Не е трудно – да кажем "Благодаря" на Щаба и лекарите

Епидемията утихва, но вирусът е още тук
273
Не е трудно – да кажем "Благодаря" на Щаба и лекарите
Снимка: БГНЕС
Националният оперативен щаб минава на заден план. Днес беше последният брифинг, а специалистите, предвождани от ген. Мутафчийски, ще продължат своята работа до края на годината.
 
100 дни те бяха на предната линия, одобрявани от едни, хулени от други. Техните решения бяха подлагани постоянно на дисекция, оформи се и алтернативен лагер, където най-силно се изявяваше доц. Мангъров.
 
А това беше едно от най-хубавите неща - всичко бе на показ. Винаги различните мнения са по-ценни за човек да си извади собствени изводи. Тези различия ни накараха да мислим повече. Нима е по-хубаво да има само едно мнение, с което да се съобразяваме? 
 
Със сигурност е имало грешки на Щаба, има немалко гласове, че се е насаждала паника. Анализите за тяхната работа тепърва ще излизат.
 
Обаче статистиката е изцяло в полза на НОЩ. За да има днес ДЕН. Очаква се на 15 юни да бъдат свалени всички медицински мерки и животът постепенно да навлиза в почти познатото русло. Почти, защото всички излизаме от тази криза променени.
 
Това, което можем да кажем без затруднение е "Благодаря". Към всички в този щаб, които успяха със своите действия да създадат нужната дисциплина в обществото. А знаем, че дисциплината никога не е била сред силните ни качества. 
 
Трябва да благодарим, че Щаба и всички лекари у нас работиха в една непозната обстановка.
 
Не е нужно да се сравняваме с другите страни - едни бяха по-засегнати, други се справиха по-добре. Истината е, че опазихме здравната си система, която не е сред водещите в Европа. И проблемите в нея ще трябва да се решават и след кризата.
 
Безспорно един от героите на тази криза е ген. Мутафчийски - вестителят и на добри, и на лоши новини. Най-вероятно бързо ще бъде "забравен", така сочи историята. Едва ли ще го видим и в политиката, както прогнозират немалко анализатори. 
 
Позитивите ще отидат в политическата власт, пасивите ще си останат за Мутафчийски. 
 
Всъщност, както стана ясно, днес не се прощаваме с този щаб. Защото са възможни още вълни на вируса и пак трябва да бъдат на първа линия. С всичките кусури и силни страни.
 
Най-голямото БЛАГОДАРЯ трябва да бъде за лекарите, които се изправиха срещу заразата. За безсънните им нощи, за стоицизма да живеят в болните, а не у дома. За професионализма им. Някои работиха и работят в условия, които са далеч от стандартните за 21 век.
 
Трябва да признаем, че имаше и такива медици, които не бяха на нивото на колегите си - през тези месеци имаше достатъчни случаи, които са притеснителни. Имало ги е и преди коронавируса, вероятно ще ги има и след. Хубавото е, че и на тях се даде гласност, защото от тяхното нехайство често зависи човешкия живот. 
 
И за финал - мерките падат една след една, коронавирусът утихва, но все пак е тук. И от нас зависи дали отново ще му дадем главната роля в нашия живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодаря, че ми сложихте полицейски пост на изхода на селото, да не мога и в гората да се разходя - нещо, което и комунистите не правеха. Благодаря ви, че се подиграхте публично с писмото на едно момче, което искаше да види приятелката си в друг град. Благодаря за думите "Не ходете на църква, защото ще се заразите". Оказа се, че повече професионалисти-медици се заразиха по болниците, отколкото хора в църквите. Раздайте на хората коронавирусните европари и забравете за случая.
174
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таковааал сам ги и си лягам ...
173
5
 
4
 
! Отговори
Ажени преди 3 години
Аз първи предупредих, още ехеее средата на Внъари, да си седите вкъщи. Оцеляха на 7 000 000 българи ... малко уважение и благодарност е ВРМЕ, да ми се покаже.Отварете ми за всеки оцелял българин по 100 лева на сметка:90001 4421 1189 8119 1717 222
172
13
 
8
 
! Отговори
Аз преди 3 години
До Да им благодаримНе, не сме луди..знам че ти попречиха да си пиеш ракията по потник, и на село, което явно е единственото което можеш, но все пак е факт че ни се размина леко... и да трябва да благодарим
171
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 191Свещеност има ... но както и да е ...
170
13
 
13
 
! Отговори
Аз им благодаря. преди 3 години
Бяха полезни на мен и моите близки. E, бизнесът ми издъхва.Да, имаше промени на заповеди от днес за утре, имаше недомислици, но крайният резултат е положителен. Живот.Нямаше как да има категорични заповеди, защото C19 в Света не се е случвал досега. Ерго, няма как да имат готови алгоритми за справянето със ситуация. Никой нямаше.Като видят, че една мерка не работи да я оставят само, за да не си развалят имиджа ли? Не го направиха.Дано не се налага да Ви виждаме в този контекст отново!
169
8
 
17
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 55"Мутафчийски не по собствено желание се появяваше на екрана всяка сутрин. Нямаше ли да е по-лесно за него да си работи , вместо всеки ден да му се подиграва половин България ! Ако не беше той да ни плаши , щеше да е друг."Дали го е искал или не е - той да каже! Когато го притиснаха гадните и лошите журналисти с трудните въпроси се показа какъв е! Няма трудни въпроси - има трудни отговори! Такова иззлобяване пред ТВ камера на живо! Ако така ръководи ВМА - жална им майка!
168
12
 
16
 
! Отговори
Да им благодарим преди 3 години
Абе вие нормални ли сте тези *** побъркаха хората
167
17
 
20
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
Тепърва трябва да се повдигаг обвинения за насаждане на страх, за език на омразата, за насаждане на междуетническа омраза и дискриминация на групи граждани.
166
11
 
19
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
А знаем, че дисциплината никога не е била сред силните ни качества. ------И слава Богу! Народ, който се радва, когато го дисциплинират, е робски народ. Почне ли едно правителство да апелира за дисциплина, трябва да се праща в оставка.
165
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодаря на всички специалисти и лекари, които се бориха със заразата!
164
4
 
12
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Проверих всички коментари дотук и не видях нищо от:ЗЛАТЕНА, УЖАСЕНА / с главни букви - другата Ужасена с малки букви е бъзикар от класа /, РАЗГНЕВЕНА, Убедена, Тонката, Странджата, Зозо - в нелегалност ли са минали, псевдонимите ли са сменили?! Или от днес келепира от коронавирус е нула?!Може и да съм пропуснал нещо или някой - ще прощават!
163
25
 
27
 
! Отговори
Благодаря на Генерал преди 3 години
Благодаря на Генерала, на целия щаб, на лекарите в ковид отделения, на санитари и доброволци, на хората от РЗИ, благодаря, независимо от мнението на някои вечни мрънкачи, фактите и цифрите са на лице, благодаря ви за неуморната работа ден и нощ, празник и делник!
162
21
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз, благодаря! Факторите да сме с малко жертви са много. Но е факт, че в България са малко жертвите, своя принос/пък бил той и частичен/ за това имат и щаба и мерките и хората, които бяха отговорни. И опасността не е отминала.
161
3
 
3
 
! Отговори
f преди 3 години
Жълтата и най-вече бялата светлина осветяват въздуха, закво ти е да осветяваш въздуха, осветявай стените и пода със синя светлина, тях да виждаш.
160
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бахаха българин да ти каже "благодаря" за нещо? :)))) вие луди ли сте:)))
159
28
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изкормвача от ВМИ, благодаря че се махна и дано не те видя никога пак.
158
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой каза да си мием ръцете? ТОЙ!Кой каза ги си ръцети умиими? ТОЙ!Кой каза ръцте да ги си измийте? ТОЙ!Щабът въведе блокадата за да припомни на 80+ годишните ко ие туй нящу Фъшизмътъ.Кой припомни фъшкийзмътъ?Тоз дет нареди да сги ръцете умиими.Кой каза да мииме? ТОЙ!Кой ТОЙ? Ръпон Благой е ТОЙ!
157
6
 
6
 
! Отговори
f преди 3 години
От Холивуд ни крадат литературата и всякаква литература преснимана от библиотеките, крадат лафове и мисли и от скайповете и пощите, крадат всякакви документи през уиндоуса, такъв ***-лоум-ник като тях да станеш, всичко да крадеш. Нямат никакъв Киану Рийвс и никакви актьори, обикновени психично болни наранявани и предозирани на биохимия, с подменени лица и гласове компютърно, но нараняванията не са на компютър. Отвличат хора от психиатриите в бг, да ги карат в сащ.
156
7
 
6
 
! Отговори
f преди 3 години
от сащ окрали цялото ни висше образование, на физическия факултет на СУ му е извършен преврат от военните, и всичката теория за транзитна материя, невидима оптика, магнетизъм, телепортации и връщане назад във времето окрадено от сащ, там лекторите са някакви ***-лоумни чужденци военни и нацисти, окрали ни и химията и най--вече медицината, тия дето искат да следват медицина и са българи им пречат да завършат,фармацията си прави бизнеса от бг, толкова добре да лекува хората, че цял живот на хапчета