"Топлофикация - София": Няма да връщаме пари в кеш

Ще има приспадане на задължения от изравнителните сметки
Обновена: 11 юни 2020 10:14 | 11 юни 2020 10:14,
48

"Имаме 11% намаление, всичко зависи от потреблението на всеки клиент. Пари кеш няма да се получават, ще бъдат приспадани от задължения. Това ще се види от изравнителните сметки, които трябва да бъдат готови до 15 юли, а до 30 август може да се правят корекции", заяви общественият посредник на "Топлофикация-София" Деян Дянков пред Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Вчера стана ясно, че средно 10.6% от платените сметки за периода 1 юли 2019 г. - 31 март 2020 г. ще бъдат приспаднати от следващите фактури на клиентите.

"Бяха посочени два начина, по които ще бъдат възстановени парите. За клиентите с реален месечен отчет това ще се случи в първата възможно фактура. За клиентите, които са с прогнозен годишен отчет - при изравнителните сметки в края на юли, началото на август", поясни Дянков.

От ефира на "България сутрин" той отправи апел към клиентите на "Топлофикация" да осигурят достъп за отчет, за да бъде установено точно дяловото разпределение и отчетът да бъде реален. По този начин хората ще си получат парите и няма да се налагат нови корекции на сметки.

Деян Дянков категорично отхвърли възможността от манипулиране на цифрите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съдене му е майката!Не се плашете, хора. Ако ние им дължим - те ни съдят. Дължат ли ни - ще съдим. Никакви жалби към омбуЦмани-манки!Кьорфишек е това!Получаваш си изравнителната, виждаш какво ти дължат и бам-едно делце!Ако се заведат поне 1000 такива дела, топлото ще клекне!Понеже знаеха, че цената ще падне - надуха сметките ни за март и април. Да си го вземат авансово, пък после-я камилата, я камиларя.Надули са сметките и на училищата за тези месеци, въпреки, че децата учеха дистанционно.
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да нямат пари бе , Всеки месец вземат от хората-никой не им праща с яйца , орехи ,картофи ,тухли и прочее..сега какво излиза-Парното си вземат хубавите заплати , обикновеният човек с 800лби и то средно за страната, след една година ще му Приспаднат-какво означава ,никой не знае ,това ще се ниже всеки месец- значи става още една година , общо след ДВЕ години ,ще може да каже дали са му върнали нещо
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изравнителни сметки.. означава изравняване, не задължения.А и какво ще прави този мухлю с тези, които са се изключили от тях?
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ще следи ПРИСПАДАНЕТО???Защо преди това не даваха възможност на гражданите ,въпреки сигналите за стотици нередности, да си приспадат това , с което ги ощетявахте ??Или щото винаги сте били под Височайша закрила , не спирате га..в..ри..те с хората!!!
39
2
 
4
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Човекът взе парите и каза :Чакай малко !
38
2
 
8
 
! Отговори
A преди 3 години
А тези които са си продали апратаментите през това време, в коя изравнителна сметка ще си вземат надвнесените пари?
37
2
 
7
 
! Отговори
Как е, как е? преди 3 години
Преди два дена Тулупът се би в гърдите, че бил намалил сметките с 50%, па сме били и неблагодарни. Пари щели сме да взимаме - да ни връщат...Сега как е, а? Ни намалението намаление, ни парите ще се връщат..*** рейтингът Му се качвал...80%?? Много повече са!
36
2
 
11
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Още от самото начало беше ясно, че Топлофикация - София няма да върне нищо - нито кеш, нито по банков път, изобщо: никак! Но сега е моментът (преди избори) да се намерят депутати и партия, които да променят Закона за топлофикацията така, че всеки да може да се откаже от тях, ако пожелае. И да има възможност да се избира измежду няколко "топлофикации. Защото сега е абсолютен монопол.
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да се върне човек да живее в България...
34
2
 
4
 
! Отговори
Дрън дрън преди 3 години
Ако ви осъдят ще плащате!
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
газ-1лв и дизел -2.50лв===хляб 700г 1.20лвгаз-60ст. дизел 1.50===хляб 700г 1.20лв
32
2
 
7
 
! Отговори
село майка преди 3 години
амче лихва, ке дават ли??
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Врътката е велика ,дами и господа, имате си работа с "изпечени финансисти",които просто се га..в..ря..т с достойнството ви ,а реално цената на газа е намалена от август месец 2019..ама пак ръкопляскайте ,а да не забравя- ако може пейте сутрин и вечер ,в един сайт четох ,че така се гонят крадците
30
2
 
12
 
! Отговори
поговорка преди 3 години
Кръв повръщам пари НЕ връщам
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какъв достъп в апартаментите говориш, бе папагалчо? Та нали затова имаме топломери и водомери за топла вода с дистанционно отчитане? Този пиян ли е, какъв е?
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
топлото ще направи апартаментите вързани с тец непродаваеми,кой ще си купи имот с вървящ към него рекетьор,нямаш начин да не плащаш,дори да не ползваш жилището и да не живееш там,рекета си върви,това не е правова държава,да не можеш да се откажеш от услуга,която не желаеш
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Топлофикация - София": Няма да връщаме пари в кешТО И НИЕ ЩЕ СПРЕМ ДА ВИ ДАВАМЕ КЕШ; ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ЕВЕНТУАЛЕН ДОГОВОР ЗА БЪДЕЩА УПОТРЕБА НА ПАРНО
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Системата е такава. Който може да удържи най-много пари по веригата, се облажва за сметка на останалите.
25
3
 
11
 
! Отговори
11 преди 3 години
Мбуахххахахаха, че даже и са сигурни, че изравнителните сметки ще са по-големи от сумата, която трябва да върнат! Баси наглеците.
24
2
 
8
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Значи хора единствения начин да се откажете от топлофикация е да УМРЕТЕ! Дори и тогава наследниците ви ще плащат! Но МОЯ СЪВЕТ Е НЕ ПЛАЩАЙТЕ! ТЕ ВИ КРАДЪТ! АКО Е ВЪЗМОЖНО ДА НЯМАТЕ ТОПЛОФИКАЦИЯ ТО НИКОГА НЕ СЕ СВЪРЗВАЙТЕ С ТАКАВА! ПО НИКАКЪВ НАЧИН ЗА НИЩО НА СВЕТА! ТОВА Е ДНЕШНОТО РОБСТВО! ДОРИ ДА НЕ ПОЛЗВАШ ТОПЛОФИКАЦИЯ ТО МЕСЕЧНО ИМ ДАВАШ 100лв! СЪЩОТО БЕШЕ ПРИ МУТРИТЕ И БОЙКО БОРИСОВ ПРЕЗ 90-те ТОГАВА ПЛАЩАШЕ ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ! СЕГА Е СЪЩОТО!