Кога ще дойдат първите руски туристи у нас и ще има ли?

Около 300 хил. руснаци имат собственост в България
191
Кога ще дойдат първите руски туристи у нас и ще има ли?
Снимка: БГНЕС

Туроператорите у нас, които работят с руския пазар, са в очакване на информация кога ще започнат първите пътувания към България.

Дали ще има руски туристи остава неясно, след като руският премиер Михаил Мишустин посъветва сънародниците си да се въздържат от пътувания в чужбина през това лято.

Още по темата
Около 300 хиляди руснаци имат собственост у нас и независимо че не са клиенти в хотелите, оставят доста средства в икономиката като ползватели на различни услуги.

Галин Георгиев, управител на един от големите туроператори, които водят руски туристи у нас, заяви, че няма хоризонт за отваряне на руските граници и е трудно да се прогнозира кога ще дойдат туристите от Русия.

"Трябва да изчакаме юни, за да видим индикации дали до края на лятото ще отворят границите… Първи ще бъдат собствениците на жилища у нас“, смята той, цитиран от БНР.

По отношение на руския пазар разговори се водят на ниво министри и на ниво туроператори, посочи в парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм ресорният министър Николина Ангелкова.
"Руският пазар е изключително важен за нас, там сме в непрекъсната координация. Зависи от решението им кога ще отворят границите си. В момента е ключова част от нашата работа - организиран туризъм", каза Ангелкова.

Тя посочи, че обстановката в момента е сложна и динамична.

Майа Ломидзе, изпълнителен директор на Асоциацията на туроператорите в Русия казва, че засега не се променя нищо за руските туроператори.

"Нямаме преки авиовръзки. Много страни все още не са се отворили. Засега и Русия не обявява кога ще отвори границите си. Изявлението на министър-председателя създава усещането, че вероятно няма да бъдат възстановени скоро преките транспортни връзки с чужбина", изтъкна тя.

По данни на асоциацията няколко десетки хиляди руснаци имат резервации за летни почивки в България. Тези хора чакат да се реши какво ще стане с техните пътувания. Или трябва да им бъдат върнати парите, или ще могат да пътуват по-късно. Кога точно - тази година или може би следващата, това е големият въпрос в момента. Засега няма ясен отговор нито за туристите, нито за туристическата индустрия, коментира Ломидзе.

Тя посочи, че страната ни си остава сред 10-те най-посещавани, но изтъкна, че у нас е скъпо, заради това, че еврото в Русия е скъпо. На места пък цената не отговаряла на качеството на обслужване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Остава и да пускат хора от държава с по 8-10 хиляди на ден нови заразени
108
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
охо новина от Русия,американофенчетата с техните болни мозъци като чубурашка и зозо са доста активни нещо.Пара мъ калмадъ елинизде,хахаха
107
8
 
16
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Да трамбоват плажовете с баластрата в Крим! Така разбирам руския патриотизъм,а и нашето русофилство също може да се присъедини
106
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЪН руснаците от България !!!!!!!!!!
105
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НеноваАре всички петолъчници бегом към гарата и под строй - към Сибир да си отгледате на сняг и бели мечки, да си отстудувате, и да се радвате на комунизма!
104
1
 
5
 
! Отговори
Хахахаха преди 3 години
Ти ако разбереш колко са ромбовете, ще изпаднеш в колапс
103
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Руският пазар е изключително важен за нас"------------------------------Когато в услуга на Пиндостан гоните руски дипломати, спирате потоци и атомни централи, не се сещате, че е важен?
102
3
 
16
 
! Отговори
колко ?! преди 3 години
300000 собственици ?! Това си е държава в държавата...
101
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Близо 600 000 заразени по официални данни, в русия е масово чумясване сигурно са милиони заразените, затворете границите за руснаци!
100
10
 
21
 
! Отговори
300,000 преди 3 години
Това нищо ли не ви говори?През окупацията не хранихме ли толкова съветски войници няколко години?Те ядоха, пиха и изнасилваха, ограбваха тук злато и архив а нашите войски на фронта
99
10
 
9
 
! Отговори
Ненова преди 3 години
Всички демократи - бегом към планктона, вашите казаха, че морето е сълза. А конят ще ви плати бензина. Хайде, защо сте още тук :))))))
98
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия руснаци ли са какви там да си стоят в заразената им русия, там е Ковид на квадрат заразата, за какво са ни? Да докарат тяхната карантина тука, ето това ще се случи ако ги приемат наште!
97
8
 
13
 
! Отговори
Доста слаба опорка! преди 3 години
Това с фекалите нова опорна точка ли е на другарите от Позитано 20 ? Шайката на Нинова е вече напълно изчерпана .......
96
3
 
5
 
! Отговори
Котарак Отбама преди 3 години
"добрият фекал е безплатният фекал"
95
3
 
5
 
! Отговори
Доналд Мъск преди 3 години
"фекалите не миришат"
94
1
 
6
 
! Отговори
Дефекейшио Кейн преди 3 години
тази година май някой ще е капо :)))))
93
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви руснаци не трябва да влизат в БГ. Те масово са заразени.А и като им знам империалистическата политика по-добре изобщо да не идват у нас.
92
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От руските туристи файда няма. Тези които идват в България си броят копейките. Заможните изобщо не стъпват тук.
91
1
 
7
 
! Отговори
Банани с пижами преди 3 години
сега да се сърдите на чичко Потник и на другите калинки от същия кошер
90
8
 
20
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Дойде време да ревете и за руснаци-туристи. Тъй ви са пада мутри алчняри. Изгонихте си персонала в курортите , дано фалирате сега. Не, да ви спасяваме ние българите хотелите. Застроихте плаща, а с тия фекалии в морето кой иска да ви дойде?