Доц. Мангъров пресметна: 280 000 души в България са се срещнали с коронавируса

По думите му смъртността не е по-висока от предходни години
Обновена: 5 юни 2020 11:22 | 5 юни 2020 09:17, Нели Христова
389

Според доц. Атанас Мангъров втора вълна на коронавируса няма да има, а 4 на 100 души от населението на България вече са се срещнали с COVID-19. Той е щастлив от края на брифингите, тъй като според него там не се е споделяла информация, касаеща широката публика.

Още по темата

Ако статистиката на доц. Мангъров е вярна, 280 хил. души в страната ни вече са се преминали коронавируса.

"Правилната форма беше както учи медицината. Става дума за нова инфекция, срещу която никой няма антитела. Така или иначе тя ще мине през цялото земно кълбо. Трябваше да се действа по начина, по който се действа при всяка респираторна инфекция", категоричен бе лекарят, който през цялото време поддържаше тезата, че крайни мерки срещу COVID-19 не са нужни.

По думите му случващото се сега не е новост и смъртността в страната през тази година не е по-висока, отколкото през миналата или по-миналата година.

"Това, което многократно казахме и много боли е, че ние нямаме материала, който да загива", категоричен бе доц. Мангъров пред Bulgaria ON AIR.

Инфекционистът изрази задоволство от срещите си с премиера.

"Това, което говоря от началото, се случи въпреки съпротивата на много хора от Щаба. Премиерът успя да разбере, че няма сериозен медицински проблем, става дума за неща, които са политически, икономически, финансови", добави той.

Доц. Мангъров изтъкна, че в България има 140 души, починали вследствие на коронавируса за тези 3 месеца, а още 30 хиляди по други причини.

"Ако ние нямахме технологията, с която да следим тази инфекция, ние тези 140 души нямаше да ги видим", категоричен бе той.

Началникът на Детската клиника към Инфекциозна болница в София заяви, че не прогнозира втора или трета вълна на COVID-19. "Ако вирусът не изчезне, може да имаме единични случаи през студените месеци", коментира доц. Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
321
7
 
16
 
! Отговори
Абе ей преди 3 години
Ахмак, при изследването на 1000 души в Пловдив за наличие на антитела срещу ко19 какво се оказа, бе, при 600 обработени 5 имат. Смятай колко прави това на 7 млн.
320
21
 
22
 
! Отговори
Забогатя ли? преди 3 години
Мангъре, кой беше чувал за тебе до преди няколко месеца...Хубаво си изигра картите.
319
24
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял свят оцени блестящо работата на щаба само *** викат на бялото-черно и нямат признателност за нищо!!!На комунистите им падна много рейтинга и се плашат от собствената си сянка и във всичко виждат конспирация!!!А Мангъров страда от комплекси ,защото не можа да блесне и добре ,че не беше в щаба!!!
318
21
 
17
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 3351.Не е изгонен позорно!2. Мангъров беше в Медицинския съвет към Министерския Съвет от 13.03 до 04.04. Шеф на съвета беше Коста Костов!Защо ББ закри този съвет и остави НОЩ? Това е въпросът!Сигурно защото са по-фотогенични и стоят красиво на ТВ!Първо провери - после плюй! И внимавай да не плюеш срещу вятъра!
317
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушайте Мангъра какво ви пее и си записвайте,иначе ще висите пред бюрата по труда,и ще ходите с маски даже в банята за кефа на Мутафа и оня ококорения зад него(не му запомних името)
316
25
 
27
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Не вярвайте на Мангъзов.Всичките му глупости бяха опровергани .Имунитета трае 3 м. и няма никакъв стаден имунитет. Стаден имунитет от гл.упа.ци има и те не са малко.
315
32
 
22
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Голям специалист,винаги точен в прогнозите и изключително актуален!!!!!
314
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва по един като Мангъров в икономиката, във финансите, в културата, в спорта, в туризма, в строителството...да не говорим за администрацията по места.Трябват професионалисти и умни, образовани хора.Той е прав.Не е прав за онези, които са чели малко, учили са малко , запомнили са малко , работили са малко, но седят по форумите и си демонстрират безпомощното слугинажно невежество.По всякакви теми.За да разбереш, трябва мозък и знание. А не първосигнално лаене.
313
3
 
2
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Т.ШакКликнах ти зеленко! Брой си червенките сега!
312
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СтаниславАми истината е че на ден в България умират между 250-300 човека, всеки ден !!!90 дни криза х 300 човека на ден са 27 000 души , за година са около 100 хиляди, какво неверно е казал Мангъров
311
6
 
4
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До МАЙМУНСКИ ГРИП 327Там ли беше :"Ша мрът! Яко ша мрът!"
310
12
 
14
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
До вирусолог"Познати коронавируси има и те както и разни риновируси не създават траен имунитет. Успех със стадото иначе."Всяка година имаме много риновируси, а 10-15% от ОРЗ в детските колективи са коронавируси. Никога е нямало проблем, че имунитетът към тях е краткотраен. Просто настинки. А стадото блее "Корона", та "Корона". Аман ви от короната!
309
3
 
8
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 325 "Затова Пеевски раздаваше тестове"Не - защото му наредиха!Затова и Гергов даде пари за лаборатория в Пловдив!Ще им го приспаднат от данъците разбира се!
308
27
 
20
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 3 години
Мангъров е моят човек, а не плешояда.Оня се срина психически след едно интервю с Бенатова, докато Мангъров си отстояваше твърдо позицията, въпреки непрестанните хули от всички страни. И излезе прав.
307
12
 
10
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До надали...."този трябва да го забранят изобщо"То и Мутафчийски също трябваше! 100 дни - отначало всеки ден, по после само в четвъртък! Колко народ изтрещя от тоя само?Как си спазваха собствените наредби тия от НОЩ!? Кунчев (без маска от залата в МС) - носете маски на закрити общестени места.Мутафчийски (върнал се от Италия предния ден в същата зала) - всеки влязъл от Италия подлежи на 14 дена карантина.Колко хвалби бяха като за последно!?
306
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова Пеевски раздаваше тестове - да се види, колио е смешно всичко. Следващата власт, ще е Мая, Слави и ДПС ... ГЕРБ с един министър ...
305
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УПЛАШЕН СЕ ОКАЗА ЦЕЛИЯТ СВЯТ, АМА МНОГО УПЛАШЕН И СТРЕСНАТ- СЕГА ПО ДОЛУ СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ ВИРУСЪТ Е ПОЛИТИЧЕСКИ- ДАЙ БОЖЕ ДА НЕ СЕ СРЕЩАТЕ С КОВИТ19, А АКО ГО СРЕЩНЕТЕ ДА ГО ИЗКАРАТЕ ПО ЛЕКО. АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА- ВИРУСЪТ Е ПОЛИТИЧЕСКИ- ИМАТЕ ЛИ БЛИЗКИ ХОРА, КОИТО ПРЕБОЛЕДУВАХА ОТ КОРОНА19- Е ТЕ ТОГАВА ПЪРВАНОВА СЕ СРИНА И РАЗТРЕПЕРА- ВИЕ ПИТАТЕ ЛИ МЕ КАК БЯХ КОГАТО ДВЕТЕ МИ ДЕЦА В АНГЛИЯ ИЗКАРАХА ВИРУСА С 42ГРАДУСА, А ПОСЛЕ С 34ГР- ЗНАЧИ ВИРУСЪТ Е ПОЛИТИЧЕСКИ, НО МНОГО ОПАСЕН И УБИЙСТВЕН.
304
2
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Поручик Ржевски 322Има едни кадри тука : ЗЛАТЕНА, УЖАСЕНА, РАЗГНЕВЕНА, Убедена, Тонката, Странджата, Зозо .... те най-добре знаят!Ама нещо са се покрили!
303
10
 
4
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Ако другата зима има пак силна вълна от коронавирус, какво ще правим?Пак ли ще се блокираме цяла зима или ще живеем както сме живели до 2019 година баз паникьори?Кое ще изберете за зимата на 2020/2021 - Мутафчийски или Мангъров?А за следващата зима 2022 година?
302
2
 
5
 
! Отговори
вирусолог преди 3 години
Познати коронавируси има и те както и разни риновируси не създават траен имунитет. Успех със стадото иначе.