Защо кризата с вируса не обедини политическия елит?

Доц. Стойчев: Хората не харесаха заяждания на дребно
25

Преди няколко седмици държавният глава Румен Радев видя вероятност от политическа криза заради кризата с разпространението на Ковид-19. Тогава той призова за обединение.

Но има ли още напрежение между политиците у нас?

"Тази криза показа, че голяма част от българските политици не могат в такива моменти да се приземят, да се примирят с реалността и да не занимават хората със себе си и своите амбиции. Не може, когато целият континент и целият свят е блокиран, прилагайки едни и същи мерки, част от българския политически елит да обявява, че това са несъстоятелни неща и че трябва по друг начин да подходим. В крайна сметка в такива моменти трябва да се демонстрира единение с останалите, независимо какви са", каза политологът доц. Стойчо Стойчев за "Денят ON AIR".

Той посочи, че в първите дни, когато у нас са били регистрирани и първите случаи на Ковид-19, е имало заявки за единение, но след това са започнали познатите политически престрелки.

"Дори не са престрелки, защото те се правят с аргументи, а тук става въпрос за заяждане на дребно. Стана ясно, че хората не харесват такъв тип политиканстване по време на криза. Когато страната е в криза, гражданите се обединяват около съществуващите политически опции, защото в такива време по-трудно се рискува и се залита към нещо непознато", допълни политологът пред Bulgaria ON AIR.

Доц. Стойчев коментира, че България е преминала сравнително добре през кризата.

"Виждаме, че обстановката се запазва стабилна и перспективата е добра. Черните прогнози, пророкуване, прокоби за масов глад, безработица и смърт не се случват.  Така или иначе България доста добре стои. Някои сектори и браншове са силно засегнати. В края на годината ще си дадем ясна сметка за кризата - дали сме загубили, колко точно са загубите, какво е направило правителството, за да компенсира тези загуби", каза още доц. Стойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не ви е ясно тая изкуствено създадена криза не обедини никой с никой. Ясно ми е, че никой от дърпащите конците не и толко *** и всъщност разединение е бил замисъла.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интерса е обединяващ а управляващите крадът а другите лапат мухи е няма ка да стане.
19
1
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
България преживява 2 пъти процес на безогледно престъпно трупане на капитали. Първия път когато след Освобождението управляващите заграбват огромно количество имоти и формират буржоазен елит. Също такава алчна и крадлива шайка се формира от наследници на буржоазния елит и новобогаташи за заграбване на Общонародната собственост.
18
0
 
4
 
! Отговори
БакЕлит преди 3 години
Това, което обединява политическия "елит" е алчност и усвояване на евраци, а разни криминални типове са се набутали в пърламента, за да използват депутатския имунитет и да се крият от съдебно преследване.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото няма ЛОГОС. Казано е: В началото беше ЛОГОСЪТ. Не думите , не парите , а логосът. Което значи съзнание за организация във времето и пространството.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елита : баце ,мента и vladi goeanov
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България стои доста добре на последно място по стандарт на живота в Европа г-н платен социолог Стойчев
14
2
 
4
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Кризата с коронавируса беше изкуствено раздут балон на популизма и всяването на страх.Ами просто нямаше "епидемия с невиждана ярост", камиони с трупове, а и чувалите не свършиха. Затова пък се преразпределиха едни пари за "наши хора".
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кризата и извънредното положение е най-доброто време за управляващите да цапардосват милиарди. И защо трябва да ги делят с опозицията, която е изпосталяла. Та затова се дърлят....
12
0
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Е къ бе, Влатко ще си купи нов чисовник и за другъта ръкъ
11
10
 
3
 
! Отговори
Разединителят преди 3 години
Добре, че беше корона-вирусът за да осъзнаят някои, че за президента са по-важни политическите интриги срещу правителството и подкрепящата го половина от народа, отколкото сплотяването на целия народ за справяне с епидемията.Нама как да има втори мандат за разединители на нацията!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо кризата с вируса не обедини политическия елит?Друг въпрос!Може ли егоисти да се обрдинят?
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политическият елит няма да се обедини дори и пред Апокалипсис, просто защото не му отърва. Нали се сещате има една народна приказка за опърничавата жена която дори когато се дави не си пада на гърба и продължава да държи на своето. Ето защо се притеснявам за бъдещето. Защото най - вече у тези които опонират на управляващите няма и капка мисъл за реалиите а само за това как да вземат властта. Дори Апокалипсисът ще бъде използван за политически цели. Но дали ще има после? Надали.
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мухобойко недоразумение
7
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз мисля,че ГЕРБ се справи добре с кризата,въпреки заплахите и плюенето срещу тях.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ЕЛИТ" КАТО ПРЕЗ 1946 ГОДИНА
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като махнеш демокрацията и социализма остава селянията и евтиния тарикатлък. И той си има лице.
4
2
 
6
 
! Отговори
тритяхту пътя преди 3 години
елитни послушни и гладни пудели
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БЪЛГАРИЯ ИМА ПОЛИТИЧЕСКИ НО НЯМА ЕЛИТ.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу ***(борисоф) от вис