Арх. Захариев: На Алепу природа няма, затова строим

От самото начало проектът на Алепу е бил за курортно селище
Обновена: 10 юни 2020 09:31 | 10 юни 2020 09:31,
123
Арх. Захариев: На Алепу природа няма, затова строим
Снимка: БГНЕС

"Моята мотивация за проекта на плажа Алепу беше, че природа няма тук, тя беше унищожена от свлачището", заяви арх. Ангел Захариев пред bTV, собственик на архитектурното бюро, проектирало съоръжението.

Архитектът показа снимка от 2016 г., когато за пръв път е посетил мястото и която, по неговите думи, ясно показва свлачището, което застрашава брега в тази местност.

"Да се твърди, че там не е имало свлачище, е абсурдно", категоричен е Захариев, а що се отнася до въпроса дали е свличането на земни маси е изкуствено предизвикано, според него никой няма такъв интерес, особено собствениците на имота.

Конструкцията на плажа е противосвлачищно съоръжение, като такова е било прието от комисията, а неговият вид е бил определен от инвеститора, заяви архитектът и разкри, че са разглеждани и още няколко варианта, сред които и изграждане на голяма стоманобетонна стена.

От самото начало проектът на Алепу е бил за курортно селище и никой не го е крил
, заяви Захариев. Този процес е започнал много отдавна с промяната на статута на земята и включването и в подробния устройствен план.

Ангел Захариев е категоричен, че неговият бизнес няма нищо общо със съпругата му - Екатерина Захариева, която е външен министър в правителството на Бойко Борисов.

"Аз не ѝ се меся във външната политика, тя не ми се меси в работата", заяви Захариев, който отбеляза, че двамата са заедно много преди съпругата му да стане външен министър и не получава бизнес поръчки за проекти по политическа линия с протекции от властта.

В страната има 5-6 архитектурни бюра, които могат да правят такива сложни проекти, и едно от тях е моето, каза Захариев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чиновник Е равно на *** в днешно време
60
2
 
4
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До Имам питанеПротестираха.
59
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Имам питанеЕкоталибаните са близки до Екатерина Захариева и няма как да "протестират" срещу нещо, което на техни хора. Те протестират само, когато са засегнати техните лични финансови интереси, а в случая няма такова нещо.
58
4
 
32
 
! Отговори
гръкофил преди 3 години
Така е. Плажа и морето каква пророда са? Всичко да се бетонира, немедлено!
57
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Курортно селище "Лисичи дупки"
56
20
 
7
 
! Отговори
Митьо хотелиер преди 3 години
Мишки, упрягайте са да бачкате там. Вий кат дупчите стени н а панелните коптори и строите сайвани по селата.няма проблем. Да сте учили да станете архитекти, министри или поне да ви сече чичото да рискувате с бизнес. Ко ревете. Догодина вий ш напълните новия комплекс н а Алепу и ша са избивате за резервации
55
7
 
16
 
! Отговори
Имам питане преди 3 години
Къде бяха еко талибаните, когато се е строял комплекса до това свлачище? На негово място не са ли гнездели птиците, които са гнездили и на свлачището. Парите не миришат, нали другари еко талибани.
54
2
 
35
 
! Отговори
. преди 3 години
Мръсно долно котило... Омерзен съм!
53
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
заяви Захариев, който отбеляза, че двамата са заедно много преди съпругата му да стане външен министър------------------------------------------Какво е искал да каже този образ с горното изречение :))) Съвсем се е оплел
52
1
 
37
 
! Отговори
джо преди 3 години
Ох, на батко Мишоците. Ни лук яли, ни лук мирисали. Как пък точно мъжа на Катето, поборничката за правата на угнетените, а не някой друг?. Готов съм да се обзаложа, че там ще има шест етажен хотел от самия плаж. Те това е ГЕРБ лицемерни и безпардонни ,като току що паднали от марс.Ако някой не си е платил,ще го скъсаг ог проверки, даже и тоалетна няма да построи. Но понеже тука са "НАШИ"хора могат да издигнат и небостъргач.Майната и на природата.........
51
4
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
До СофиянкаНа такива с твоето мислене, никой нищо не ви "въвежда", защото сте достатъчно примитивни и сами стоите в калта.
50
3
 
26
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
Ей,то не остана плажна ивица ве...Ми стройте,ама по-навътре,защо в пясъка?Ако не знаете-вижте византийците,турчата!Боклучари гейберски...И после ревем,ама няма хора....Поне рашите идваха,а сега и те няма да дойдат,щото ги плюете..И кой ще дойде-пияните и дръгирани английски бедняци и келешие на Ес,търсещи евтина дрога,евтини жени и евтин алкохол..
49
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как тогава върху свлачище строите? За един приятел питам.
48
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак е по-добре така, отколкото палаткаджиите да превърнат мястото кaтyн и да не допускат никого, освен себеподобни.
47
4
 
7
 
! Отговори
Софиянка преди 3 години
Към Чиновник 46Не им завиждам, но след време ще въведат визов режим за съседните морета, за да може да им се пълнят хотелите у нас. Но с твоето мислене така ще бъдем.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ей , обикновени б..ул..га..ря, тоз архаичен архитект още в каменната ера е разбрал ,че тук требе да се прай курорт-вий нищо не разбирате от архаичност, тоз чиляк мисли кату първобитен чувек- той да уцилее, да си прибире ав.а..н..тата ,пък вий кот искати си пишети , протестирайти,ама да знайти чи туй ние по архитектурну..димек нямати култура пу управление на имоти
45
2
 
18
 
! Отговори
Сп???нс преди 3 години
това ми напомня на Испания, когато жената на министъра (която беше кмет на Мадрид) , каза че не знае и няма нищо общо с мезонета, получен по испанския вариант на българската схема "артекс".
44
4
 
19
 
! Отговори
Софиянка преди 3 години
5-6 арх. екипа, но точно екипа на мъжа на министър на Бойко. Е народе тия ни мислят за oлигофрени. А ние им даваме тази възможност. ДОКОГА
43
26
 
10
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Дори да е хотел, какъв точно ви е проблема, освен че завиждате? Хората си имат разрешително и всичко е законно. Това там е частна собственост. На вас никой не ви се бърка като си остъклявате незаконно балконите на панелките и като поставяте климатици, където ви скимне.
42
3
 
18
 
! Отговори
Българите преди 3 години
отдавна видяха, че ПРИРОДА НЯМА в България и ходят да почиват по други дестинации, сега кота съпругът на Министърката на външните работи го заявява в прав текст на чужденците, който от тях се е заблуждавал, че може да ПОЧИВА в БГ нормално е да се откаже.За презастроените ни курорти само хазарт, проституция, наркотици и алкохол ще са привлекателната част. Само че американците направиха Вегас в пустинята, а ние си сътворихме пустиня от най-прекрасните местности, за да го направим.