Само 6 нови случая на коронавирус, сред тях няма деца и медици

Четири от новите случаи са в София, а по един в Благоевград и в Пазарджик.
Обновена: 1 юни 2020 08:28 | 1 юни 2020 08:06, Елка Василева
109
Само 6 нови случая на коронавирус, сред тях няма деца и медици
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Шест са новите установени случаи на заразени с коронавирус у нас. Това съобщи главният държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб доц. Ангел Кунчев на редовния брифинг.

Четири от тях са в София, а по един в Благоевград и в Пазарджик.

Трима са приети в болница.

Още по темата

За вчерашния ден няма новозаразени деца до 18 г. Няма нови случаи сред медицинския персонал. Няма и починал от COVID-19, съобщи оптимистичните новини Ангел Кунчев.

Изследвани за вчерашния ден са 346 души.

Кунчев посочи, че изявлението му ще бъде кратко, защото ситуацията става все по-оптимистична.

Днес близо 50 000 деца се явяват на матури, успешно полагане на изпитите, пожела доц. Кунчев на зрелостни[rте и увери както децата, така и техните родители, че нашите училища са едни от най-безопасните места сред направената дезинфекция и взетите мерки.

Няма съществено различие в международната обстановка, посочи още Кунчев. Водещи по брой заразени и починали са САЩ, Бразилия, Русия и Великобритания.

По отношение на международната обстановка няма някакво съществено различие. Продължава да има висок брой случаи както новозаразени, така и починали, като водещи страни са Съединените щати, Бразилия и Русия.

Само няколко числа: новозаразените в Съединените щати за вчерашния ден са 20 350 случая, в Бразилия са 16 409 и в Русия 9 268. Съответно починалите са 638 за вчерашния ден в Съединените щати, 480 в Бразилия и 138 в Русия, 113 във Великобритания.

Прави впечатление, че продължава да се разраства епидемията в Южна Америка, като освен Бразилия високи стойности на заболеваемост се отчитат и в Перу, и в Чили .

На Балканите също няма някаква особена динамика, посочи Кунчев. Най-много случаи традиционно новозаразени са установени в Турция за вчерашния ден. Това са 839 с 25 починали.

В Румъния 124 нови със 7 починали, в Сърбия 31 с един починал. Висок брой отчита Северна Македония - 62-ма новозаразени с двама починали. 16 са новозаразените в Босна и Херцеговина и двама в Гърция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
4
 
! Отговори
Кил Бил преди 3 години
Ваксина ще има да септември.
46
3
 
7
 
! Отговори
Баба ти Скръц преди 3 години
Искам незабавно връщане на всички КПП и въвеждане на задължителен полицейски час! От днес започвам протест, и ще бойкотирам зеления коридор за пенсионери до 10.30 ч. за Лидъла, докато исканията ми не се приемат!
45
3
 
5
 
! Отговори
Нямаме шанс преди 3 години
До ЕврошансБоцето ще спечели, защото няма реална алтернатива. Всички останали се о а ка ха до уши през последните три месеца.
44
5
 
5
 
! Отговори
Недоклатена преди 3 години
Още ме е страх.
43
9
 
3
 
! Отговори
Златена преди 3 години
До номер 46 ей ром невъзпитан от свойте родители пожелавам ти дано да се заразиш с коварната болест коронавирус да не можеш въобще да дишаш да си на апаратна вентилация в болницата дано тогава ти дойде акъла в празната ти безмозъчна глава
42
9
 
7
 
! Отговори
Изумена преди 3 години
Аз се учудвам че още има хора които отричат коронавируса, *** докато не се опари не вярва че гори огън
41
2
 
5
 
! Отговори
Посинена преди 3 години
Олеле ле, всички ще омрем.
40
9
 
5
 
! Отговори
Разгневена преди 3 години
Всеки ден има новозаразени, това е защото не се спазват противоепидемичните мерки!Събират се на групи особено робошкаджиите - бригади, сутрин наредени плюят, псуват, смеят се гръмогласно, нецензурни думи.... заслужават си ниско заплатената работа и робошките! Простотията у ниското IQ води до повече заразени!
39
13
 
3
 
! Отговори
Златина преди 3 години
Жестоки и безчовечни младежи избиват пенсионерите на България като отказват да си носят маските! Ядат и пият по цял ден! Това е безобразие и подигравка с щаба и конкретно с личността на професора генерал!
38
15
 
3
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Пожелавам на всички Българи които мислят че короновируса е обикновен грип или обикновена настинка да се заразят с него да не могат въобще да дишат и да са на апаратна вентилация в болницата дано след това им дойде акъла в празните им инатливи безмозъчни и дебелокожи кухи глави
37
2
 
4
 
! Отговори
Еврошанс преди 3 години
До Педро от КаракасНали полека-лека идват избори, Боцето трябва да ''спечели''........
36
3
 
4
 
! Отговори
На Сран преди 3 години
Настинката мина.
35
3
 
2
 
! Отговори
Ти си гений преди 3 години
До НааканаИзвънтелесното мислене е най-продуктивната идея на психологията на 20 век. Школата на Леонтиев и Лурия, донякъде Пиаже. Мисленето борави с опорни точки extra mentem. Колкото повече са операциите, които извършваме с предмети извън тялото, толкова по-развито ни е мисленето.
34
2
 
4
 
! Отговори
смърфа преди 3 години
Урааа, вече ще дишаме яко.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те вече не могат да намерят и кой да тестват. Колкото повече упорстват и държат абсурдните "мерки", толкова по-трудно ще им се получи "втората вълна" на есен...
32
3
 
12
 
! Отговори
Баба с коронавирус преди 3 години
Обикновен грип, който мина още април месец. Не уврежда сърцето и дробовете както казват.
31
2
 
9
 
! Отговори
Годжи преди 3 години
Продавам хладилен камион, споразумение в рамките на разумното!
30
12
 
5
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 3 години
Агнешкото, ракията и зелената салата излизат, бай *** няма наяване няма напиване!
29
15
 
6
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Има една истина 18 годишните млади Българи се разхождат по улиците на всички градове на цяла България след като се върнат заразяват свойте родители с коварната болест коронавирус като починат те наследяват от тях техните пари и имотите им.Извод в България расте 18 годишно безмозъчно инатливо егоистично користно алчно дебелокожо младо Българско поколение което се интересува само единствено от себе си и от никой друг
28
2
 
14
 
! Отговори
Наакана преди 3 години
Пръцкам по форумите от сумати време, а се оказва, че съм се на ср а ла.. Все пак нали мисленето ми се осъществява извънтелесно - в телевизора :) надявам се, че ще ме извините. Понеже в главата ми вечно няма кворум, щото обикновено няма никой там - паниката е страшна!