14 нови случая на коронавирус, три жертви, излекуваните от вчера – 48

Сред болните има и шофьор от Спешна помощ в София
Обновена: 30 май 2020 09:38 | 30 май 2020 08:12, Красимир Ангелов
116
14 нови случая на коронавирус, три жертви, излекуваните от вчера – 48
Снимка: БГНЕС

14 нови случая на коронавирус са регистрирани в последното денонощие в страната, съобщи на традиционния брифинг професор Тодор Кантарджиев.

От тях четирима са настанени на лечение в болница, а останалите 10 са на домашно лечение. От заболелите има 10 жени и 4 мъже. Активните засегнати области са 6. Новите случаи са в Пазарджик, Плевен, Разград, Сливен, София и Ямбол.

Общият брой на засегнатите от коронавируса медици е 256 души, като за изминалото денонощие има 1 нов случай  – шофьор на линейка в Спешна помощ в София.

Общият брой на излекуваните е 1064, като за последното денонощие те са 48. Това е 42 % от всички случаи на коронавирус в България.

Трима души са починалите вчера от коронавирус –  жена на 78 години в Пазарджик със сърдечна недостатъчност, 64-годишна жена в Пловдив с диабет, както и мъж в УМБАЛ "Света Анна" на 84 години. Средната възраст на починалите у нас е 67 години.

1353 проби са изследвани вчера.

Професор Кантарджиев съобщи още, че репродуктивното число на коронавируса вече е под 1 - 0,8. Въпреки това той призова: "Да не се отпускаме – маски и дистанция! Да не се събират много хора и винаги на открито". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
1
 
! Отговори
Изкарал Covid-19 преди 3 години
Заразих поне 15 човека .Всичките до 1 са ми благодарни че го изкараха и вече него мислят .Само АЗ съм от статистиката .Другите не им се занимаваше да ходат по болници,да ги дебнат полицаи 1 месец
101
5
 
2
 
! Отговори
ЮДО-МАСОНИ преди 3 години
защо в държави като Швеция, Дания, Беларус, Туркменистан, Иран НИКОЙ НЕ "ИЗМРРЯ ЯКО" от измисления ви вирус !?Нито една от тези държави не закючи хората по домовете им като *** и не унищожи икономиката си с поръчковата юдо-масонска каранита !
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ви ли омръзна всеки ден едно и също... ????!!!!!!!
99
0
 
3
 
! Отговори
КОВИ за пари хващаме преди 3 години
После пари за лекуване ще даваме........ Опустяла му и рекламата!
98
0
 
4
 
! Отговори
на час по лъжичка! преди 3 години
Кажете ги ваведнъж и не бъркайте болни с оздравели заразени и умрели! Стига циркове
97
0
 
1
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
..doctor I advokat pari na raka ot klient,pacient ...ne triabva da vijdat !!! Te zadaljitelno triabva da sa na zaplata ot darjavata !!! V protiven sluchai stavat izvrashtenie I se prevrashtat v targovci .nito lekuvat istinski nito otsajdat spored pravdata I zakonite !!!
96
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво правим със здравната система? Закриваме обществени болници? Или я реформираме в полза на човека? Кога ще закрием болниците търговци и болните ще станат пациенти, а не клиенти?Изтърпяхме целия този цирк, за да разберем, че хората са излишни и пречат на системата. Несигурност и неравенство - никой не е застрахован, най-вече богатите да му мислят...
95
0
 
7
 
! Отговори
кой е виноват преди 3 години
-короната или икономиката!-икономиката или короната?-Бойко и Герб-БКП-ДС паксе замаскираха и завоалираха престъпленията си спрямо нас!
94
1
 
10
 
! Отговори
художника преди 3 години
Стига с тия манипулации! С к,во ги лекувате бе, като няма нито лекарство, нито ваксина? НЯМА излекувани, ИМА О З Д Р А В Е Л И !!!
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: щаба и правителствотоКопие: министъра на здравеопазванетоКакво правим с българските и международни концерти и фестивали за които са продадени билети повече от 30% от капацитета на мястото за провеждане? Това означава ли че организаторите могат да ходят да се гръмнат? Наистина ли ресторантьорите са най-важният отрасъл на икономиката в България???
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УСЕТИХТЕ ЛИ СЕ БЕ, ТОЗИ Е ДОБРОТО ЧЕНГЕ, А ЛОШОТО Е ТИКВАТА С ПАГОНИТЕ!
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетох, че лекарите давали на близките пари, за да запишат починалия като жертва на вирус. Дано да не е вярно, иначе защо събираме пари за помощи,
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 70 "62% от хората над 18 години са с наднормено тегло, а те най-много си патят от коронавируса" Така е но те биха могли да носят маски постоянно ако желаят.Защо всички останали хора, които са водили здравословен начин на живот, ограничавали са се от прекалено консумиране, спортували са и не са допуснали наднормено тегло солидарно да ходят заради дебелите, които повечето са си извадили телкове освен това. Някак си е абсолютно обратно на логиката.
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маските в Полша от вчера няма да са задължителни и за помещения, в които може да се спазва дистанция от два метра.Това явно са магазини с голяма търговска площ или молове.Дистанцията от два метра трябва да остане като задължителна мярка ако правителството иска също да остане. Дистанцията е най важната мярка и трябва да се възпитава в обществото с нарочни обяснения, защо е добре да се спазва дистанция.
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Страхова невроза В контекста на констатираното от теб стои въпроса защо толкова много лекари се оказаха с положителен тест за ковид19, каквото и да значи това, освен че наложи да спазват карантина у дома си. Не визирам болните лежали в болница.
87
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да изметем крадливия мухобойко
86
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман вече с тоя вирус, който така и нямаше пик....Вече никой не ви вярва, че е толкова опасен.
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Да ръкопляскаме на троловете и събота и неделя са на пост, изгърбиха се горките от пост да не минете на пости, доста сте прости.
84
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
с какво са лекувани излекуваните?
83
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИ скакво ти беше отнето достойнството,като носи маска- умря ли!!!КОВИД-20 НА ПОЗИТАНО Е ПО-СМЪРТОНОСЕН ОТ КОВИД 19!!!Бегай те!!!