14 нови случая на коронавирус, три жертви, излекуваните от вчера – 48

Сред болните има и шофьор от Спешна помощ в София
Обновена: 30 май 2020 09:38 | 30 май 2020 08:12, Красимир Ангелов
116
14 нови случая на коронавирус, три жертви, излекуваните от вчера – 48
Снимка: БГНЕС

14 нови случая на коронавирус са регистрирани в последното денонощие в страната, съобщи на традиционния брифинг професор Тодор Кантарджиев.

От тях четирима са настанени на лечение в болница, а останалите 10 са на домашно лечение. От заболелите има 10 жени и 4 мъже. Активните засегнати области са 6. Новите случаи са в Пазарджик, Плевен, Разград, Сливен, София и Ямбол.

Общият брой на засегнатите от коронавируса медици е 256 души, като за изминалото денонощие има 1 нов случай  – шофьор на линейка в Спешна помощ в София.

Общият брой на излекуваните е 1064, като за последното денонощие те са 48. Това е 42 % от всички случаи на коронавирус в България.

Трима души са починалите вчера от коронавирус –  жена на 78 години в Пазарджик със сърдечна недостатъчност, 64-годишна жена в Пловдив с диабет, както и мъж в УМБАЛ "Света Анна" на 84 години. Средната възраст на починалите у нас е 67 години.

1353 проби са изследвани вчера.

Професор Кантарджиев съобщи още, че репродуктивното число на коронавируса вече е под 1 - 0,8. Въпреки това той призова: "Да не се отпускаме – маски и дистанция! Да не се събират много хора и винаги на открито". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
21
 
! Отговори
Страхова невроза преди 3 години
Някои не се умориха да плашат хората и да им говорят глупусти! Млад, здрав човек и един месец да стои без маска в covid-отделение нищо няма да му стане, най-много да хване хрема и да добие имунитет. Нали всички тези заразени и/или разболели се имат деца и внуци... и никое от тях не се е разболяло с повече от кратка хрема. Ако даже един здрав младеж се беше разболял сериозно, смятайте че Щабът щеше да ви го натяква ежедневно до втръсване. Старите да си се пазят, младите да пазят старите също!
61
9
 
20
 
! Отговори
идиоти!-мутри! преди 3 години
До Хитър ПетърЗаради курортния сезин на черноморието жертваме здравето на хората!!!!!!!!!!!!!!!
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Полша започва четвърти етап от премахване на ограниченията, наложени заради епидемията от коронавируса. От днес ще може да се излиза от къщи, без да се носи маска или да се закриват устата и носа с шал, предаде ТАСС.Маските няма да са задължителни и за помещения, в които може да се спазва дистанция от два метра. Остава изискването за покриване на устата и носа в църквите, обществения транспорт, кината, държавните учреждения" а тази новина кога ще е споделите или е в разрез с виждането на щаба
59
8
 
24
 
! Отговори
Хитър Петър преди 3 години
Хитър Петър,,,казва на страхливия...Още поне 3 месеца си стой у дома ..А за да си сигурен че няма да те пипне измисленият корона вирус,най добре целогодишно си стой в къщи.Дори никога повече не излизай...Докато накрая си умреш от страх ,стрес или друго заболяване...Паляци.
58
2
 
19
 
! Отговори
Тулупин преди 3 години
Защо вместо държавни бензиностанции не построите държ детски градини и държ детска болница и каскета да го няма
57
23
 
13
 
! Отговори
ист преди 3 години
Който не вярва че коронавирус е много опасен, да отиде в интензивното където лекуват болните но без защитно облекло. Ако ги е страх, да замълчат.
56
23
 
12
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Нищо не се е разминало още, но хората стават все по-смели и безотговорни. Докато няма лечение вируса няма просто да си тръгне ... Ние сме по-добре, защото се изолирахме като държава (не, че имахме избор ...)
55
6
 
11
 
! Отговори
Georgi преди 3 години
Абе хора, кажете сериозно, има ли го още тоя коронавирус. От три месеца не съм излизал от вкъщи, и храната си я поръчвам ми я носят пред вратата. Но вече полудявам, не издържам. Кога ще свърши всичко това. Страх ме е да излезна, страх ме е за живота ми. Кажете може ли да се ходи спокойно вече по улицата, или все още е смъртоносно опасно.
54
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Не е за вярване, че още се обсъжда някаква "пандемия"Медиите го правят това, особено тия с нац.тираж. Те притиснаха правителствата по света искат или не да приемат решенията на СЗО и така без каквато и да е епидемия се оказахме в пандемия. Правителствата ако искат да оцелеят трябва да разкарат продажните медии.
53
6
 
18
 
! Отговори
До информативно преди 3 години
Няма регистрирани болни, а регистрирани положителни. Болшинството от тях никога няма да са болни... Ако ви е много тъжно без мутренски заплахи и социопатичен далавераджия шеф на болница, моля намерете си държава с режим, който ще ви задоволи. На изток и в южна Америка още ги има.
52
6
 
28
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
При средна продължителност на живота в България от 74 години.. Какъв е шанса тия 'жертви' на вируса да са починали и без вирус се пита в задачата? Тези, които наплашиха населението трябва да бъдат подведени под отговорност за разпространение на фалшиви новини и тормоз на национално ниво, в същност всички, които са починали или трайно увредени от невъзможността да получат адекватно лечение реално са истинските жертви на тая лъжа!
51
9
 
21
 
! Отговори
До информативно преди 3 години
Разбирам, че ти липсва черната униформа, крякането, викането и вменяването на вина, но някак си не ме жегва, че в Израел от 18000 случая са починали 245...както теб не те жегва, че на ден в Израел от всичко друго умирят по 410 души. Информативно - за 3 месеца - 36900 души. Нещо не ме е страх.
50
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платени *** ползва най гнусната партия БСП, списъците с платени *** бяха открити в пощата на дебелогъзата Йотова която в момента е вицепрезидент на България.
49
4
 
4
 
! Отговори
Пловдив преди 3 години
До ИнформативноПий некви транквиланти,не си в час.
48
6
 
9
 
! Отговори
сара преди 3 години
До Анонимен до сараИмаше толкова много хора за тестване, но им отказваха. Вместо това стояха в домашна карантина и чакаха да видят ще проявят ли симптоми. Домовете ги "затестваха" като пламнаха. Имаше много поводи и причини за масови тествания, които не се направиха или вече се направиха малко след ... дъжда. Всичко вече затихва, а тези новини от екран могат да се сведат до електронен сайт със статистика по въпроса.Хайде със здраве !
47
20
 
11
 
! Отговори
Информативно преди 3 години
Вчера в света имаме над 125 000 нови регистрирани болни за един ден! Абсолютен рекорд от началото на пандемията. Страни като Южна Корея и Израел, където вируса беше почти изчезнал връщат ограничителните мерки заради рязък скок на новите болни.Изводите оставям за Вас.
46
5
 
17
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
Съвсем резонен е въпросът към този ***, Кантарджиев - как ги излекувахте? Тя, думичката, има развитие. Отначало казваха "излекувани", после им направиха забележка и, за да не дразнят, почнаха да употребяват "оздравели". Но сега бавничко пак настъпват с "излекувани". Така че, *** гербави, колкото и да ви насъскват, истината е по-силна.
45
7
 
27
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Мангъров е най-прав: "Няма излекувани от коронавирус у нас. Просто им е минало".
44
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГРОБАР1. Лекува се болен човек. Повечето заразени от КОВИД не са болни.2. Малкото болни от КОВИД, след известно време или умират или оздравяват.Кое не ти е ясно слабоумнико прос т?
43
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е за вярване, че още се обсъжда някаква "пандемия"Наистина хората са затъпяли, яко са затъпяли ...