Частен фалит или вечен длъжник?

Обединени патриоти изготвиха Закон за частния фалит
28 май 2020 21:04, Красимир Ангелов
28

Преди дни стана ясно, че от "Обединени патриоти" са изготвили Закон за частния фалит. Основната цел е да се сложи край на т.нар. доживотна задлъжнялост.

България е сред малкото страни в Европейския съюз, в които все още няма такава законодателна рамка.

Това не е първият път, в който у нас се говори за възможността за частен фалит. Подобно предложение имаше и бившият омбудсман Мая Манолова.

Как ще бъдат гарантирани правата на физическите лица и при какви условия - темата в предаването "Директно"  по телевизия Bulgaria ON AIR коментират народният представител от ВМРО и заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси в парламента Александър Сабанов и адвокат Валя Гигова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И долу колекторските робовладелци.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъди все така самодоволен. Като паднеш ,а това ще стане ще се чудиш как е станало. И ти не ме интересуваше. Аз се интересувам как живеят българите. И не живеят добре. И разни хиени се опитват да ги държат в робство доживот. Но нещата се променят. И много дето си управляват добре парите отиват в изгнание.
26
1
 
1
 
! Отговори
Владислав преди 3 години
Хората в цял свят са направили проучване ,защо 90% от новобогаташите или така казано ,хората който рязко са забогатяли (лотария,наследство,продажба на имот) сиреч не са се потрудили за това богатство,защо след 2г се оказват пак толкова бедни както преди да забогатеят ? Ще ти кажа и приключвам темата повече. ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ ПАРИТЕ СИ!!! Айде сега помисли малко над думите ми и си живей както искаш !
25
1
 
1
 
! Отговори
Владислав преди 3 години
Ако щеш и 15,000 минуса ми нацъкай ,грам не ми дреме. Къде живееш кво правиш си е твоя работа,нито ми зависи нещо от теб ни па на теб от мен.Темата ,броя на коментарите (от 24 ,15 са наши) е показателен.Българина е беден и това е факт ,аз моята теза си я доказах ,не държава ,не управляващи ,не Русия или Америка,кой ще да е ние ще сме си бедни.Такъв си ни е манталитета,и 1,000,000 лв да дам на всеки българин 99% от тях след 5 г макс ще са на същото положение като сега и това е факт.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И дали живея в центъра на София или в панелка не е от значение. Не искам българите да са роби. Убеждения.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И не ходя по кръчми.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лобистите и троловете си личат от далече. И хората които имат интерес да има вечни роби. И хора фалират по независими от тях причини. Както и много в моменти на криза.
21
1
 
1
 
! Отговори
Владислав преди 3 години
Тая морава дето не забравям да кося ,не съм викал фирма а сам с правата лопата съм обръщал ,после засявал ,после тъпкал после поливал.Колата ми няма какво да тропне по нея.Пет години не сме ходили не на море ,на планина дори не сме ,нито кина нито ресторанти ,ама си смених дограмата с най хубавата,изолирах си къщата ,купих на детето и нас голям басейн ,шатри люлки ,шезлонги ,косачки ,резачки и куп неща. Така ,че не ми говори какъв съм защото не ме познаваш. Явно истината боли за мнозинството.
20
1
 
1
 
! Отговори
Владислав преди 3 години
Когато вие сте се чудили в коя кръчма тая вечер ще слушате Цеца аз съм бил в магазина за гуми,ама нови ,ама четири а не само на предно или задно ,ама висок клас ,защото знам ,че морето няма да избяга ама колата може да избяга в някоя канавка и да затрия или мен или някой друг! Не приятелю ,моето време е баш сега ,сега се радвам на всички лишения през годините. И само за сведение и все още плащам сградна инсталация в апартамента си в провинцията без да живея там ,е така за тоя що духа !
19
1
 
1
 
! Отговори
Владислав преди 3 години
До:18 Само не разбрах как реши ,че съм крадец ! Знаеш ли колко съм се стискал за да имам това което имам ? Никой нищо даром не ми е дал в тоя живот.Със жена ми сами се справяме със всичко! Ако съм бил крадец ,нямаше да имам в момента заем за 30,000лв.Ни баби ни дядовци ни майки и бащи са ни помаггали! Когато ти и всички като теб са си ходили на почивки и са си взимали последния модел телефон аз съм се стискал със семейството си за да си купя латекс или спалня от "Виден..в" за да си освежа стаята
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не проклинам държавата а крадци като теб. Дето се имат за много , но и твоето време ще дойде. А ние ще се справим и ще си оправим държавата , да е социална. А не да ровят хора по кофите. Да не забравиш да си окосиш ливадата.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** на събирачи на заеми или мутри не ме интересува.
16
3
 
2
 
! Отговори
Владислав преди 3 години
Мога да ти изнеса много дълга лекция какво можеш да направиш с нисък доход ,но с правилно управление на парите и маааалко мерак ,ама няма да ме разбереш ! Затова след 30 Мин си тръгвам от работа ,качвам се на колата си и отивам в къщичката с райграса,с басейнчето ,с шатричката ,и барбекюто .Пускам си чисто новия 60' тв ,надувам саундбара и ме боли ...... за всички. Пий една ракия в панелката за мое здраве и проклинай държавата! И тегли яко заеми ,не се стискай ,идва лято ,фалита е лесен после !
15
3
 
3
 
! Отговори
Владислав преди 3 години
До:14 Мен пък не ме интересува за теб и приятеля ти ,какво си мислиш ,че само него са го отчуждавали ли? И мен ме отчуждиха на смешни пари и то нищо не минава все още ама за в бъдеще нали имало план ! Ние " колекторчетата " дето благодарение на моите пари в банката можеш да си вземеш на изплащане телевизор живеем в къща и ми взеха от двора ,ама кво ? Да профукам парите ли ? Или да продам земята на баба и дядо в Ямбол за да живея в София ли?или по зле ,да карам 10 годишна кола,а да нямам 5 лв ?
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един приятел имаше сервиз. Инвестира яко. Минаха и го събориха за метрото. Оцениха го за жълти стотинки. Прибраха му и машините. И дължи повече от колкото е взел. Та за теб и жена ти не знам. И не ме интересува, колекторче.
13
3
 
2
 
! Отговори
Владислав преди 3 години
И ти с цялата си наглост и акъл ,ще теглиш ,щото нали ,нов айфон ,ново телевизорче ,нова кола ,ааа а моренце къде без него ,цяла година бъхтя ,заслужавам си го. А после реване .Не ,не съм съгласен с това ,ще харчиш колкото имаш .Трябват много внимателно да се разграничат условията при които можеш да обявиш фалит.Защото разбирам ,че се случват неща в живота ,я смърт ,я инвалидност ,я друго ,и както си плащал изведнъж неможеш ,нормално е ,но да има ясни критерий кой може и при какви условия!
12
3
 
3
 
! Отговори
Владислав преди 3 години
Как теглиш пари (чужди) беЗ да си направил елементарна сметка как ще ги връщаш ??! И после да кажеш "Ами аз обявявам частен фалит " !! И на мен ми се искат много неща да си купя ,но смятам ,смятам ,Ами не мога да си го позволя в този момент ,имам по-важни неща .А съм от хората които ги осигуряват на колкото взимат ,няма банка която да не ми даде максимума за потр.кредит (60,000лв) за тези които не знаят .Но не ги тегля ,да ,има къде да ги вложа ,и на мен ми се ще да сменя колата ама? Акъл малко.
11
2
 
3
 
! Отговори
Владислав преди 3 години
Аз не съм на ясно нито със съществуващ закон при подобно нещо нито за липса на такъв ! Наистина това ми е непозната материя и затова няма да коментирам ,само искам да кажа следното .Съгласен съм с един коментар тук относно политиката на банките за едностранна промяна на условията по даден кредит,потребителски или ипотечен. Но не мога да разбера какво значи вечен длъжник и частен фалит ? Ами аз и жена ми колко заеми сме имали и сега имаме за 30,000 лв и всички сме ги погасявали.Как теглиш пари?
10
0
 
5
 
! Отговори
Mafia преди 3 години
V ciala evropa ima casten i firmen fаlit samo v BG ne az imam casten fаlit v germania 3 godini i posle na cisto
9
2
 
13
 
! Отговори
Abv преди 3 години
Може банка да фалира и да завлече маса хора и банкерите да си щракат сръбско доде са живи. И 1997 ни прибраха мошениците парите. А ако стане криза и сега и 2008 г. човек не може да фалира. За да си пълнят колекторите дебелите гуши и държавни банки да им пускат кредити без лихва. И българина да им е вечен роб.