Борисов се похвали: Това, което направихме ние, никой друг не успя в света

Щабът остава да работи до 31 декември, спират ежедневните брифинги
Обновена: 4 юни 2020 08:33 | 4 юни 2020 08:12, Камелия Цветанова
456
Борисов се похвали: Това, което направихме ние, никой друг не успя в света
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според премиера Бойко Борисов това, което успяха да постигнат властите в България за овладяването на кризата с коронавируса, не са успели да постигат в нито една друга страна в света.

„Днес правим 100 дни откакто издадох заповедта за сформиране на Националния оперативен щаб и ще благодаря отново на всички българи на дисциплината, за усилията на всички на своя трудов пост -  лекари, полицаи, лаборанти, социални работници“, каза той.

Борисов отсече, че мерките у нас са били навременни. 

„Фактите, когато говорят е безспорно и тогава много богове мълчат. Ние се справихме прекрасно в една много тежка зараза и пандемия“, коментира той.

Премиерът Бойко Борисов призна, че се надява да няма втора и трета вълна.

 Според него България успя да избегне ситуация като тази в Испания, САЩ, Великобритания, където болните и смъртните случаи са много.

„Показахме дисциплина. Безспорно за това заболяване дистанцията, дисциплината и дезинфекцията, а това го правят всички възпитани хора, даде възможност да си подготвим болниците, облеклата, лекарствата. Огромен труд се вложи, но ние успяхме да третираме нашите болни, с това което казват, че е най сполучливо от първия момент. Това, което направихме е чудо и никой друг колега не успя да го направи в света“, похвали се премиерът. 

Борисов съобщи, че спират ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб. Това обяви премиерът Бойко Борисов. Щабът ще продължи да функционира до 31 декември, а данните за заразените ще бъдат обявявани на информационния сайт.

"Това непрестанно включване на Щаба създава безпокойство. Вирусът не е утихнал, но ние психологически искаме да се върнем към нормалния начин на живот. Това е добре за финансите, икономиката, но и за психичното здраве на хората", добави Борисов.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
4
 
16
 
! Отговори
ШМАТКА преди 3 години
Ами да! Прав си!Просто случихте на телешки народ дето ви търпи 30г,а вие гроб каквото направихте тука за някоя и друга година никой не го е правил Прогонихте 2 мил българи да се скитат по светаунищожавате пенсионерите унижавайки ги с пенсии от 200лв,крадете като за световно и се обогатявате с имоти и банкови сметки по цял свят! Иначе ''строите'' магистрали пътища бетони по морето заграбвате имоти и сгради сякаш ще сте вечни но за такова чудо не съм чул.А бе с една дума отвратихте народа да живе
249
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото по-нагъл и самоопиянен, толкова по-бързо идва краят Му.Дерзай с още по-бързи темпове, ненагледни!
248
3
 
6
 
! Отговори
TOI преди 3 години
еХ това его...
247
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оооо"слънце"наше,върти, върти,дебелата крадлива дупара,само не ми е ясно къде ще се дяваш на зима когато хубаво огладнеем?
246
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Манолов,прав си Манолов,но до Нова година,ще си получават заплатите,по 10000лева месечно.
245
2
 
4
 
! Отговори
Манолов преди 3 години
Чудничко, вече даже няма и да знаем колко са заразени, колко - заболели и колко умрели от коронавируса.
244
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова *** на такова високо ниво не сме имали никога.Дори Тодор Живков не беше толкова ***.
243
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
Някой чувал ли е ,за адвокат ПЕТЕР ДОШЕК,запитал черепа.
242
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАЩО МИ ИЗСТРИХТЕ КОМЕНТАРА???
241
5
 
19
 
! Отговори
1 преди 3 години
прав си слънце,никой в света не може да го направи,това което направи ти,пенсия за старост,която е равна на 90$ или 71 евро месечно
240
2
 
7
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Този ***, за добре свършена работа ще го оставят цар на България, макар и без българи. На евреите името на територийката с нищо не пречи, важното е че не могат да живеят в пясъците и искат да командват света от тази китна градинка. Всичко друго - Костоф, Станишкага, Комунистите и Демократите ще бъдат засилени за претопяване.
239
2
 
22
 
! Отговори
Даскала преди 3 години
Това момче , което се прави на тлъст физкултурник, било голям гьон сурат , плещи глупости , възмущава хората и се мисли за недосегаем !Ще те докопат тарикат , рано или късно!
238
2
 
13
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Направихте това, заради което ви търпим - копирахте европейците, на тях имам повече доверие, но и с ясното съзнание, че ако влезвм в тяхния сценарий, в БГ нещата стават като във филма Заразно зло. Изпреварихме ги малко, от страх и безсилие, не и от адекватна преценка. Хубаво, съгласен, ама не се напъвайте, да не се на...ерете. Не че не сте се нас..али досега n-пъти.
237
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 229За малко вие да ни изстриете от лицето на картата с цели ТРИ национални катастрофи,Жанвиденовата зима купони,глад и мизерия!!!Скрихте истината за ЧЕРНОБИЛ и хората бяха облъчени масово!!!КОНЦЛАГЕРИ в мирно време !!! ИБИВАНЕ на цвета на нацията ни под всякакъв предтекст!!!Да, само с това можете да се ''похвалите'',защото след вас е само погром-това са ФАКТИТЕ!!!
236
28
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
Браво на Герб и Борисов!
235
6
 
12
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Баце, ти ни спаси от коронахремата. Верно, 90 хил безработни, ама все пак една хрема по-малко. Сега баце е време за нови подвизи - ходи удари едно рамо на бай Дончо, че тъмнокожите му запалиха чергата на съединените държави.Има и друго - Мъск ще праща хора на Марс. Без твоето мъдро ръководсвто и чат пат завратници няма как да се оправат.
234
6
 
9
 
! Отговори
Който чете-знае! преди 3 години
Починали от COVID-19 на 1 млн.население: България-21; Словакия-5;Гърция-17;Латвия-13;Добре сме, но пак четвърти! Като на световното по футбол.
233
2
 
10
 
! Отговори
аде бе преди 3 години
аде беСтига глупости.Направихте но е малко. Досега всички магистрали трябваше да са под конец готови вече.Вие 10 години се само мотаете.
232
3
 
11
 
! Отговори
айдееее преди 3 години
айде за проба направете 3 поредни дни по 20 хил теста и да видим резултатите, м?
231
2
 
6
 
! Отговори
леля Пена преди 3 години
Да ама не! И накрая - няма такава държава и наистина няма!