Доц. Мангъров пресметна: 280 000 души в България са се срещнали с коронавируса

По думите му смъртността не е по-висока от предходни години
Обновена: 5 юни 2020 11:22 | 5 юни 2020 09:17, Нели Христова
389

Според доц. Атанас Мангъров втора вълна на коронавируса няма да има, а 4 на 100 души от населението на България вече са се срещнали с COVID-19. Той е щастлив от края на брифингите, тъй като според него там не се е споделяла информация, касаеща широката публика.

Още по темата

Ако статистиката на доц. Мангъров е вярна, 280 хил. души в страната ни вече са се преминали коронавируса.

"Правилната форма беше както учи медицината. Става дума за нова инфекция, срещу която никой няма антитела. Така или иначе тя ще мине през цялото земно кълбо. Трябваше да се действа по начина, по който се действа при всяка респираторна инфекция", категоричен бе лекарят, който през цялото време поддържаше тезата, че крайни мерки срещу COVID-19 не са нужни.

По думите му случващото се сега не е новост и смъртността в страната през тази година не е по-висока, отколкото през миналата или по-миналата година.

"Това, което многократно казахме и много боли е, че ние нямаме материала, който да загива", категоричен бе доц. Мангъров пред Bulgaria ON AIR.

Инфекционистът изрази задоволство от срещите си с премиера.

"Това, което говоря от началото, се случи въпреки съпротивата на много хора от Щаба. Премиерът успя да разбере, че няма сериозен медицински проблем, става дума за неща, които са политически, икономически, финансови", добави той.

Доц. Мангъров изтъкна, че в България има 140 души, починали вследствие на коронавируса за тези 3 месеца, а още 30 хиляди по други причини.

"Ако ние нямахме технологията, с която да следим тази инфекция, ние тези 140 души нямаше да ги видим", категоричен бе той.

Началникът на Детската клиника към Инфекциозна болница в София заяви, че не прогнозира втора или трета вълна на COVID-19. "Ако вирусът не изчезне, може да имаме единични случаи през студените месеци", коментира доц. Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
9
 
13
 
! Отговори
заключение преди 3 години
Мангър - малка медна монета без стойност, нищо!
280
9
 
22
 
! Отговори
Край преди 3 години
Мангърче нещо бъркаш. Според теб епидемията ще затихне като около 70% от населенето се срещне с вируса. Това по твой сметки още не е станало. Същевременно казваш, че втора вълна няма да има есента а само единични случай.Демек епидемията ще затихне и без да са я изкарали 70% от хората.
279
6
 
17
 
! Отговори
dodger преди 3 години
лесно е да се плямпа, когато не носиш отговорност за думите си. Нали трябваше 70% да преминем през вируса (според същия). Сега били само 4% и не се чакало втора вълна? а кво правим с хората, които имат болни и възрастни родители? на тях какво ще им кажеш - да се заразят доброволно ли?
278
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПОДСТРЕКАТЕЛ !
277
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно, че 140 души нямаше да ги забележим. Ама като умрат 30-40 човека само в един старчески дом във Видинско, щяхме да забележим. Това някак си все му убягва на разбирача.
276
7
 
9
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Вчера министърката на Бойко каза, че новия хотел на Алепо не е хотел, а укрепително съоръжение.Верно. има асансьорни шахти и стълбища, но по документи е укрепителна стена.И на тия хора им вярвате, че това е някаква чума невиждана?
275
15
 
8
 
! Отговори
Поручик Ржевски, преди 3 години
А при нас почти всички споделят мнението на Мангъров. Понеже няма ни един платен гербаджия, ни един бюджетар, назначен от партията да си седи вкъщи на заплата и да подпява "СОстанете вкъщи!", няма ни един човек без висше образование, взето някога, когато то имаше още тежест, ни един безработен и лентяй. Това има значение.
274
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой знае ли къде можем да проверим на Ген Годжи имотното му състояние,преди пандемията и след това?
273
20
 
9
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Разбира се, всеки може да бърка с предполагаеми числа и прогнози.Но ако го сравня с главния паникьор на държавата - Мутафчийски.... разлика от земята до небето. Кой даде прогноза през месец Май, че ще има яко умрели?Мангъров е абсолютен реалист. Тези блокирания и тъпотии няма да спасят никого. Идват и други зими..
272
20
 
9
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Половината ми познати включително и аз, споделяме мнението на Мангъров. Другата половина мисли като мейнстриим медиите. Така че, какво да ви кажа, повечето хора мислят като него. ИМА МНОГО ЛЕКАРИ КОИТО МИСЛЯТ КАТО НЕГО. И е прав, че всички ще си го изкараме този вирус. Тези грипове върлуват през зимата и през лятото утихват. Та следващата зима смятате, че няма да намине ли???
271
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълно кук.уригу Кой го пита този мухлясал "учен" та непрекъснато ни натрапва некомпетентното си и налудничаво мнение. Явно го прави за да подстрекава
270
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С забраната на брифингите на НОЩ всеки ден ще се изявяват такива като Мангъров-------Брифингите на НОЩ не са забранени.Мангъров просто отговаря на журналистически въпроси. Това, че ти си тьпа калинка и не харесваш мнението му, не го задължава да бяга от интервюта.
269
15
 
11
 
! Отговори
ЛЛ преди 3 години
Кажи им го право в очите, Мангъров! Вместо жалки журналисти, защо Мангъров не задава адекватни въпроси към нелепия НОЩ?
268
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаА комплексите му по отношение на нежния пол избиват в откровението "Бойко ме слуша 40 минути и накрая ми каза:" Мангъров, ако бях една жена щях да ти пусна! "-------Това не е откровение, а цитат.И не виждам никакви комплекси в него.Виждам глупост от страна на Бойко.Когато човек изпростее, почва да дрънка с повод и без повод за е6ане.
267
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УСМИРИТЕЛНА РИЗА за тоя, няма ли да млъкне най-после
266
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българският народ е *** народ! А доц. Мангъров е прав!
265
4
 
2
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 281 Брой си минусите! Толкова са тролчетата на ясла! И аз започвам броенето!
264
2
 
0
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
А сега всички тролове7РАВНИС ! МИРНО ! ПАЛЦИ НАДОЛУ! КЛИК,КЛИК..............
263
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Белорус и в Швеция няма вирус? Що така?
262
30
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доц. Мангъров е символът на една група от хора, които са големи професионалисти, добри учени, силни характери и хора, които държат на достойнството си.За това той на тази възраст е все още доцент, а около него щъкат разни съмнителни произведени професори, които трудно формулират мисъл, дори и когато нескопосано се опитватда го смачкат с думи.