Борисов: От 15 юни мерките падат, остават социалните

Ако е ресторант, може да сте без маски, рече той на министрите
69
Борисов: От 15 юни мерките падат, остават социалните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички мерки освен социалните ще отпаднат от 15 юни, когато изтича извънредната епидемична обстановка.

Това коментира премиерът Бойко Борисов на първото присъствено заседание на Министерския съвет от началото на пандемията. Три месеца кабинетът заседаваше редовно и извънредно онлайн.

Още по темата
Борисов каза, че има недомислици в заповедта за носене на маски на закрито и те са се отразили и на заседанието на правителството.

"Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски. Ако е ресторант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски. Представете си как изглежда това. Сега сме се маскирали. Ако донесат ядене, може да сме без маски", каза той. За пример Борисов даде и бонбоните, с които икономическият министър Емил Караниколов черпи за рождения си ден и които също можело да се приемат като храна.

По думите му всеки ден се създава проблем на хората с нещо недомислено. Борисов нареди на здравния министър  Кирил Ананиев да поправи още днес заповедта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
9
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
На Бузлуджа и Копринка... - с маЦки...
6
3
 
26
 
! Отговори
БТК преди 3 години
подслушването на телефоните и нета остава ли?
5
7
 
27
 
! Отговори
мутро противна преди 3 години
Ти мутро противна - кажи на кой си подложи четирибуквеника ,че намали ДДС-то за ресторан ,уж в пакет със увеличени осигуровки.Сега се отказа от осигуровките и остана ресторантите да плащат по-малко.На Гелосания Домус или на Цеко Минев?Или е в услуга на спиртоварните дето твойте хора накрадоха?Лоясал дебел крадливец си , дeбeлият ти гъзagник вече не се побира на телезора.Само лъжеш и крякаш!!!
4
8
 
26
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Че то коя заповед беше през целия период адекватна?Нито една.даже учениците го бяха прекарали това!!А за КПП-та и маските и да не ходиш по Планините,даже не искамд а коментирам>това трябва да влезне в историята!!
3
23
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Започна да ми харесва Ще гласувам за него
2
3
 
17
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Това е ключовото в новината. Нека спрат с лъжите. Ограниченията падат. Стига сме си играли на котка и мишка. Стига вече с тези маски. Като си в заведение с без маска като трябва да ядеш. Носенето на маска беше ту я слагаш на закрито, ту я махаш на открито, после пак я слагаш, пак я махаш като трябва да се храниш в ресторанта, после като ходиш да плащаш на бармана, пак я слагаш.
1
2
 
16
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Той никак не харесва маските, както видяхме ... :D