Борисов отчете: Случаите растат, но се движим на границата на разумния риск

Кризата няма да забави "Хемус", ще е готова през 2024 г.
Обновена: 11 юни 2020 16:04 | 11 юни 2020 13:30, Веселина Йорданова
174
Борисов отчете: Случаите растат, но се движим на границата на разумния риск
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов отчете, че въпреки нарастването на броя заболели от коронавирус, се движим "на границата на разумния риск". Той отново призова за отговорно поведение.

Още по темата
"И ако продължим да спазваме дистанция, дисциплина и съответно дезинфекция и внимаваме, защото ясно е, нито вирусът си е заминал, нито епидемията е минала, нито можем да кажем, че сме спокойни, а и никога не сме го казвали. Умоляваме хората да не си мислят, че това е приключило. Да, радостното е, че не е толкова свиреп в момента вирусът, много хора го прекарват сравнително леко, оздравяват, оздравелите са ни много повече, да пазим възрастните хора и хората със съпътстващи тежки заболявания", каза той при посещението си днес във Варна.

Борисов беше категоричен, че кризата с коронавируса няма да повлияе на строителните дейности и ключовата за Северна България магистрала "Хемус" трябва да бъде готова през 2024 година, предаде БНР.

"Хемус" от Търново в двете посоки, и съответно на 70-80 км в момента машините работят. И отделно от Търговище към Шумен напредваме много бързо. Въпреки кризата, короната, виждате, нито строителството спряхме, нито който и да е от проектите", каза още той.

Премиерът допълни, че до няколко дни започва работа по пътя около Велико Търново и в двете посоки - към Плевен и към Търговище.

За предстоящия туристически сезон Борисов посочи, че румънската страна все още се бави с отварянето на границите, макар че България е готова. В близките дни предстои у нас да пристигне гръцкият премиер Кириакос Мицотакис, с когото също ще водим разговори, каза той. По думите му в момента на границите на страната ни няма никакви проблеми и всичко се обработва много бързо.

Премиерът допълни, че пандемията няма да доведе до забавяне за влизането на България в т.нар. чакалня на еврозоната. Днес по темата той ще разговаря с еврокомисар Маргрете Вестагер. За нас най-важно е това, което касае банковия съюз, посочи Борисов. По думите му контролът на Европейската централна банка ще дисциплинира българската финансова система и ще е гаранция за спокойствието на вложителите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
1
 
! Отговори
излиза наяве преди 3 години
До нямам думиПроблемът е, че като спре, няма да се вижда кой е заразен от безсимптомните, те ще се мешат с възрастните, които пък ще се мешат още помежду си, и италиянският сценарий ни чака. Препълнени болници, изнемогващи лекари, повече вирусен товар и заболели и тогава, няма как да го скриеш от света. Бам Европа те изолира и я втасваш в гражданска война. Ей това рискува Борисов, като слуша червения Мангър.
144
1
 
1
 
! Отговори
чети бе преди 3 години
До АнонименСлед две седмици цъфват. В някои области има повече от преди заразени, а смъртните случаи са си около 1000. Ти повече ли иска, при положение, че в повечето държави намаляха доста, само в САЩ не намаляват... Даже днес съобщиха за експериментална белодробна трансплантация на 20 годишна болна от коронавирус
143
1
 
1
 
! Отговори
прав си преди 3 години
До АнонименСкоро цифрите ще ни ударят, никой няма да дойде в туристическия сезон, даже и стоките ще ни заобикалят сигурно, никъде няма да ни искат да отидем и ще изпаднем в изолация като в Швеция. Никъде не са премахнати санитарни изисквания забрани за масови събирания и т.н. Гърците за 15 души заразени направиха блокада на Ксанти, Турция ни въведе карантина и тестове, ама имат акъл, само така ще привлекат туристи, със строг контрол над епидемията. Язък, преднината си я стопихме.
142
1
 
5
 
! Отговори
АКТУАЛНО! преди 3 години
До АнонименВируса е днес единствения проблем! Останалите проблеми отпадат и се обезсилват!Вирусното правителство на Бойко е на дневен ред и нищо друго!
141
1
 
2
 
! Отговори
Бойко преди 3 години
До Селски хитрецОткога стана селянин, та му замирисаха цървулите?
140
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ходете в болница, защото ще ви заразят и ще ви умрът. Ама яко ще ви умрът, защото те си търсят балъци за статистиката.
139
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както каза Кантарджийски - добре, че май муната от СЗО каза, че вирусът е омекнал...
138
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече нема спиране на Ковид 19 в България , народа се омеши, болниците може да нямат капацитет след месец два, заведенията работат и някой има интерес от това, за да може след неколко месеца пред изборно нова карантина , да няма протести, митинги и пр. и нова победа за същите.
137
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отидоха да ядат баклава и локум от Турция от заразените с Ковид нелегални работилници. затова са пламнали в турските райони. а уж Ердоган им бе въвел полицейски час.
136
2
 
16
 
! Отговори
Селски хитрец преди 3 години
Борисов е селски хитрец, ама му научихме номерата вече. Връзват му се само селските uguomu.
135
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не усещате ли, че в територията става напечено, Божков, БарЦелона, Танева, Севда ами навсякъде и .... внезапно се увеличават главоломно заразените(кой може да ги преброи)..... и оооо спасение всичко се затваря и карантинира, нали така се управлява спокойно.... нема НС, нема съд, нема медии, нема инфо.... сал той нон стоп по ТВ-то.... никой не може да го пита, да го проверява, на никого не се отчита!!!!! Абе тартор на ШАЙКА и хей ЖИВОТ, здравей, здравей!!!!!
134
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Западна Европа хората не могат да се виждат с повече от 5-10 човека, маски, ограничения и кво ли не а в Бг Бай ГанчУ развя байрака и го удари през просото.Това ще ви излезе СКЪПО, мнооого СКЪПО.
133
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха, няма проблеми само дето 41годишен без съпътстващи заболявания ще ритне камбаната на къмпинг Градина.Слънце, море и Вирусче.........бим-бам и камбаната удари.
132
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бориосвооов,Борисов,тая мангъровщина през....носа ще ти излезе,ама и през нашия.Ще ни издавиш на края на Дунава като власи,какво значи премерен риск като никога досега не е имало такива бройки,защо толкова рано отпуснахте всички мерки,НЕ ЗНАЕХТЕ ЛИ ЗА РАМАЗАНА и обичаите да си целуват ръцете и челата??НЕ ЗНАЕХТЕ ЛИ И ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГО КАЖЕ??Дори РАМАЗАН и ДЖАМИЯ ли вече не трябва да се споменава??Това е обидно за самите мюсюлмани,или за да не ги обиди някой че са инф..антили!..и сега Баце какво?!
131
4
 
6
 
! Отговори
Еллллл преди 3 години
Върви народе възродене към светла бъднина върви(каква мъка)
130
1
 
28
 
! Отговори
Чудно ми преди 3 години
е- пиарката на Герб с къщурката за 1млн и тя ли няма кирилица?А Цецко и Цецка с частните асансьори в затвора ли са вече?
129
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце помниш ли че бях писал че Власите накрай Дунава се давят. Е сега се удавихте също като Власите. Мислиш ли че тези 300 000 заразени дето се прибраха от еврогея няма да заразят ище 300 000 невинни. Ако правехте на ден по 1000 теста щяхте да знаете че заразените са над 10 000 човека. Това означава че поне 50 000 са потенциални носители на заразата без симптоми. Пламнахме и изгоряхме под мъдрото ръководство на умните сеяндури. Честито.
128
4
 
23
 
! Отговори
Щабът преди 3 години
Още две -три включвания от ОАЕ, плюс някоя друга подпорна стена, и ще ни вкарат по домовете до Нова Година / най-малко/
127
5
 
4
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Анонимен 122 ! Браво хлапе, радваш ме, има вече напредък, копираш думички : споко, клати му се столчето , брато ,вкарваш поговорки в речта си / използвай ги на точното място / и други, да не ги изброявам ! Няма лошо ,младите трябва да се учат, но от положителната страна на живота! Не трябва да получават всичко на готово ,здъвкано! Колкото за морето, ако се наложи може да го гледаме през крив макарон! "Никой не е по-голям и по-силен от природата! ". Ние, хората трябва да го знаем
126
1
 
2
 
! Отговори
Морена преди 3 години
До 119 : Толкова точна формулировка досега не бях чела! Поздравления! Ще се постарая да го преведа на колегите ми англичани:)