват, че в тая нация има ПРЕКАЛЕНО МНОГО заблудени хора. Бих им препоръчал в такъв случай, когато имат здравословен проблем да отидат при други специалисти: знахари, врачки, астролози и пр за да намерят лечение.
47
1
 
1
 
! Отговори
Отговор до въпрос 45 преди 3 години
До 45 много интересно, онкологията в София би трябвало да приема, те не лекуват ковид изобщо, учудвам се на това, което си писал, иначе алармирай националната здравна каса и министерство на здравеопазването, обади им се или им пиши
46
15
 
4
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Голем кеф ! Червените бабички сега ще намалеят яко ! А хубавото е, че вируса удари яко и Гумен Радеф - очите му горят като на Змей-Горянин като започна да съска , че в България било хаос. Човечецът си остава с големина на червей - червей-президент !
45
0
 
7
 
! Отговори
до 41 преди 3 години
Измрат се пише бе, измрАт. Завършете поне 1-ви клас, преди да пишете по форумите
44
2
 
22
 
! Отговори
Хубавото преди 3 години
На вируса е, че доказа, че у нас не същетвува здравеопазване, нещо подобно на антихуманна мафиотска структура, която гледа на пациента като на ходещо портмоне. Няма съчувствие, няма добра дума за пациента. Гледат те в ръцете и по коя пътка да те минат. За да се веят парцалите по западни курорти и да носят зараза. За съжаление, както навсякъде в държавата свестните люде стават все по кът!
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи фабриките за трупове заработиха на пълни обороти.
42
2
 
12
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Имам роднина на който му беше отказана Помощ в София - Раково Заболяване - Директора каза че Болницата е Затворена заради Коронавируса . Къде да Алармирам за да се поможне на горката жена ???Опитвахме във всички онкологични Болници - отвсякъде отказват прием и Изследвания .Подозирам че Онкологията е НАЙ-Печаливша от Коронавируса - НЕ РАБОТЯТ БОЛНИЦИТЕ , а взимат ПАРИ без да имат Пациенти .
41
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е те умишлено гонеха пациентите, особено личните лекари
40
0
 
33
 
! Отговори
Парите преди 3 години
Всичко е за пари, ето самите мениджъри на болниците са си го казали, защото досега болниците без ковид отделения бяха полупразни и не можеха да взимат пари и да точат касата, всичко е до парите, сега пък казват, че са пълни и ще им трябват повече пари
39
7
 
13
 
! Отговори
София преди 3 години
Правилно хората избягваха болниците, ето комшията влезна за едно, в болницата го заразиха с ковид, той зарази жена си, а тя сестра си, това беше по време на извънредното, ако хората си ходеха по болниците тогава щеше да настъпи масов леш, та да се чудят лекарите от тяхното заболяване ли да ги лекуват или от ковид,
38
2
 
33
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Къде е сега ония гологлавия, че заради него много хора ще измрът. Яко ще измрът!
37
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
опаа лъснаха долните *** на поръчаните паникьори, тук за икономика не говорим още
36
4
 
2
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
До ТонкатаИзлезе пролетен сафрид.Пресен.Звъниш на Мартин - 0898 83 76 76 -управител във доставка на риба и черноморска култивирана мида.Като правят доставка в твоя район на Общината ни, при късмет взимаш прясна.Разноса върви успешно.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Васил"Националният консултант по кардиология заяви, че заради страха от зараза, много пациенти са пропуснали дори задължителните си прегледи."Васко бе, чети!Васко не чете.
34
5
 
20
 
! Отговори
Народопсихолог преди 3 години
До LanНарод като нашия може да понесе много духовна нищета - доказали сме го исторически. 700 години сме били роби и пак продължаваме да бъдем. Липсата на ракия и агнешко обаче трудно ще понесем. Също го доказахме.
33
2
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРМалко сафрид излезе ли бе?:):):):)Срещу Жанет на борсата пак ли само замразен?:):):):)
32
3
 
8
 
! Отговори
Lan преди 3 години
Просто не ми се мисли отменените женски и детски консултации до какво ще доведат...ще го видим ли въобще това в новините :(.
31
3
 
4
 
! Отговори
Адриан Николов-Шумен преди 3 години
Сега съм "Васил" и "Любомир Иванов" и "Lan" :)))) Иначе съм си пак аз-трола гърчав.