Проф. Чирков: Възможно е вирус да стане агресивен по лабораторен път

Как може толкова учени да не разберат какъв е този вирус, пита той
Обновена: 4 юни 2020 19:00 | 4 юни 2020 19:00, Красимир Ангелов
49
Проф. Чирков: Възможно е вирус да стане агресивен по лабораторен път
Снимка: БГНЕС

Възможно е по лабораторен път един вирус да се направи агресивен за човека. Това мнение изрази големият ни кардиолог проф. Александър Чирков в предаването "Лице в лице" по bTV.

Още по темата
По думите му при влошена стопанска политика, някоя голяма държава може да търси биологично оръжие.

Медикът припомни, че през 1918 г., през Първата световна война, 52 млн. души са почнали от грип, а от военните действия – 21 млн. души.

"Как е възможно толкова много научни институти да не могат да разберат какъв е този вирус? Как може един Робърт Кох през 1892 г. да открие туберкулозата?", попита кардиологът.

Проф. Чирков призна, че и у него е имало страх, защото е трябвало да пътува по време на пандемията, но работата му го е изисквала. Той разказа, че европейските медии дават страната ни като пример за малък брой заразени от COVID-19.

"Трябва да се направят нови структури, нови знания трябва да се придобият от българските граждани и медици. Още от първи клас до последния трябва да има часове по здравеопазване", призова кардиологът.

Той изрази мнение, че пандемията е създала невъобразима паника у хората, като ги е разделила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимна преди 3 години
А те всичко знаят докторите уж. Такрая те карат да си подпишеш смъртната присъда демек че ще те оперират но може и да умреш и това си е твой проблем. Иначе са много компетентни за всичко.Аз се интересувах за операция на очите. Правят но ако останеш сляп според документите сам си виновен. Е не мерси. Предпочитам да съм си късогледа. Ей толкова им вярвам
12
5
 
6
 
! Отговори
Ти си кардиолог преди 3 години
Айде трай си по вирусологични, епидемиологични и т.н. въпроси.Ако си компетентен по всички теми - да дойда да ми пернеш едно ЕКГ, стенд, преглед на очите, да ми направиш пломба, да ми разбиеш камъните в бъбреците и да ми прегледаш бенката на гърба дали не е ракова?Професор си по кардиология. И то защото България те изучи и препоръча, за по-нататъчно обучение в Германия. По другите въпроси - си трай.
11
1
 
14
 
! Отговори
българин преди 3 години
Браво бе гн ли др Чирков ли да те нарека и аз не знам! И що чак сега се появяш?-:) Остави гн Мутафчийски да стане " популярен" ли?-:) Да ти кажа честно.Личното ти "мнение" Няма никакво значение лично за мен! Не че и на гн Генерала е имало значение за мен! Спина имаше по стресиращо предимство пред тази измислена "коронка" за мен лично! -:) През цялото време на "пандемията" Наблюдавах от страни и си мислех.Боже колко лесно може да бъде манипулируемо населението на планетата ни И се оказа факт !-:)
10
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ВИРУС ВОДИ ДО ОГЛУПЯВАНЕ НА ВСЯКА ВЪЗРАСТ ОСОБЕНО СТАРЧЕСКО.
9
4
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Всичко е...възможно,само не е възможно на...кюсето брада да...поникне и Боко от Банкя да стане за 4-ти път...премиер.(пак с...учебна цел)
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимна преди 3 години
Много са ми интересни като не могат да лекуват вируса но винаги имат компетентно мнение. Айде като толкова знаеш лекувай! Празни приказки. Природата ни отмъщава защото сме алчни агресивни и замърсяваме. И ликарите колкото и да се пънат са в цуг цванг.
7
1
 
11
 
! Отговори
дедо Петко преди 3 години
До ФиаскоЧирков е роден 1938г.и когато трябваше да специализира в Германия лъжеше че е арменец,познавам брат му,трудно ще кажеш,че е ***.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професор Чирков, явно че медицината е все още на метода- проба, грешка.Лошото е че хората са опитните зайчета!
5
2
 
16
 
! Отговори
Фиаско преди 3 години
Мисля, че за да съхраним авторитета на доказани учени, лекари и др., какъвто безспорно е проф. Чирков, след една определена възраст те категорично не трябва да бъдат канени за подобни изяви. Телевизионната му изява при Цв. Ризова днес беше меко казано "комична".
4
2
 
18
 
! Отговори
БОДИЛ преди 3 години
То повече от ясно е, че Ковид 19 излезе манипулиран от лаборатория, но от коя ??Първи сигнали дадоха лекари от Китай, които изчезнаха безследно, след това медици от Индия го казаха за третия белтък съдържащ ке в този вирус, а от природата идващи вирусите са само с 2, после Английски вирусолог даде такъв коментар и накрая от САЩ една биоложка, изтъкнатата име го разказа във видео, като каза: Ковид не е изкуствено създаден, той е манипулиран вирус !!!?? Кой го сътвори това зло, Господ да го накаже
3
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голем смех! Тоя откри топлата вода!Хахахахах
2
8
 
15
 
! Отговори
герб преди 3 години
Тук имаме вирус ,който убива много повече от ковида !
1
2
 
18
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
ДОКТОР ЧИРКОВ е от малкото свестни роми а и е учен той е от ЛОМ но живее в ГРМАНИЯ има клиника ВЪВ ВАРНА