Новият обход съкращава с половин час преминаването на Балкана

Борисов показва напредъка на "Хемус" на варненци
Обновена: 4 юни 2020 19:51 | 4 юни 2020 13:33, Веселина Йорданова
44
Новият обход съкращава с половин час преминаването на Балкана
Снимка: Правителствена пресслужба

С новия обходен път на Габрово преминаването на Балкана се съкращава с половин час, стана ясно при посещението на премиера Бойко Борисов. Той подчерта, че въпреки пандемията от COVID-19 не спира изграждането на нито един от важните инфраструктурни обекти в страната.

"И "Хемус" правим, другата седмица ще покажем на варненци напредъка му. А от 10 юни започваме участъка от Велико Търново в двете посоки", добави премиерът Борисов и изтъкна, че днес се изграждат изключително модерни тунели и мостове.

Още по темата
"Докато навремето заварих магистрала "Марица" точно преди Свиленград, където бяха разминали двете платна от двете страни. Днес обаче поздравяваме строителите.

Да им е честито на габровци, има и шумозащитни стени да не пречи трафикът на хората", заяви премиерът на новото трасе, пуснато в движение днес.

В отсечката е най-голямото изграждано досега у нас стоманобетоново мостово съоръжение с дължина 640 м и отвор 160 м, построено по метода "конзолно бетониране". По тази технология се изграждат мостове с най-големи отвори и това е третият у нас след виадукта на 48-и км на АМ "Хемус" и виадукта на пътя Подкова - Маказа.
 
В новоизградената отсечка от обходния път на Габрово, която премиерът Борисов огледа заедно с вицепремиера Томислав Дончев, министъра на финансите Владислав Горанов и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, се намира и тунелът под Бакойския баир, построен по нов австрийски метод.

Колко трудно е да направиш моста, а колко бързо минаваш по него. Помните ли като идвахме тук в калта. А сега влизаш в тунела и все едно си е ден, заяви министър-председателят.

Борисов каза още, че по време на извънредното положение у нас заради COVID-19 българската индустрия много бързо се реорганизира и започна собствено производство на защитни облекла и предпазни средства. "Още продължаваме да попълваме складовете си и да изнасяме защитни облекла", подчерта премиерът.

По думите му спазвайки дистанция, дезинфекция и повишено внимание, икономиката ни бързо ще успее да влезе в ритъм след пандемията. "Ние успяхме между двете теории да минем точно по средата - с рестрикции, но и с най-свободните мерки до ден-днешен", акцентира министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да
26
0
 
1
 
! Отговори
Ха преди 3 години
Те хейтърите в БГ асфалт не ядат :)
25
2
 
2
 
! Отговори
Габровец преди 3 години
Един познат се върна днес от Пловдив с товарен камион (до 12,5 тона). Минал е по новото трасе. Стар професионален шофьор е. Категоричен е, че новия участък не става за камиони. Изключително стръмен и с много остри завои. Изказа съмнение, че на стръмните участъци камионите може да забуксуват дори само при дъжд. А при сняг ще бъде кошмарно.
24
5
 
3
 
! Отговори
77888 преди 3 години
Пълна ***е тоя обход, а за тия 30 минути явно е спал отвид Боци Кухото. Тунела е супер сложен в тоя участък и наще *** нямат капацитет да го построят!
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво. Хейтърите режат вени! Кеффф
22
5
 
6
 
! Отговори
NewOne преди 3 години
ББ става се по-арогантен!А това е така, защото няма аргументи, с които да се защити и разчита на неговата си прокуратура да го пази. Докога!? Докато им е удобен.А същевременно апологетите му се оглеждат за нов месия.....
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
напълно съм съгласен - без тунел тоз път води до ... никъде
20
5
 
7
 
! Отговори
Carnivorous преди 3 години
Асфалтът на места беше на вълни още преди да обявят епидемията. Дано да са използвали времето и да са го оправили.
19
1
 
8
 
! Отговори
Добра новина ! преди 3 години
Обхватът съкращава с половин час преминаването на Балкана !
18
5
 
7
 
! Отговори
другарю вожд преди 3 години
простете за тъпия въпрос - но кога ще има шумозаглушителна стена покрай село Мирово - магистрала Тракия - преди тунелаТраянови врата откъм София? Там хората живеят на метри от магистралата и си ги наричаме "чичовите газотиквеничита"! К"ви проекти за милиони, кви пет лееа, кат нямате пари за една ограда на направите. Само Просто питам... и подсещам евроимащите - и оттам мое да се ГЕПИ нещо!!!!
17
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко, да не стане така, че "Хемус" досущ като "Марица" да пропадне след една седмица.
16
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, ама в Габрово ще си останат същите селяни.
15
11
 
22
 
! Отговори
Цоко преди 3 години
Тоя обход без тунела до другия край на балкана е нещо като Дунав мост 2. Какъв половин час по-малко бълнува тоя?! Ако три коли пътуват от север на юг и се разделят на Донино, първата през стария източен обход, втората през града и третата по новия западен обход ще се съберат на едно и също място и по едно и също време в прохода, т.е. Боко построи още един път водещ към Шипка, нищо повече. А пък чакайте вие идеен проект за тунел под Шипка. В по-следващия мандат на вожда.
14
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, има ли друга държава в която, като се построи нещо - било то завод, магистрала или да се направи ремонт, това събитие да се отбелязва от премиер, зам. премиер, финансов министър и още една дузина знайни и незнайни бюрократи? Вие давате ли си сметка колко бензин се хаби, колко храна и вода за тези хрантутници, дето само обикалят из държавата? Не им ли омзръна с тези пиар акции?
13
11
 
20
 
! Отговори
Едно си баба бае преди 3 години
Велика магистрална фроститутка.Да беше дал обществена поръчка на китайците-за месец щяха да направят всички магистрали и магистралчета и да сме забравили.Но иначе какво ще прави и как ще открива всеки сантиметър?
12
17
 
20
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Боко Бокоо Боко! Или просто казано тикво, няма магистрала в тая държава дето да не е била почната от бившия ти шеф Тодор Живков! Ти само довършваш! ПРИ ТОВА ТОЛКОВА НЕКАЧЕСТВЕНО, ЧЕ ПОСЛЕ СЕ НАЛАГА ТОВА ДЕТО УЖ СИ ПОСТРОИЛ ДА СЕ ПРАВИ НАНОВО! Та ко ми приказваш какво си бил построил ти! Ти само си откраданл от това което някой друг е почнал да строи, но не е могъл да завърши до голяма степен зардад такива кат тебе!
11
2
 
8
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
По надолу са те подсетили да ги пиеш редовно
10
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фокусирам се да коментирам личността на Борисов - или по-скоро безличността му щото напоследък само бяга по тъча за да не го засече някой с неудобен въпрос.Сега обаче се налага да коментирам и ГЕРБавите феновеТезите ви са тъnu - накой не съгласен с негово височайшо тиквеничество и веднага го нарочвате за червен тролКоментирай случая с Божков - наистина ли вярваш в дядо Коледа и в честният Борисов?Коментирай ,че нито Борисов ,нито Говнанов отричат нещо от казаното от Божков
9
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов работи.*** ревЪт.
8
19
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 3 години
Борисов е ортодкоксален комунист ве аланкоулу