Борисов се похвали: Това, което направихме ние, никой друг не успя в света

Щабът остава да работи до 31 декември, спират ежедневните брифинги
Обновена: 4 юни 2020 08:33 | 4 юни 2020 08:12, Камелия Цветанова
456
Борисов се похвали: Това, което направихме ние, никой друг не успя в света
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според премиера Бойко Борисов това, което успяха да постигнат властите в България за овладяването на кризата с коронавируса, не са успели да постигат в нито една друга страна в света.

„Днес правим 100 дни откакто издадох заповедта за сформиране на Националния оперативен щаб и ще благодаря отново на всички българи на дисциплината, за усилията на всички на своя трудов пост -  лекари, полицаи, лаборанти, социални работници“, каза той.

Борисов отсече, че мерките у нас са били навременни. 

„Фактите, когато говорят е безспорно и тогава много богове мълчат. Ние се справихме прекрасно в една много тежка зараза и пандемия“, коментира той.

Премиерът Бойко Борисов призна, че се надява да няма втора и трета вълна.

 Според него България успя да избегне ситуация като тази в Испания, САЩ, Великобритания, където болните и смъртните случаи са много.

„Показахме дисциплина. Безспорно за това заболяване дистанцията, дисциплината и дезинфекцията, а това го правят всички възпитани хора, даде възможност да си подготвим болниците, облеклата, лекарствата. Огромен труд се вложи, но ние успяхме да третираме нашите болни, с това което казват, че е най сполучливо от първия момент. Това, което направихме е чудо и никой друг колега не успя да го направи в света“, похвали се премиерът. 

Борисов съобщи, че спират ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб. Това обяви премиерът Бойко Борисов. Щабът ще продължи да функционира до 31 декември, а данните за заразените ще бъдат обявявани на информационния сайт.

"Това непрестанно включване на Щаба създава безпокойство. Вирусът не е утихнал, но ние психологически искаме да се върнем към нормалния начин на живот. Това е добре за финансите, икономиката, но и за психичното здраве на хората", добави Борисов.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаАма ти да не мислиш,че се радваме,че разбихте БСП-ту,не ,не се радваме,защото когато БСП и ДПС упрваляваха ,нямаше следене и такъв натиск върху хората и мачкане чрез институциите!И никога не е имало такава злоба и терор над населението.
289
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Към днешния ден ситуацията в България е по-зле отколкото в Италия.Ние имаме 25 новозаразени, в Италия са 177. Само дето на Ботуша са с 10 пъти по-голямо население. При съпоставка лъсва, че изобщо не сме цъфнали и вързали.Кога ще бъдем като Черна гора, 20 дни без нито един заразен?!
288
4
 
22
 
! Отговори
Бен Газара преди 3 години
тези ще останат в историята като най-т ъпите парчета, управлявали някога страната. Това не говори добре и за нас 20 процентовите, останалите като този кухл авелник долу не осъзнават какво им се случва
287
26
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Сигурен съм,че Бойко естествено с наша помощ може да накара опозицията да вие още по жално по сайтовете:):):):)То само това им остана де:):):)Писане на постчета и цвъкане на плюсчета и минусчета:):):)
286
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое, че нещата са десетки? Ниските заплати, обидните пенсий, повсеместната корупция или слугинските медий? Найстина никой не е плащал самолети на сто процента и да ги чака поне 7 години за да ги получи. Никой и нее дал бази на чежди войски без да иска наем. Никой и не си е дал на концесия подземните богатства за асолютно нищожни такси. И още и още и ощеееееееееееееееееееее
285
2
 
21
 
! Отговори
o/o преди 3 години
Борисов се похвали: Това, което направихме ние, никой друг не успя в света.Точно казано -ние сме първите в света при които мафията си има държава населена с *** народ.Ами сега КОЙ ще ни освободи от управляващите ни мафиоти?--вече можете да изтриете поста ми модератори.
284
4
 
30
 
! Отговори
Мечо Кух преди 3 години
Винаги се радвам, когато някой процентник сравнява България с европейските страни по брой жертви и брои това за успех на правителството. Какво общо имаме с тези страни - гъстота на населението ли, международен туризъм ли? Ние сме едно забутано село в сравнение с тях.
283
35
 
8
 
! Отговори
Обикновен Избирател преди 3 години
Като гледам какво се случва във Франция, Англия и Щатите не мога да не призная факта че у нас се взеха мерки навреме. Хареса ми че се постави живота на хората над мутренските финансови интереси. +1 глас от мен за ГЕРБ. И още няколко на фамилията. ПС: Не съм привърженик на никоя партия.
282
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това да си последна дупка на кавала в Европа не е за хвалби бе тлъст крадецо!
281
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УжасТ
280
5
 
20
 
! Отговори
Фелейшио Кейн преди 3 години
Бобоко май ще чака да стане като в Америка преди да хвърли кърпата за пореден път
279
23
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Има ли някой още да иска предсрочни избори?:):):):)Май не:):):):)
278
31
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
ГЕРБ-ПОБЕДА:):):):)
277
4
 
19
 
! Отговори
Васко Клеца преди 3 години
и преди хората се ряха, ама само при Беоко успяха да напълнят цяло езеро. Вечна слава!
276
25
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Бойко разби и Бесепето:):):)10% доверие на сега проведени избори за Столетницата е екстра:):):):)А тук некви от години се хабат да пишат за Отманли,Алепу,Острови в Гърция,къщи в Барселона,мутри,Сикаджии,рекети,джипове,Поршета,бухалки:):):):)И на избори пак у канала:):):):)Сова Харис и Тонката:):):)
275
2
 
23
 
! Отговори
Бунак Обама преди 3 години
спор няма, такова ос иране, може дори и извънземни да дойдат да разпитват как успяхте
274
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съгласен съм!Никой друг в света не е направил бартер храна за медицински консумативи, които всъщонст се оказаха ... 12 тона фурми
273
14
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 285 Лично с тебе хващам бас,че това"съоръжение" на шофьорския плаж още другата седмица Бойко ше отиде с джипа и ше го събори и ше качи още поне2% рейтинг:):):)Аре на бас:):):)
272
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съгласен съм!Никой друг в света не е заградил плажовете ни на Отманли и направил "сараи" като авера му Доган и не му се търси никаква отговорност!
271
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съгласен съм!Никой друг в света не е направил 4 етажно "брегоукрепително съоръжение" като неговотехора на Аулепо