14 нови случая на коронавирус, три жертви, излекуваните от вчера – 48

Сред болните има и шофьор от Спешна помощ в София
Обновена: 30 май 2020 09:38 | 30 май 2020 08:12, Красимир Ангелов
116
14 нови случая на коронавирус, три жертви, излекуваните от вчера – 48
Снимка: БГНЕС

14 нови случая на коронавирус са регистрирани в последното денонощие в страната, съобщи на традиционния брифинг професор Тодор Кантарджиев.

От тях четирима са настанени на лечение в болница, а останалите 10 са на домашно лечение. От заболелите има 10 жени и 4 мъже. Активните засегнати области са 6. Новите случаи са в Пазарджик, Плевен, Разград, Сливен, София и Ямбол.

Общият брой на засегнатите от коронавируса медици е 256 души, като за изминалото денонощие има 1 нов случай  – шофьор на линейка в Спешна помощ в София.

Общият брой на излекуваните е 1064, като за последното денонощие те са 48. Това е 42 % от всички случаи на коронавирус в България.

Трима души са починалите вчера от коронавирус –  жена на 78 години в Пазарджик със сърдечна недостатъчност, 64-годишна жена в Пловдив с диабет, както и мъж в УМБАЛ "Света Анна" на 84 години. Средната възраст на починалите у нас е 67 години.

1353 проби са изследвани вчера.

Професор Кантарджиев съобщи още, че репродуктивното число на коронавируса вече е под 1 - 0,8. Въпреки това той призова: "Да не се отпускаме – маски и дистанция! Да не се събират много хора и винаги на открито". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
5
 
! Отговори
2Loop преди 3 години
какво стана с тестването в Пловдив?колко процента са се срещали с вируса?
81
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лечения- НЯМА, но излекувани ИМА. Що е то?
80
10
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
До важно 73 Най добре е да си седнем на задниците и тази година без почивки и ресторанти. Нищо няма да ни стане.
79
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Задължителното носене на маски не е нищо друго освен демонстрация на власт и тотално погазване на достойнството и правата на хората.
78
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера бяха 19 оня ден 6 днес 14 започва да много да намирисва на измама вече.Утре ще ги изкарат 5. Я щаба да каже колко болни има от хепатит които не знаят че са болни.Дайте да броим и тях това също е адски лоша болест. И за тази болест трябва да носим маски и да спазваме дистанция. Народа вече не ви вярва и на вън стане ли 30 градуса забравете че някой ще носи маски и ще спазва дистанция.Има и здрави хора които ги пишат че са болни от коронования вирус слагат ги в статистиката и взимат пари.
77
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До важно И защо това да е важно за хората, които нямат нито време нито желание да ходят по кръчми и пицарии. Отсейте нещо наистина важно, като лъжата например, като голямата лъжа.
76
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България 70 000 тествани. В Сърбия 240 000 ... Еднакво на брой население...........Айде у левооо...
75
2
 
13
 
! Отговори
. преди 3 години
В Малта днес - повече бройки тестове (при многократно по-малко население от България) и само двама нови заразени. Но карантината за идващи от Малта остава.Българските граждани по света кучета ги яли, нали дами и господа управници на държавна заплата?
74
6
 
23
 
! Отговори
Оруел преди 3 години
Генералчето и другите палячовци да махат всички ограничения щото няма никакво основание за това.
73
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво правим с българските и международни концерти и фестивали за които са продадени повече от 30% от капацитета на мястото за провеждане? Това означава ли че организаторите могат да ходят да се гръмнат?
72
5
 
16
 
! Отговори
важно преди 3 години
Хората се заразяват масово с всякакви болести по заведенията... Сервитьорите не са обучени правилно на работа... При отсервиране хващат чашите там, където се докосват устните на клиентите и после на бара, пак същото, когато зареждат таблата с новите поръчки...Съответно, ако е имало заразен клиент с някой вирус или друго... следващите може да вече сигурни...
71
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да и на мен не ми е ясно ,как лекуват ,,май лекари ,телевизии журналисти,и естествено управляващите са единна мафия
70
7
 
40
 
! Отговори
Кажете моля преди 3 години
как ги излекувахте при липса на лекарство?Или точният термин е - оздравяха.Мили СЗО тролченца Кунчев и Мутафчийски - вече само 4-5 баби ви вярват.Спрете да се излагате като кифладжии и говорете нещата каквито са - оздравяха!!!Защото няма с какво да ги излекувате.В световен мащаб няма,не само тук !Ако изобщо го има тоя вирус де...*** това е друга тема.
69
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здрави, болни, стари, млади - май не знаете за какво говорите. Почти всички в България, които са над 18 години, имат "съпътстващи заболявания". Какво предлагат умниците - почти всички възрастни да умрат. 62% от хората над 18 години са с наднормено тегло, а те най-много си патят от коронавируса. Повечето хора даже не знаят, че са с наднормено тегло. Почти милион са в хипертония, около половин милион са регистрирани с диабет, като много хората с хипертония и диабет не са регистрирани.
68
3
 
7
 
! Отговори
Към блаженство! преди 3 години
Ако въведем постоянни меки карантинни мерки наистина ще осигурим на всички пенсионери достигането на блаженството от напредналата деменция, когато всички страхове изчезват, и от covid, и от смърт, и от голямата сметка за ток, и това, че не познаваш хората от семейните си снимки. Някои имат щастието да са в това "блаженно" състояние дълго. Дълги са тогава сметките и на здравната система, и социалната(100% инвалидност), и на пенсионната и най-вече на близките! Къси стават само нервите!
67
10
 
11
 
! Отговори
До ист преди 3 години
Та колко здрави българи под 40 год. са стигнали до интензивно отделение или са били интубирани - нито един. Имаше един със дългогодишен захарен диабет и кетоацидоза, той наистина умря. Питам за здрави!?
66
7
 
17
 
! Отговори
Безкраен живот? преди 3 години
Тези 78 и 84- годишни,които умряха вчера,нали сте наясно,че не са се заразили от кръчма или в супермаркета.Заразили са се от децата и внуците си,които обаче са здрави,даже вероятно и карантината им е изтекла и вече имат имунитет, т.е. недосегаеми са за корона вируса!Старите хора със сериозни придружаващи заболявания обаче умират, тази година от covid-пневмония,миналата година от грипни усложнения, догодина от друг вирус. Всичко има край!
65
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като си млад или нямаш хронични заболявания е много по-лесно и спокойно, но я си представи утре да не можеш да видиш внучето си или да оставиш семейство с малки деца понеже си хронично болен, заради някой *** дето се мисли за супермен и заразява наред?
64
7
 
7
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: Страхова невроза (номер 69)Да, така е по принцип. Най-тежко се разболяват възрастните с множество други хронични заболявания.Лошото обаче е в това, че малък процент млади хора също се разболяват тежко, ако не го знаеш. Предполага се, че причината е неадекватна реакция на имунната система.И лекарите не знаят точно как става това. При грипа нещата също са подобни, но не съвсем. И това плаши лекарите. Грешката им е, че плашат излишно всички останали, които са здрави и жизнеспособни.
63
7
 
6
 
! Отговори
ист преди 3 години
Страховата невроза ако вярва в глупостите които пише, да отиде без защитно облекло в интензивното където лекуват коронавирус.Да вземе за придружител и хитър Петър, който е като неговия болен акъл.