Борисов: От 15 юни мерките падат, остават социалните

Ако е ресторант, може да сте без маски, рече той на министрите
69
Борисов: От 15 юни мерките падат, остават социалните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички мерки освен социалните ще отпаднат от 15 юни, когато изтича извънредната епидемична обстановка.

Това коментира премиерът Бойко Борисов на първото присъствено заседание на Министерския съвет от началото на пандемията. Три месеца кабинетът заседаваше редовно и извънредно онлайн.

Още по темата
Борисов каза, че има недомислици в заповедта за носене на маски на закрито и те са се отразили и на заседанието на правителството.

"Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски. Ако е ресторант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски. Представете си как изглежда това. Сега сме се маскирали. Ако донесат ядене, може да сме без маски", каза той. За пример Борисов даде и бонбоните, с които икономическият министър Емил Караниколов черпи за рождения си ден и които също можело да се приемат като храна.

По думите му всеки ден се създава проблем на хората с нещо недомислено. Борисов нареди на здравния министър  Кирил Ананиев да поправи още днес заповедта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонка дай 10 лева бе!!!!!Ше ти гласувам!!!!!
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министър е колкото съм и аз. Бита карта е. Учудвам се че още не е подсъдим за дискриминация от инвалиди, майки с бебета, придружители на болни и инвалиди. Хора с дихателни проблеми.
45
1
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Че имаше и продължава да има недомислици в дългата серия от заповеди на министър Ананиев си е съвсем вярно. Но и не е ясно защо Бойко се учудва на това, след като е сложил за здравен министър човек без медицинско образование.Но пък какво да очакваме и от Бойко с неговото пожарникарско образование.А преди 24 века Сократ е казал, че трябва да управляват знаещите.
44
2
 
2
 
! Отговори
..... преди 3 години
Маските са от второстепенно значение, карантина и тест за влизащите в Бг да въведат, да не се внася заразата е важното. Не да ни занимават с някакви маски.
43
1
 
2
 
! Отговори
От дъртия преди 3 години
Маската нещо не ме кефи , тегавичко така да ти кажа
42
2
 
1
 
! Отговори
До дъртия преди 3 години
Че кой те е спрял да си ходиш с кеф
41
1
 
1
 
! Отговори
Дътия до еее преди 3 години
Ми искам утре с кеф да тръгна за работа.
40
1
 
2
 
! Отговори
Еее преди 3 години
До дъртия: Ти за къде си се разбързал бре, после пак ще негодуваш и мрънкаш.
39
2
 
1
 
! Отговори
Дъртия преди 3 години
Цял ден ли я ще я препрочита ред по ред тая заповед. Да ги прави по желание и да се приключва тая глупост вече.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Северна Македония случаите се увеличават всеки ден,откъде накъде се дава право свободно да влизат в БГ?Я карантина или до края на месеца да не влизат.Друго,в ресторантите без маски,но там се ходи по желание,докато в институции по ред причини и нека маскате останат,то е за всички е тяхна полза,както и в общественив транспорт.Какво да коригира Ананиев?
37
1
 
5
 
! Отговори
!! преди 3 години
Да въведат задължителна карантина за всички чужденци, които влизат в БГ, или задължителни тестове!! Това да направи ББ, ако наистина го е грижа за народа!
36
1
 
8
 
! Отговори
БайАметЧобанина преди 3 години
A Военен Трибунал за генерала-нужникар кога?
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко, ако здравния ти министър "недомисля" - смени го бе...пък и ти се затрудняваш с мисленето - може и себе си да смениш. Не сме мазохисти в края на краищата..
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДоЕ кАжи честноУважението трябва да се заслужи. Какво уважение заслужава, човек който е надебелял защото прекалено много е ял и си е угаждал, а други са водили умерен и здравословен начин на живот. Защо затлъстяването да бъде нормалност. Не е ли точно обратното. Ние не пречим на никой да затлъстява, но защо да сме виновни.
33
1
 
3
 
! Отговори
До 37 преди 3 години
Не са трансплантирани хора , а хора с трансплантация. И въпросният коментар не съм го писал аз. Никого не съм обиждал на хопохондрици и прочие. Така че малко по спокойно ако обичаш. За това казвам че маските трябва да са по желание. Тези със здравословни проблеми могат да си ги носят колкото искат, аз примерно не желая. Нося я единствено заради уважение към персонал и клиенти.
32
6
 
5
 
! Отговори
@36 преди 3 години
Ти в момента заклеймяваш хората носещи маски. Обявяваш хората с маски за хипохондрици, бгмами или просто страхливци. Много хора имат причина да носят маски. Така са преценили за себе си - или самите те са имунокомпрометирани, или техни близки, или им предстои пътуване или операция. Нямаш право да ги заклеймяваш и обиждаш, просто защото са решили, че трябва да носят маски, а ти не искаш да ги носиш. А трансплантираните съществуват, нали ти е известно? Бъбреци, сърца, черен и бял дроб? Прави се.
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Без маска в магазинаГолям мъж тука във форума по измислени сценарии. В живия живот е доста вероятно да ти напомнят какво значи "рекет", но още по-вероятно е да изядеш някой шамар някъде, ако вече не си ял. Иначе нямаше да си толкова отворен на приказки.
30
0
 
9
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
"Трансплантираните хора" тези са нов модел. Нека всеки сам да преценява за себе си. Маските трябва да са препоръчителни.
29
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най добрия Премиер на България до сега. Само си представете някой от тези хора да е Премиер- Радев, Нинова, Божков, Мая-общата, Мустака банкер, Коста Копейкин и всички като тях. България щеше да загине за 24 часа.
28
6
 
7
 
! Отговори
@26 преди 3 години
Нали ти е известно, че трансплантираните хора също ходят с маски, защото имунната им система е на нулата. Хората след химиотерапия също би трябвало да ходят с маски. И това е независимо от вирусната ситуация, ако ще да е 40 градуса навън. А и всички хора с ниска имунна защита също имат право да ходят с маски, за да се предпазят. Защо си мислиш, че всеки е длъжен да ти диша вирусите и да боледува седмици, само защото ти си здрав и си го изкарал за 3 дни? Крайно безотговорно отношение към маските.