Красимир Живков и още пет други са задържани след акцията днес

Зам.-министърът оказвал натиск върху служителите си
Обновена: 28 май 2020 16:34 | 28 май 2020 16:30, Нели Христова
124
Красимир Живков и още пет други са задържани след акцията днес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шест души са били задържани след днешните спецакции. Сред тях е и зам.-министърът на екологията Красимир Живков, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Той съдействал за внасянето на боклука от Италия у нас и оказвал натиск върху свои служители да издават разрешителни за внос и износ на отпадъци на определени фирми, въпреки че те не са отговаряли на изискванията. който не искал да се подчини го принуждавали да напусне.

"Събрани са множество писмени и гласи доказателства и доказателствени средства, от които се установява, че зам.-министърът на околната среда и водите е съдействал за издаването на нотификации за внос на отпадъци основно от Италия", каза Сийка Милева на извънреден брифинг на Специализираната прокуратура.

По думите й Специализираната прокуратура наблюдава досъдебното производство още от януари месец за организирана престъпна група, създадена с користна цел, в която участват длъжностни лица, среди които бивш директор на РИОСВ-Плевен и заместник-министър на околната среда и водите.

"В тази връзка днес бяха извършени множество действия по разследването: претърсвания и изземвания на над 40 адреса на територията на цялата страна: София, Ботевград, Правец, Пловдив, Плевен, Монтана, Смолян и села от Община Кюстендил", посочи тя.

Сийка Милева отбеляза, че събраните до момента доказателства сочат, че заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков индиректно е оказвал натиск върху служители на дирекции за съгласуване на нотификации на дружества, въпреки че те не са отговаряли на необходимите изиксвания. Служителите, които са отказвали да съдействат, са били освобождавани или принуждавани да напуснат министерството.

"Всяко дружество, генериращо опасен отпадък, е длъжно в рамките на една година да го изнесе извън България или да го предаде на друго българско дружество за последваща преработка. За да изнесе опасния отпадък извън България, дружеството трябва да получи нотификация от МОСВ. Заместник-министърът на МОСВ е отказвал издаването на такива нотификации и по този начин е принуждавал производителите да предават опасния отпадък на определени, контролирани от него дружества, които имат разрешение за последваща преработка на територията на Република България", допълни говорителят на главния прокурор.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами може едно единствено лице, сам човек, да организира, финансира и извърши такава операция и ние всички знаем името на това единствено лице, на този човек. Само и единствено Той има свръх способности за всичко и може сам да извърши и невъзможното: Благодарим Ти ! следват и ръкопляскания.
77
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Екстра качество....произведено от герб
76
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако зам. министъра е в престъпна група как Бойко М. Борисов го е назначил? Ако обичате разследвайте и този въпрос. Цялата отговорност носи главата на правителството!
75
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко се знае..дали по вода или с влак са вкарани е България,и естествено и фирмите ,но кво !!! Кервана си върви
74
3
 
12
 
! Отговори
те не са преди 3 години
комунисти те са унищожители.По времето на социализма се градеше а сега се руши.Заради такива ще станете много бедни запомнете.
73
2
 
16
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Така става с бушоните на Ел.централата.Изгарят и се подменят с нови.Иначе Ел.централата няма никаква вина хахахахахаха
72
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато правосъдието е независимо и не го е страх от Бойко и го арестуват, тогава ще се подреди целия пъзел на корупцията в държавата. За всички големи далавери които стават в държавата той е замесен и когато се пропука от някъде той тихо се оттегля и се прави че той е разкрил всичко и изведнъж от престъпник излиза герой и ние му ръкопляскаме и се възхищаваме вместо да излезнем пред министерски съвет да ги сринем до един.
71
5
 
10
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
КОМУНИСТА НЕ БИВА ДА СЕ УБИВА...НИТО ДА ГО МЛТРЕТИРАТЕ , ЗАЩОТО УТРЕ ЩЕ СЕ ПРАВИ НА "РЕПРЕСИРАН"!ВЗЕМЕТЕ МУ ПАРИЧКИТЕ И ИМОТИТЕ!!!ТОВА ЩЕ ГО СЪСИПЕ ТОТАЛНО .....ЗАЩОТО Е АЛЧЕН ***!
70
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А другите кога???
69
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само така. Пасти и зрелища за Овчелюдието.
68
0
 
7
 
! Отговори
Bg izmet преди 3 години
САМО ЛИНЧ.ДО ДЕСЕТО КОЛЯНО И ДО 15 ПЕТА ИЛИ ПИТЬ
67
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво направиха на Нено Димов след кризата с водата в Перник? Нищо,нали! Така ще е и с този,само циркове и после ще го пусне съда проклет! Така и с Арабаджиев стана,така и с Баневи ще стане,така стана и с Бенчо,проклета държава от всякъде!
66
8
 
2
 
! Отговори
Българ преди 3 години
До поредния рушки агентЗам. министър към коя партия е?Моля се да е ВМРО или другите патерици, защото аз вече съм гербер, чувствам се добре и финансово и като просто казано човек с тях.Колко бях сляп, за истината боже прости ми.Да се свети господне Бойко до веки веков, казах.Да не съм чул оплаквания против Господ, капиш!!!!!!!!!!Хахахахахах
65
1
 
7
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Министъра вече го арестуваха. Сега са наред вишшите му заместници.Добре ги арестуват. То не беше италианския бо,.,лук, то не беше водната криза в Перник. Стига им толкова!Нанесаха щети на Държавата за милиярди.Сега да си понесът последствията ЗАД РЕШЕТКИТЕ!Очакваме ДНЕС БГ да ни държи в течение и какво се случва с процесите срещу тези от министерството на еколкогията!В затвора ли ще отидат наистина, или ще протакат използвайки слабостите съдебната система?
64
3
 
5
 
! Отговори
има напредък преди 3 години
По времето на соца койно не иска да се пдчини го обявяват в съботаж и изменик на родината с възможно най-тежката присъда.
63
3
 
15
 
! Отговори
поредния рушки агент преди 3 години
КРАСИМИР ЖИВКОВРоден е на 04.09.1964 г.Магистър със специалност история от МИ, гр. Москва, Русия.Има професионална квалификация по Държавни общински финанси Център за следдипломно и факултативно обучениеСтопанска академия Димитър А. Ценов, гр. Свищов.Кариерата си започва през 1988 г. в Младежкия дом на гр. Правец, като секретар, организатор и директор.
62
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Барба ГаньосИ аз го прочетох.Задължават ни да ги регистрираме.А нашата външна министърка какво дреме.Защо не постави въпроса за равата на българите в Македония и Сърбия.Всичките ни министри са.Има 2 вида хора-просто уникални и уникално прости.Нашите са от втория вид.
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите не седят мирно.
60
6
 
8
 
! Отговори
ист преди 3 години
Соц мулета пренасят дрога.Соц мулето Шашу Дикух пренася джиро. Тъпо муле.
59
3
 
7
 
! Отговори
Барба Ганьос преди 3 години
Започнаха да ни егават.Освен с военната зона на турция до нашата граница,сега ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД ПО ПРАВАТА НА МУМУНИТЕ Е ОСЪДИЛ БЪЛГАРИЯ,ЗАЩОТО Е ОТКАЗАЛА ДА РЕГИСТРИРА МАКЕДОНСКА ОРГАНИЗАЦИЯ В БЛАГОЕВГРАД.......Прочетох го в сайта на Валерия Велева.