Пари за инфекциозните отделения и психиатриите от ЕК

Проблемите там вече не търпели отлагане
12
Пари за инфекциозните отделения и психиатриите от ЕК
Снимка: БГНЕС

Здравното министерството готви два проекта, с които да кандидатства за финансова помощ по програмата на ЕК за преодоляване на последствията от кризата с коронавируса.

Едрият е насочен към искане на средства за инфекциозните отделения, а другият е за психиатричните.

"Това са двете направелия, в които има остра нужда от подобряване на условията на труд и организацията на тези дейности", призна здравният министър Кирил Ананиев.

По думите му ЕК предвижда да разпредели един много сериозен ресурс за подпомагане на страните-членки.

Една от най-важните програми за българското здравеопазване е свързана с инфекциозните отделения и ще представим следващата седмица проекта, който ще защитим пред ЕК , посочи той.

Психиатриите също имали нужда от остро финансово подпомагане, така че Ананиев се надява, че и за тях ЕК ще отпусне средства.

Той призна още, че пандемията от коронавируса е поставила здравната система в сериозно напрежение с оглед на бързото въвеждане на предпазни мерки за персонала в болниците.

За март по 1000 лева допълнително са получили 3758 медицински и немедицински персонал в болниците, които са били на първа линия. През април броят им е би 3950.

Ананиев смята, че след падането на ограничителните мерки и с възстановяването на медицинските дейности заплащането на лекарите ще скочи.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
защо трябва да се чака за някаква помощ ,за здравеопазване -нашите министри толкова ли са тъпи че не могат да си направят анализа-всички плащаме здравни осигуровки да кажат какво покриват -Явно този министър не е на мястото си -прави това което му казва Б.Б а не това което трябва за здравеопазване в страната
11
0
 
2
 
! Отговори
Значи преди 1 месец
Пяк ша крадете.Големи далавери.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
инфекциозните болници строени в Бай Тошово време са в по-голямата си част закрити и тънат в разруха.Останали са само няколко в големите градове и те също са окаяно състояние. А даже и да хвърлят някакви милиони и да ги ремонтират остава въпроса кой ще работи в тях. Лекари и сестри няма! С тези 1000лв, дето уж ще им дадат за месец няма да намерят кой знае колко.
9
0
 
7
 
! Отговори
да,да ама не преди 1 месец
До Анонимен 2
Жалко е но, това дето си го писал няма да стане! За реформи се говори от години и нищо! Смее ли някой! Гешев обикаля селата да лови кокошкарите! Да хване и вкара на топло поне една "бяла якичка"! Румънката Кьовеши ги подкара по домова книга и какво: едва се измъкна в Брюксел! Аха-аха румънците да и видят сметката! Всички са навъртени като свински черва - оттук дръпнеш, оттам се измъкне и само лай"""на!
8
0
 
5
 
! Отговори
да,да ама не преди 1 месец
За който не е разбрал: около 70% от тези европейски милиарди са заеми!
НАЗАЕМ под една или друга форма! Не са for free - демек безвъзмездно! Тези пари ще се връщат!
Да ни е честито и на нас, и на децата, и на децата им!
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За психиатриите определено ще трябват пари. Имат много потенциални пациенти.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, балансира интереси на демократичните капиталисти,но не на трудещите се.
5
0
 
5
 
! Отговори
да,да ама не преди 1 месец
Цитирам: Този/тази чийто коментар е цитата може да си спомни!
"Навремето Киро Ананиев замиташе следите от кражбите на Иван Костов, после тези на "царя". При Борисов не знам защо се прави че разбира от медицина и превенции на инфекции, ами не си подаде оставката, че да може да се назначи някой дето наистина разбира от тези неща"
При този министър винаги има нещо сбъркано за доправяне! Заповеди, правилници новосготвения закон за здравеопазването! Вероятно е полезен с нещо! С какво ли?
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога ще се увеличат заплатите на средните медицински работници-първите помощници на лекарите, или те от 30г не са необходими за болните?
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ето , почна лапачката, мутрите не търпят, искат вече потоците от 15-те милиарда.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Реформа в Здравеопазването - Тотална !
Изгонване на всички наследствени директори ,техните деца,любовници -край на тая шуробаджо , Електронна карта, Изгонване на фирмите за лекарства през ,които се източват Милиарди,
Тогава ще има високи заплати за Истинските лекари и лечение за Народа !
1
1
 
9
 
! Отговори
1234 преди 1 месец
Половината пари ще отидат за софия и по една четвърт за пловдив варна и бургас... Останалите области не са част от България. Скоро наистина няма да са....