Борисов нареди: Нови влакове, за да ходят хората на море с тях!

До средата на юли подписват договора за концесия на летище София
98
Борисов нареди: Нови влакове, за да ходят хората на море с тях!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До средата на юли се очаква да бъде подписан договорът за концесия на летище София.

Още по темата

Решението на ВАС е окончателно, това отваря възможността за подписване на договар и преходен период, в който се предава управлението на актива летище София. Това информира транспортният министър Росен Желязков пред колегите си на извънредното заседание на правителството днес.

Летищен оператор е Летище Мюнхен. Намерихме балансираната оферта, особено предвид предложенията за нарастване на трафик, за нарастване на пътникопоток след пандемията. Другият участник е един от най-големите световни фондове, които оперират такива активи и с 1% е Щрабаг Австрия, обясни Желязков в отговор на въпрос от премиера Бойко Борисов.

Самата компания е изключително сериозна и това обуслови нашия избор, каза още министърът. Той посочи, че е имало тежка конкуренция за концесията с достойни оферти.

След подписване на договора трябва да бъде преведена първоначалното плащане, за да влезе той в сила.  То е в размер 550 млн. лв. без ДДС. Жеязков напомни, че миналата година бяха разплатени задълженията на БДЖ в очакване и на това постъпление.

"Без да ги обвързваме двете, веднага нови влакове и локомотиви, по най-бързия начин да обновим железницата, за да могат хората да ползват най-доброто. Тогава вече можем да им кажем - слезте от колите, качете се на влака, ще отидете за 3 часа до Бургас, всичко е обновено", коментира премиерът и нареди по най-бързия начин това да се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 89Аз писах за вълничките СЛЕД Стара Загора, които откри любимият ти Т...н! Пропътувах ги две седмици след откриването и рязането на лентичката!Че едното не пречи на другото - да! Но кога си пътувал с влак в Западна Европа и кога - тук, за да сравняваш? А по отношение на "***" - търси ги в ГЕРБ. Там не мислят, а слушкат!И още със събуждането облизват!
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 77На Бетономорието е *** до ***. И по-добре българи да няма, защото веднага развалят атмосферата. Невъзпитани деца, безкрайни разговори по телефона на висок глас, дим от цигари и т.н.
80
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 82"Вълничките" са въведени в експлоатация ноември 2006-та година, ако не знаеш. ББ управлява от 2009-та! Западна Европа има и магистрали, и развит ж.п.транспорт. Едното не изключва другото. Ама за толупите....жизнено важно е да се плюе. Още със събуждането.
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонка да не си на събрание?
78
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната порция,празни приказки!
77
2
 
8
 
! Отговори
Боко, преди 3 години
Няма да спасиш черноморието и курортите!!!!!!!!!!!!!!
76
0
 
13
 
! Отговори
глас преди 3 години
ще гласувам само за този, който предложи и успее да наложи намаляване бройката на депутатите! 240 са твърде, твърде много - с огромните си заплати. 28 области имаме, по 4 депутати са напълно достатъчни. 112 депутати ще вършат абсолютно същата работа.
75
1
 
5
 
! Отговори
хаха преди 3 години
този разказва вицове... А пари и отпуски - от къде? Да не говорим, че алчните хотелиери нищо не са намалили, скъпотия до шия. Ай не, мерси. Ще пропусна и супер влаковете, и супер морето.
74
1
 
6
 
! Отговори
БДЖ преди 3 години
Че как да не ги свързваме, като, въпреки гласовете против, казаха че трябва да се даде летището на концесия, за да спасят БДЖ. Когато събщиха, че ще връчат в чужди ръце летището казаха, че парите от първата вноска им трябват спешно, ама много спешно, за да спасят БДЖ- сега концесионният договор още не е сключен, но пък БДЖ-то е с изчистени дългове сега, а не юли. Тогава защо изобщо се говори още за концесию. Поводът за нея вече липсва, прахът в очите, който ни хвърлиха изглежда още седи в очите на журналистите, щом не правят връзка между двете новини.
73
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов нареди: Нови влакове, за да ходят хората на море с тях!Е как така? Нали се направи магистрала "Тракия" за да се стига за 3 ч до морето? Даже я направиха на вълнички, та още по пътя да сме като на море! А сега - влак! Що така?
72
2
 
12
 
! Отговори
Цоко преди 3 години
Гледам и не вярвам на ушите си. Значи качвам се аз от свръхмодерната централна гара София във влака-стрела, който полита на изток към супер луксозните ни курорти на черноморието, стюардесата не спира да ми носи марков алкохол и чер хайвер и докато си проверя два пъти мейла и проведа две-три онлайн бизнес срещи благодарение на безкрайно бързия безжичен интернет вече съм пристигнал на свръхмодерната жп гара Бургас. А от там нататък - приказна обиколка из 7 звездните ни хотели....ъъъъ,, Ко, не!
71
3
 
12
 
! Отговори
Bdz преди 3 години
Абе *** ти качвал ли си се на Бг Влак дано те натикат да душкаш пикнята в квнефите там , *** пусни си Теснолинейка до Банкя да ги чипкаш швабските дърти сливи меркелови в новата баня с ибрика
70
3
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
другарю борисов,стига с тези влакове,и ние искаме като теб и останалите ,като бели хора,с правителствения самолет,да ходим на море,не ни е страх,че ще аварира,но веднъж искаме да е така,без това ,още ваучерите,за море,не са стигнали до нас
69
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нови влакове хубаво, има нужда, но ако смятате, че българите биха се върнали на Бетономорието сте в голяма грешка. Камо ли пък с влак...Премиерът-слънце нарежда, робите ще изпълняват. Аман... Нали има калинки от неговите, които точно с транспорта се занимават и затова им плащаме с парите от нашите данъци? Той говорител ли им се изживява???
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно е ясно, намалението на газа го дължим на Манолова, Нинова и президента. Те ни го намалиха напук на американците и Мъск. Затова ще гласуваме за Божков.
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както ти е казал Тодор Живков национализираш литарията,после стройш държавни бензиностанций, качваш ги в държавни железници, птавиш Кореком и управляваш 30 години!!
66
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПенсиите не са актуализирани към днешна дата ,затова са ниски, БСП искаха да се актуализират пенсиите, но ГЕРБ не им дадоха и така обрекоха на глад и мизерия пенсионерите!
65
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕдинПарите за пенсии и социални дейности са малки, защото българинът масово не се осигурява и не плаща данъци върху реалната си заплата. За това и много ревнаха покрай короната, защото всички мерки са върху това, което си декларирал, а не върху реалните ти приходи. За да има повече трябва и да се плаща повече. Същото важи за данък автомобил и сгради, които са най-ниски в света тук.
64
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пътуване София - Бургас за три часа с влак? А дано, ама надали.
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименОткъде знаеш дали не искам спален вагон за 3 часа?Може да искам да спя,а не да блея!Това не е транспорта който използвам в чужбина,но се возих няколко пъти на влакове в Германия и Холандия между градовете,казвам ти ,че се равняват на нашата трета класа и са гетовски тип и устройство техните влакове!