Преглед на простатата в болница със "зелен коридор"

"Не пренебрегвайте реалните симптоми на увеличената простата"
Препоръчан материал | Обновена: 9 юни 2020 08:34 | 9 юни 2020 08:34,
Преглед на простатата в болница със "зелен коридор"
Източник: Хил Клиник

Много мъже решават да отложат консултацията с уролог заради опасения за безопасност. В настоящия момент специализираните болници като Хил клиник са сред най-сигурните болници за прегледи и лечения. Специализираните клиники, които нямат спешна помощ или пулмологично отделение са предпочитани от пациентите, които имат урологични проблеми. От болницата съобщават, че са взели редица допълнителни мерки, осигуряващи максимална сигурност за болните и екипа. Всички резултати от лабораторията им се проверяват дигитално, без необходимост от посещение на място.

За да насърчат мъжете да посетят уролог, през юни 2020 в Хил клиник са намалили цената на консултация и изследвания на простатната жлеза от 50 лв. на 30 лв. Техните уролози са изключително опитни специалисти, които ползват най-модерните методи за диагностика и лечение на заболяванията на простатната жлеза. Редуцираната цена не се отразява на качеството на прегледа и изследванията.

Пакетът включва ехографско изследване, PSA туморен маркер, ректално туширане и IPSS индекс. Ректалното туширане, което е обичайна, но незадължителна част от прегледа може да бъде заменено от внимателна ехография по желание на пациента. Прегледът на простатата с ендоректален високочестотен трансдюсер сканира жлезата и дава ясен образ на структурата ѝ. Виждат се съмнителни участъци за рак или за възпаление на жлезата, определят се по-точно нейните граници спрямо околните тъкани.

В Хил клиник всеки пациенти има "зелен коридор", т.е. организацията на работата е такава, че той не се среща с други пациенти или с членове на екипа, които не са пряко ангажирани с лечението му. Лазерите, които използват за безкръвно лечение на увеличена простата дават възможност за възможно най-кратък, 24-часов болничен престой. Настаняването става в самостоятелни стаи, с индивидуален сестрински пост. Разбира се, нивото на хигиена и дезинфекция е изключително високо.

Урологът д-р Георги Георгиев съветва: "Не пренебрегвайте реалните симптоми на увеличената простата заради хипотетични страхове от заразяване. Отлагането на лекарска помощ може да задълбочи заболяването и да създаде сериозни здравословни проблеми. Нашият екип е на разположение да даде допълнителни разяснения по повод всеки допълнителен въпрос, който изникне пред пациентите. В последните дни оперирах мъже с усложнения и огромни простати, които са занемарили грижата за здравето си и заради епидемиологичната обстановка. Място за притеснения няма, защото сме направили необходимото и спазваме стриктно всички мерки."

За повече информация относно дейността на Хил клиник, отделение "Урология и онкоурология": 02 439 3131.

Имиджова публикация

Още от