Хазартът само в 5-звездните хотели в големите курорти

Мотивите: Зависимостта от игрите на късмета била силна и опасна
18
Хазартът само в 5-звездните хотели в големите курорти
Снимка: БГНЕС

Игрални зали и казина в България да може да има само в курортите, 5-звездните хотели и граничните зони. Това е предложението за промени в Закона за хазарта, внесено от лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Според неговото искане хазарт ще може да се играе само в някои курорти в България - Албена, Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена, Елените, Слънчев бряг, Дюни, Международния младежки център в Приморско, Пампорово, Боровец и Банско и то само в хотели с категория пет звезди.

Такива обекти се допускат и в други населени места, стига те да са разположени на поне 20 километра от гранични пунктове - пътни, жп, морски и речни. В мотивите към промените в закона е посочено, че целта им е да се ограничи хазартната зависимост.

Според депутатите от НФСБ хората, които страдат от нея, са изложени на риск да загубят спестяванията си и да извършат престъпления като убийства, самоубийство, кражби, грабежи, подправяне на чекове, злоупотреби с пари.

Посочва се, че хазартната зависимост често започва с приемливо социално и за забавление залагане, развива се във времето и често се стига до пристрастяване и патологично разстройство.

Сега идеята на Симеонов е игралните зали и казината извън посочените в законопроекта зони да могат да работят до края на 2025 година.

Целта на гратисния период е приходите в бюджета от тази дейност да намаляват плавно, да няма съдебни претенции за причинени вреди, да се ограничи възможността за появата на нелегални места за залагане.

Според Симеонов като ограниченията влязат в сила от 2025 година, пристрастените по-плавно биха преодолели своята зависимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Миро преди 3 години
Аз съм За!
15
0
 
3
 
! Отговори
,,, преди 3 години
Хубава поправка в закона, но малко късно. Със сигурност не е случайно. Доста човешки съдби промениха, докато си изперат и натрупат още пари. Следващите са бързите кредити.
14
1
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Няма обществена рулетка, която да не е манипулирана, чрез изкуствен интелект в полза на Казиното...
13
1
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Мене точно хазартно зависим ме завлече и то жестоко. Съдим го чрез ЧСИ. Но греда. Познавахме се 14 години. Завлече още куп хора. Даже сега пак е осъден. Мязтото му е в затвора. Но адвокатите казват че няма начин. Така че много ще се радвам ако този законопроект стане факт. Той тоя освен че е зависим е и пълен ***. Но и хитрец.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялото лято ще е така. Успокоени, заразилите се няма да търсят помощ и ще се самолекуват, до момента в който нещата стигнат до болница. След което ще се разплитат огнища, но все ще се намери някой който ще го пренесе на ново място. Средно на три седмици до месец ще пламват огнища, и при обследването им, ще имаме скок на заразените.
11
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Мдаааа , така е по цял свят!!
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕЛЕНААве како Ленче - я кажи в други държави може ли шефа на строителният надзор да обяснява как бетонна конструкция със стаи , стълби и т.н. е укрепващо съоражение??Кажи тая НАГЛОСТ да не я мразя ли? Естествено ,че ще мразя крадливата crан от ГЕРБ - писна ми от тях.Ти като си толкова обичлива *** закачи цвете на ревера на myлупа Борисов - само внимавай да не те усети кмета на Симитли ,че чувам ,че бил ревнив.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казината са забавление за свръхбогатите.
8
4
 
3
 
! Отговори
ЕЛЕНА преди 3 години
До тоз пуделГЛУПАЦИ А ТИ СТИГА СИ ПИСАЛ ГЛУПОСТИ ЯВНО САМО ЗА ТОВА СТАВАШ Я МИ КАЖИ ТИ КАКВО СИ НАПРАВИЛ ЗА СЕЕ СИ И СТРАНАТА СИ МИСЛЯ НИЩО ЩОМ ТАКА СИ ИЗЛИВАШ ОМРАЗАТА НЕ СЕ ЛИ ОГЛЕЖДА ДА ВИДИШ КАКВО СТАВА В ДРУГИТЕ СТРАНИ !
7
1
 
11
 
! Отговори
Russian roulette преди 3 години
Казината и хазарта са чудесен начин за пране на пари от други незаконни дейности и би трябвало да се провери внимателно, благодарение на кои точно мъдри управници се стигна до това положение.
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
i v granichnata zona kudeto e negoviqt hotel - skapan lobistski tarikat
5
5
 
10
 
! Отговори
млад поет преди 3 години
Върти и сучебат Валериот хазарта, далавера да намери!
4
4
 
41
 
! Отговори
Правилно преди 3 години
Това само в България го има казина във всеки квартал. Казина само в 5 звездните хотели трябва да има и никъде другаде.
3
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Управляват ни пълни едеоти!
2
9
 
17
 
! Отговори
тоз пудел преди 3 години
Валерката - верният пудел на Вождът-Тиква.Незаконни строежи , ДДС , внос на работници от чужбина ..и сега това?Защо все въртят да 'спасяват' хотелиерите?Плyжекът Борисов - хващам се на бас - в няакъв момент ще се окаже крупен собственик на хотели.За сега обаче от политиката на Борисов най-много се облагодетелстват - Пеевски,Домусчиев,Цеко Минев...Наглост, наглост , наглост - само това прелива от правителствените усти на cмpagливи талази.
1
1
 
17
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Ей тва е. Короната вече е в действие, а аз съм мнооого доволен.