Доц. Мангъров пресметна: 280 000 души в България са се срещнали с коронавируса

По думите му смъртността не е по-висока от предходни години
Обновена: 5 юни 2020 11:22 | 5 юни 2020 09:17, Нели Христова
389

Според доц. Атанас Мангъров втора вълна на коронавируса няма да има, а 4 на 100 души от населението на България вече са се срещнали с COVID-19. Той е щастлив от края на брифингите, тъй като според него там не се е споделяла информация, касаеща широката публика.

Още по темата

Ако статистиката на доц. Мангъров е вярна, 280 хил. души в страната ни вече са се преминали коронавируса.

"Правилната форма беше както учи медицината. Става дума за нова инфекция, срещу която никой няма антитела. Така или иначе тя ще мине през цялото земно кълбо. Трябваше да се действа по начина, по който се действа при всяка респираторна инфекция", категоричен бе лекарят, който през цялото време поддържаше тезата, че крайни мерки срещу COVID-19 не са нужни.

По думите му случващото се сега не е новост и смъртността в страната през тази година не е по-висока, отколкото през миналата или по-миналата година.

"Това, което многократно казахме и много боли е, че ние нямаме материала, който да загива", категоричен бе доц. Мангъров пред Bulgaria ON AIR.

Инфекционистът изрази задоволство от срещите си с премиера.

"Това, което говоря от началото, се случи въпреки съпротивата на много хора от Щаба. Премиерът успя да разбере, че няма сериозен медицински проблем, става дума за неща, които са политически, икономически, финансови", добави той.

Доц. Мангъров изтъкна, че в България има 140 души, починали вследствие на коронавируса за тези 3 месеца, а още 30 хиляди по други причини.

"Ако ние нямахме технологията, с която да следим тази инфекция, ние тези 140 души нямаше да ги видим", категоричен бе той.

Началникът на Детската клиника към Инфекциозна болница в София заяви, че не прогнозира втора или трета вълна на COVID-19. "Ако вирусът не изчезне, може да имаме единични случаи през студените месеци", коментира доц. Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е. Бойко се уплаши много и ни заключи за 2 месеца, което нанесе щети за милиарди.
300
3
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До azфЕЙК НЮЗПризнали пред *** Христова само! Няма признание! Тегнел друго казва! Той е шведа с несъществуващото признание! Ама вие си клъвкайте!
299
11
 
23
 
! Отговори
надали.... преди 3 години
този трябва да го забранят изобщо..... като толкова знае защо не дава съвети в големите европейски държави как да се справят... ( да не говорим за целия свят). колко е лекувал или освен да сипе завист и да се показва няма време да лекува....това, да се хвалиш кой колко те харесвал или би ти налетял по медии показва какво му е нивото....това се случва в целия свят не само тук, но това че не оценяваме късмета си е по лошо ( добри или лоши мерките гледахме само по телевизията какво е най-лошото)
298
3
 
8
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До ГогоМангъров беше в Медицинския съвет към Министерския Съвет!Въпросния съвет работи от 13.03 до 04.04 и бе закрит!И остана НОЩ!Това са фактите!
297
10
 
20
 
! Отговори
az преди 3 години
Шведите признаха официално, че са сгрешили с по-свободните мерки, но ние сме голями умници. Даже гледаме в бъдещето.
296
9
 
15
 
! Отговори
Станислав преди 3 години
30 000 умрели за няколко месеца. Този ни закри с тези сметки за няколко години. Само глупости говори
295
1
 
6
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 310"Мисля че е по подходящ за министър на икономиката, много е загрижен за нея човека, както и всички пенсионери дето нямат друга работа."Правилно : щото сегашния минздрав Ананиев е икономист и на пенсионна възраст! Да се разменят кадри м/у министерствата!
294
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на туй човече сигурно му плащат да плюнчи по медиите , та белким стадото се юрне към хотели и ресторанти . А той ще се докопа до власта и ще трупа пачки , че За Кога Бе "СЪЧКО" ???
293
11
 
17
 
! Отговори
Станчо Кутишката преди 3 години
Много ме дразни тоя на снимката
292
11
 
6
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До За страха и паниката"С забраната на брифингите на НОЩ"Не са забранени: който ги изкара на ТВ - той ги и прибра! Рейтинга им падна! Много простотии наприказваха! Специално единия - Генерала какви ги напляска при онази "гадна" журналистка: "Ша мрът! Яко ша мрът!"Специално това с чувалите за трупове след Великден си е класика в жанра!И тоя злобар е шеф на ВМА! Жална им майка!Плюйте Мангъров! Но и питайте защо рано-рано закриха съвета с Мангъров и откриха НОЩ!? Щото са по-фотогенични ли?!
291
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Димитър"доц. д-р Мангъров - министър на здравеопазването, пък що не и мин. председател."Мисля че е по подходящ за министър на икономиката, много е загрижен за нея човека, както и всички пенсионери дето нямат друга работа.
290
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трима от 12-те които съобщиха че са починали през април и май са без други заболявания.Една трета от починалите у нас са без други заболявания,значи грешкатае вярна,66% от заразените са под 70 години,значи у нас не се заразяват само много сухи съчки.Целият свят е в ступор и се лута като гъска в мъгла все още,обаче тоя знае всичко,бройки и дали ще има втора вълна.Факир,а Борисов го слуша,ужас!Над 6% смъртност имаме вече а Борисов се хвали,но в Кипър е под 2%.
289
14
 
10
 
! Отговори
Димитър преди 3 години
доц. д-р Мангъров - министър на здравеопазването, пък що не и мин. председател.
288
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров никога няма да стане професор! :)
287
7
 
14
 
! Отговори
Значения на думата преди 3 години
мангър:1.Малка медна монета.(исторически)2.Без стойност, нищо.(в преносен смисъл)
286
9
 
13
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До заключение 300Колко пъти! Като стар грамофон си! Мангър! Цък -джрът! Мангър! Айде смени плочата! Моля!
285
9
 
10
 
! Отговори
Де Гол преди 3 години
Много си точен Гого, и аз вярвам на доц. д- р Мангъров. Точка.
284
10
 
16
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Много точен, ако беше той на Щаба нямаше да има 330 хил безработни и 45% психясали, а сега тепърва ще броим от икономическите последици.
283
1
 
2
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
За един час - 10 /десет/ трола на ясла! Броенето продължава!
282
8
 
16
 
! Отговори
Умен е преди 3 години
Ако сме му в ръцете на тоя пишмян ще ни умори одма докато дочакаме неговия 70% имунитет. Сега ни стигали 7%, вируса щял да изчезне. Никога не е късно да станеш за резил.