Народните читалища ще искат финансова помощ от държавата

Загубите са в различни посоки, обясни председателят на Съюза
1 юни 2020 12:30, Анисия Иванова
1
Народните читалища ще искат финансова помощ от държавата
Снимка: БГНЕС

Загубите, реализирани от народните читалища, са в най-различна посока – нереализирани постановки, загуби на такси, опитваме да изчислим размера на бедствието. Това са пропуснати ползи, които предстоят да бъдат изчислени в пълния си размер. Това заяви Николай Дойнов, председател на Съюза на народните читалища, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

"Благодарение на срещата с министъра на културата през миналата седмица беше разрешено да отворят читалищата и да започнат работа с не повече от 20 души в помещение, когато става въпрос за танцьорите“, припомни той.

По думите на Дойнов това е добър старт за дейността на народните читалища.

Председател на Съюза на народните читалища каза, че днешната среща с ресорното министерство има за цел да уточни финансовите параметри за самодейните дейци, художествени ръководители, частни школи, домове на културата..., за да могат да получат някаква помощ за месеците, в които не са работили.

Целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
И аз искам финансова помощ като на ресторантиора,а не само прецакването с предлаганите кредити с отсрочка за погасяване! Ми трябва нещо и за човека потребителя да се прави ,а не само за тези на които се лакейства!