Арх. Захариев: На Алепу природа няма, затова строим

От самото начало проектът на Алепу е бил за курортно селище
Обновена: 10 юни 2020 09:31 | 10 юни 2020 09:31,
123
Арх. Захариев: На Алепу природа няма, затова строим
Снимка: БГНЕС

"Моята мотивация за проекта на плажа Алепу беше, че природа няма тук, тя беше унищожена от свлачището", заяви арх. Ангел Захариев пред bTV, собственик на архитектурното бюро, проектирало съоръжението.

Архитектът показа снимка от 2016 г., когато за пръв път е посетил мястото и която, по неговите думи, ясно показва свлачището, което застрашава брега в тази местност.

"Да се твърди, че там не е имало свлачище, е абсурдно", категоричен е Захариев, а що се отнася до въпроса дали е свличането на земни маси е изкуствено предизвикано, според него никой няма такъв интерес, особено собствениците на имота.

Конструкцията на плажа е противосвлачищно съоръжение, като такова е било прието от комисията, а неговият вид е бил определен от инвеститора, заяви архитектът и разкри, че са разглеждани и още няколко варианта, сред които и изграждане на голяма стоманобетонна стена.

От самото начало проектът на Алепу е бил за курортно селище и никой не го е крил
, заяви Захариев. Този процес е започнал много отдавна с промяната на статута на земята и включването и в подробния устройствен план.

Ангел Захариев е категоричен, че неговият бизнес няма нищо общо със съпругата му - Екатерина Захариева, която е външен министър в правителството на Бойко Борисов.

"Аз не ѝ се меся във външната политика, тя не ми се меси в работата", заяви Захариев, който отбеляза, че двамата са заедно много преди съпругата му да стане външен министър и не получава бизнес поръчки за проекти по политическа линия с протекции от властта.

В страната има 5-6 архитектурни бюра, които могат да правят такива сложни проекти, и едно от тях е моето, каза Захариев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Усукаха се като свински черва...
80
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано морето се разбунтува достатъчно силно и помете подпорната им стена и хотела, който ще построят в най-скоро време!
79
1
 
36
 
! Отговори
Веско преди 3 години
И всички миси*ски телевизии дъвчат темата от седмица, а никоя не показа окончатвлния проект. Няма кво да се баламосваме, на всеки инвеститор се представят скици, макет или вече 3D визуализация какво точно ще получи накрая. И тази документация е общодостъпна поне на три места.
78
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оплели са се като свински черва! Именно заради тези "бетониращи" проекти, в последните години хората предпочитат Гърция и Турция! Само не разбрах, колко апартамента от хотело-поддържащата стена ще се подарят на сем.Захариеви!
77
4
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
липсват ми троловете с дежурното "вижте с колко се е покачил БВП спрямо комунизма" и "в България се живее все по-добре". Или и те имат съвест, или са минали на 60/40
76
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо и нашите не са ме възпитали да съм нагъл ,мошеник,лъжец , охранител, мутра....
75
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво, какво каза този архитект ???Нямало природа !Архитектите са хора, които виждат красотата навсякъде, дори в голите камъни и скали. А този казва, че няма природа на морския бряг.Арх. Захариев, къде загубихте душата си ?
74
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уж казва "Конструкцията на плажа е противосвлачищно съоръжение", а после: "От самото начало проектът на Алепу е бил за курортно селище и никой не го е крил"!!
73
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Екатерина ли викаше ъъъъъъъ аааааааа в една среща на ЕС, или ангелкова? Малко ги бъркам двете мадони
72
1
 
18
 
! Отговори
.. преди 3 години
Човекът само "проектира" и прикрива името на инвеститора/собстветика/поръчителя, явявайки се вместо него по ТВ...
71
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото имаме външна политика, толкова имаме и успешни архитекти. Дано пък да е свлачищен район и след 5г да е баораво е морето строежа. Ще стане като на малдивите, ще плуват рибки в краката на гостите. Да не би такъв да е архитектурния план? Или имвеститорският на гбс?
70
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагли типове. Тоя е мъж на оная простата от Пазарджик, дето ни излага по света.
69
2
 
17
 
! Отговори
sss преди 3 години
покажи проектите, дoкументите за да се види предназначението на обекта - всичко останло са празни риказки. колкото до свлачища и земетресения - там компетентен е инженера.
68
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е да ги изметем и да идва Кьовеши.
67
1
 
21
 
! Отговори
Jon преди 3 години
Архитект Захариев е за това аз ходя в Гърция на море.
66
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли смисъл да се коментира?Съпругът на калинка Захариева-шеф на бюрото направило проекта.Власт,потънала в корупция,а овцете блеят ли,блеят.
65
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи има море , но няма природа ?Аз като се кача на Витоша , от всичките дървета не мога да видя природата.......
64
1
 
46
 
! Отговори
Сенко преди 3 години
Тоз и той нагъл до безобразие като жена си. Май си подхождат перфектно! Нямало природа там, що не го оставихте това свлачище? Кому е нужно да го застроявате? Защо общината е продала парцела на безценица? Защо са били предлагани подкупи на съветници? И последно понеже се е опитал да се самоизтъкне с тези 5-6 бюра, брегоукрепването се смята от инженери, не от архитекти.
63
1
 
27
 
! Отговори
Познайте преди 3 години
къде е построен небезизвесния Хотел Берлин в Бояна. На едно зловещо свлачище на Витоша, където преди това имаше прекрасна детска пистичка , гора и никакво свлачище. Като разкопаеш и започнеш да строиш 4 етажа под земята и да наводняваш много лесно е да ПРЕДИЗВИКАШ свлачище. ГЛЕДАЙТЕ "НАБЛЮДАТЕЛИТЕ" В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР - поне малка утеха за възмездието на онзи свят на онези, които съсипаха родината ни.
62
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на тоя плаж местните не ходим откакто го построиха тоя грозил на св Тома щото тръбата бълва акитата баш там. сега с още един хотел ще стане като варненското езеро водата. не знам що за кр*тен трябва да си да се забиеш цяла отпуска в тая ***.