Само 6 нови случая на коронавирус, сред тях няма деца и медици

Четири от новите случаи са в София, а по един в Благоевград и в Пазарджик.
Обновена: 1 юни 2020 08:28 | 1 юни 2020 08:06, Елка Василева
109
Само 6 нови случая на коронавирус, сред тях няма деца и медици
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Шест са новите установени случаи на заразени с коронавирус у нас. Това съобщи главният държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб доц. Ангел Кунчев на редовния брифинг.

Четири от тях са в София, а по един в Благоевград и в Пазарджик.

Трима са приети в болница.

Още по темата

За вчерашния ден няма новозаразени деца до 18 г. Няма нови случаи сред медицинския персонал. Няма и починал от COVID-19, съобщи оптимистичните новини Ангел Кунчев.

Изследвани за вчерашния ден са 346 души.

Кунчев посочи, че изявлението му ще бъде кратко, защото ситуацията става все по-оптимистична.

Днес близо 50 000 деца се явяват на матури, успешно полагане на изпитите, пожела доц. Кунчев на зрелостни[rте и увери както децата, така и техните родители, че нашите училища са едни от най-безопасните места сред направената дезинфекция и взетите мерки.

Няма съществено различие в международната обстановка, посочи още Кунчев. Водещи по брой заразени и починали са САЩ, Бразилия, Русия и Великобритания.

По отношение на международната обстановка няма някакво съществено различие. Продължава да има висок брой случаи както новозаразени, така и починали, като водещи страни са Съединените щати, Бразилия и Русия.

Само няколко числа: новозаразените в Съединените щати за вчерашния ден са 20 350 случая, в Бразилия са 16 409 и в Русия 9 268. Съответно починалите са 638 за вчерашния ден в Съединените щати, 480 в Бразилия и 138 в Русия, 113 във Великобритания.

Прави впечатление, че продължава да се разраства епидемията в Южна Америка, като освен Бразилия високи стойности на заболеваемост се отчитат и в Перу, и в Чили .

На Балканите също няма някаква особена динамика, посочи Кунчев. Най-много случаи традиционно новозаразени са установени в Турция за вчерашния ден. Това са 839 с 25 починали.

В Румъния 124 нови със 7 починали, в Сърбия 31 с един починал. Висок брой отчита Северна Македония - 62-ма новозаразени с двама починали. 16 са новозаразените в Босна и Херцеговина и двама в Гърция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
10
 
5
 
! Отговори
Златена преди 3 години
До този човек които ми краде ника явно е безмозъчен невъзпитан ром от свойте родители.Те всички роми в България са безмозъчни безотговорни дебелокожи същества
66
12
 
10
 
! Отговори
Ядосан преди 3 години
Хубаво беше по време на коронавируса, бай *** беше затворен, карах си колата без трафик, без селяни и цървулани, а дано пак да дойде
65
9
 
2
 
! Отговори
Златена преди 3 години
До този човек които ми краде явно е безмозъчен невъзпитан ром от свойте родители.Те всички роми в България са безмозъчни безотговорни дебелокожи същества
64
2
 
10
 
! Отговори
Варна преди 3 години
Отивам на плаж.
63
17
 
2
 
! Отговори
Ганчо преди 3 години
*** само Ким Чен Ун ще го оправи! Бач, чатала на врата и никакви разходки, почивки и всякакви глезотии и прищявки!
62
3
 
0
 
! Отговори
инфо преди 3 години
Песъка е ухо!
61
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, би се Златена с некое дърво.
60
18
 
9
 
! Отговори
Уплашена преди 3 години
Не пускайте морето, затворете плажовете, заведенията и градините, пак ще пламнем!Българина е ***!
59
9
 
3
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Ей номер 64 ей безмозъчен ром от мъжки пол още веднъж докажа с това крадене на чужди никове ще твоята майка не ти е дала никакво възпитание и затова си станал невъзпитан човек без никакъв мозък в главата си
58
14
 
6
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 3 години
Ще се радвам като дойде октомври да сложат пак КПП-та, маски навсякъде, вечерен час, глоби!Щото бай *** пак е хукнал като изоглавен по улиците! Бай *** трябва постоянно да е под ключ и дисциплина и да играе голямата сопа!
57
8
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
И какво излиза накрая - цялата история е силно преувеличена и да страшния вирус в същност е по-малко опасен от грип.. Такааа, а сега ще се извинят ли публично ония с чувалите и умиранията? Оказва се, че единствен Лукашенко е наистина свободен от безумната игра на шепа ненаситни психо болни, които се смятат за 'световен елит'.. Добър пример са също шведите и Швейцария за това как се отстоява интереса на техните народи.
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде, морето е отворено.
55
10
 
4
 
! Отговори
Златина преди 3 години
От тази сутрин съм симптомите на коронавирус! Имам високо кръвно, разстройство и главоболие! Чувствам страхотно стягане в гърдите и задушаване! Изпих два лексотана, но не ми помага! Хора страшно е!
54
8
 
6
 
! Отговори
До анонимен преди 3 години
Нищо не е свършило, направени са малко проби, лаборантите почиват събота и неделя!Септември пак ще бъдете под ключ, малко бързате със шампанското!
53
2
 
10
 
! Отговори
Омърсена преди 3 години
Маската не съм я прала от 2 месеца, както и долните ***.
52
2
 
2
 
! Отговори
да си знаете! преди 3 години
Песъка е ухо
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде, шоуто свърши и кой от къде е.
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде на кръчма!
49
2
 
7
 
! Отговори
Гил Бейтс преди 3 години
Ще ви чипирам и ще ви пусна 5G отгоре, тогава да видите страх.
48
7
 
4
 
! Отговори
Руски интелигент преди 3 години
До ИзуменаЗа такива хора, които смятат вируса за конспирация, руските интелигенти казват, че са изпълзели от Средновековието.