Ново огнище на коронавирус – страхуват ли се лекарите?

Още 9 медици са с COVID-19
3 юни 2020 22:50, Нели Христова
19

7 от новозаразените 9 медици у нас са от болница в Сливен, която не приема пациенти с Ковид-19. Отделението е затворено, търси се източникът на заразата. Колко застрашени продължават да са медиците?

"Нормално е, когато работиш на първа линия, да е повишен рискът от това да се заразиш, колкото и да се взимат предпазни мерки. Ние работим, докато сме живи, докато дишаме - това е нашият начин на живот", каза пред Bulgaria ON AIR д-р Гергана Николова, която е член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз.

По думите ѝ неспазването на част от определените мерки води до риск за всички, включително и медиците. Тя посъветва да не живеем в непрекъснат страх, че може да се разболеем и това да спре нормалния ни начин на живот.

"Слагайте маските, пазете социална дистанция, когато посещавате болници. Надяваме се, че топлото време, слънчевите лъчи ще намалят заболеваемостта и риска от заболяване. Ще се разхождаме повече, ще спазваме дистанция - животът продължава", обясни д-р Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
мурджо преди 3 години
*** братя, дето ходят навсякъде и сеят зарази кой да ги озапти?Езна жена вчера си го каза директно по тв - тези хора не спазват нищо и лъжат за състоянието си, ако е болен - лъже, ходи по болници, ходи където му скимне.
15
3
 
2
 
! Отговори
Мангъров преди 3 години
Добро утро мангъровчета..... Глупави и прости сте! По думите ви личи, но ще ви мине. Вервайте ми!
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те лекарите от всичко се страхуват. Поне моят опит е такъв. Въпреки че ми се е налагало не повече от 10 пъти в живота си да опирам до тях. А съм над 55. Преди години, без да ме прегледат, пуснаха известие, че имам заушка и трябваше да стоя под карантина, въпреки че съм я преболедувала като малко дете. оказа се запушване на слюнчен канал от троха вероятно, което мина след час. Имам поне още 3 драстични примера.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скрийте я тази докторка. Все нея снимат!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези, които обобщават за българите, съдят само по себе си, факт!
11
4
 
2
 
! Отговори
Т.Пунгеров преди 3 години
Ае няа такоз нещо веее.. !
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Sata NATOЗащо не опиташ на место да покажеш как трябва да се пазят? Явно си по-кадърен.
9
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде стига с тези глупости вече, никой не вярва на този фарш!
8
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ново огнище на корона вирус страхуват ли се лекарите? Не не се страхуват, измориха се и те са хора и искат малко да си починат Разбираемо е. Стига с този корона вирус, като вирус.
7
20
 
6
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
Затворете се сега в болницата и се самолекувайте, няма аз да страдам заради вашите грешки.
6
22
 
7
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
Накрая ако теглим чертата, нашите доктори ще се окажат най-некадърните, с непропорционално голям процент заразени, отнесено към общия брой.
5
22
 
9
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
Докторите лъжат, не ги слушайте!Хареса им да не бачкат и да взимат заплати и искат пак. За какво аз да нося маска, като те, тьпигьозите, се заразяват в болничните отделения? Къде е тук ши баната лигика? Ще нося аз маска в София, за да не се заразят в болницата в Сливен...
4
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слънчевите лъчи, разходките. 3 месеца хората бяха затворени, и децата. Ко стана сега? Грешка ли било?
3
8
 
29
 
! Отговори
Сапунче преди 3 години
Единственото лечение е затваряне на границите за идващи от държави с активни огнища на вируса и затваряне на гетата. Вирусът дойде от гастербайтерите и по специално .......защото те са над закона и не спазват карантина.
2
6
 
15
 
! Отговори
Бай Вуй преди 3 години
Чейак сега, нали казаха че вече няма вируси. Нямало ковиди, нямало епидемии, нищо нямало. Пуснаха ритнитопковците да ритат, публика разрешиха. Ресторантите им намалиха данъка, пуснаха ги и тях че много били бедни - живи да ги оплачеш. Нямало вече такава болест - коронавирус. какви заразени лекари пак ми казвате? Нещо сте се объркали. Айде стига, че да не дойде прокуратурата да ви провери. Фалшиви новини пускате, клатите властта, така ли? Нема болети, нема нищо, истина ви думам.
1
12
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaта преди 3 години
Ехеее, ще има бонуси за медиците сливенски