Признание за наша ученичка, описват я като бъдещ световен лидер

16-годишната Милена Радойцева получи номинацията от "Вашингтон поуст"
Обновена: 1 юни 2020 14:04 | 1 юни 2020 14:01, Анисия Иванова
51

Американското издание "Вашингтон поуст" обяви 16-годишната Милена Радойцева за едно от 12-те деца от цял свят, които правят своите общности и нашата планета по-добри. Тя е от София - ученичка във Втора английска гимназия "Томас Джеферсън".

"В рамките на извънредното положение си беше голямо приключение. Онлайн обучението не беше кой знае какво, освен че липсваше социален контакт. Пазя се, но обичам да съм навън", разказа Милена в студиото на "България сутрин".

Тя е активен участник в кампанията на Националния център за безопасен интернет "Героят си ти". По думите ѝ опасности в Интернет има под всякаква форма.

"За да си на безопасно място в Интернет, трябва да си информиран. Забраняването е напълно излишно - технологиите, телефоните са част от ежедневието. След 20 години може и да ги няма - да са чипове в главата ни", посочи още Милена.

Според нея самата агресия е част от нас и трябва да си зададем въпрос кой е човекът, който тормози останалите.

"Самият агресор има не по-малка нужда да говори и да сподели. Участвах в редица младежки проекти, а от “Вашингтон поуст" са търсили моето име, знаейки какво правя. Гордост си е, личен успех, гъделичкане", коментира ученичката.

"В самата статия се казва, че дори мога да съм световен лидер. Аз си мечтая да съм журналист", сподели Милена за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Американците наричат този вестник WaPo - което официално следва да е съкращение от името. Кое знае обаче защо на сленг "wapo" наричат тези момченца, които в Южна Корея ги наричат "flower boys". Чисто съвпадение...
44
0
 
2
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Сакън да е от София и от Английската. Не може да е от друг град.
43
0
 
5
 
! Отговори
SILANCE преди 3 години
До Анонимен Да ги вземат всичките, които мечтаят за чипове в главите си!
42
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До някой сиДа бе, а Велислава Дърева е първа красавица, нали?
41
0
 
2
 
! Отговори
тритяхту пътя преди 3 години
английска гимназия томас джеферсън ли ве
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С "такива новини" ли си повдигате смачканото самочувствие вече???
39
3
 
4
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Не е особено красива за журналистка.
38
0
 
8
 
! Отговори
jbgvj преди 3 години
"Бъдещето е на младите но настоящето няма да им го дадем."- цитат от един бг. филм.
37
3
 
16
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
И кое точно й е визионерското на Милена Радойцева? Празни приказки, разтягане на локуми и розови леви-хипи простотии. Да сравняваш Тръмп и Джонсън с това неориентирано момиченце е признак на нисък интелект. И още нещо ясно е че тази статия се цели за кой ли път във феминистко господство - лъха на посредственост и простотия.
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такова по принцип е образованието. Само те вкарва в Матрицата, където оставаш пожизнено. Всичко се прави, за да ви държат далеч от Дървото на живота. Науката новата религия с благословията на Ватикана. Не си мислете, че науката не се контролира. Никой няма официално да ви поднесе на тепсия Вселенските тайни. Всичко се крие и изопачава. Да си образован не е гаранция, че си гениален, талантлив и мислещ.
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миленче Радойцева, уж си много интелигентна, а основни неща не знаеш!Не се казва "Добре заварили" на водещите, като им отиваш на интервю, а "Добре заварила", моето момиченце. Ти ги заварваш в студиото! ))))
34
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
описват я като бъдещ световен лидерАко наградата беше от Правда, Московский комсомолец или Комсомолская правда със сигурност щеше да стане световен лидер, но с тази награда от WP най-много да стане селски кмет.
33
0
 
3
 
! Отговори
Доналд Дж. Тръмп преди 3 години
Муахаха! няма да казвам повече, че ще ме изтрият!!
32
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че е визионерка спор няма, при това градивен визионерка, да хубаво би било лидерите да притежават такива качества но това е в идеализиран свят, в реалния свят народа предпочита деструктивни лидери които добре поднасят фалшиви новини, примерно САЩ, Великобритания.
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 16 годишна много е интелигентна, но много хора си мислят че на 30 ще стане свръх интелигентна, а истината е че човешкият мозък може да бъде използван около 20 % максимално. Това момиче е някъде на 12-13 процента и до 5-6 години ще достигне 20-те % и ще спре да се самоусъвършенства. Това ни е заложено в човешката присрода за жалост.
30
2
 
19
 
! Отговори
Не съм хейтър, ама.. преди 3 години
...вие нещо ново, зряло и смислено чухте ли в изказването на хлапето? С какво, точно мнението и може да е "ценно", за който и да е що-годе мислещ човек?
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Световен лидер, ако не се беше родила в България. Остане ли в Боколандия, най-много да и позволят да е касиер в Лидъл.
28
2
 
10
 
! Отговори
Гаманов преди 3 години
Тюююх бреее."какво бъдеще" я очаква!? Тая да не е вече в полезрението на някоя масонска организация?
27
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъдещ световен лидер!? Боже простотията няма край.
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А деца кога.Мъж къща.