Каракачанов с призив: На 2 юни да положим цвета пред най-близкия паметник

Така ще почетем паметта на Ботев и всички загинали за България
30 май 2020 11:30, Красимир Ангелов
32
Каракачанов с призив: На 2 юни да положим цвета пред най-близкия паметник
Снимка: БГНЕС

В деня на Ботев да положим цвета пред най-близкия паметник, посветен на паметта на загиналите за Освобождението на България. Въпреки пандемията, нека сведем глави пред паметта на дедите ни, извоювали нашата свобода!

Това призова във Facebook заместник министър-председателят, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов. Идеята на вицепремиера идва заради забраните за събиране на големи групи от хора, наложени от противоепидемичните мерки, които ще осуетят традиционните Ботеви чествания на Околчица и в цялата страна.

"Призовавам всеки българин да си направи снимка на паметника и да я качи в своята Фейсбук страница, в Инстаграм или Туитър. Да покажем, че и разделени можем да бъдем заедно и да отдадем нужното уважение на стотиците хиляди българи, които са се отрекли от личното и са посветили себе си на Майка България", призова Каракачанов.

"За мен, като патриот и историк, като министър на отбраната и председател на ВМРО, която е продължила делото за освобождението на България и след 1878 г., е въпрос на дълг и чест да отправя към всички българи призив да отдадем своята почит на загиналите наши сънародници за свободата на Родината ни", заяви още военният министър.

"Нека на тази паметна за българите дата – 2 юни, покажем единение. Българският народ е силен, когато е обединен!", завърши Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ботев е измислен от комунистите след 44-та, заедно с цялата българска история и герои.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четата на Таньо войвода е емигрантска(справка- Гюргевски революционен комитет) въстаническа военна част, навлязла в Османската империя по общ план с Ботевата чета в опит за съвместни действия по време на Априлското въстание.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пред паметниците на английските и френските сифилистици и на тях ли да слагаме цветя ?
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наред с Ботев ,трябва да почетете паметта и на Таньо войвода,прочетете си историята - истинската, а не фалшификациите и премълчваните факти от интернет!