"12 писма до дванайсетокласниците" - послания до деца и възрастни

Емилия Славова разказва кой и какво пише до абитуриентите
0

Емилия Славова, преподавател по английски език в СУ, е инициатор на проекта "12 писма до дванайсетокласниците", който дава възможност да изпратиш своето послание до този, който има нужда от него.

В случая това са абитуриентите от випуск 2020, които ще завършат тази година по един по-различен начин.

"Избрахме един формат, който е по-близък до нашето поколение, отколкото до тяхното. От друга страна, писмото няма как да изчезне. Просто това е по-дълга форма на комуникация от това, с което те са свикнали. Но тя е част от живота на възрастните", сподели Славова в ефира на "България сутрин".

По думите ѝ тези писма се четат най-вече от родителите, които по-късно ги споделят с децата си.

"Те са насочени и към нас самите, защото когато човек седне да пише писмо, най-добре изяснява и на себе си в какво вярва, какво иска, какво му е важно", допълни инициаторът на проекта пред Bulgaria ON AIR.

Своите послания, обърнати и към самите тях, са написали Георги Господинов, Кирил Златков, Снежина Петрова, Мария Ландова и др.

Втората част на проекта включва обратната връзка на зрелостниците. Организаторите ще очакват техните писма на 12pisma@gmail.com.

"Това, което очакваме от младежите е, да ни изпратят своите писма заедно със снимка, информация за училището и мястото откъдето идват. Те ще бъдат изчетени, малка част от тях ще бъдат публикувани при нас", допълни Славова.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари