Доц. Кунчев: Мангъров пропагандира липсата на опасност от COVID-19

Стадният имунитет ще ни превърне в следващата Швеция
Обновена: 12 юни 2020 22:08 | 12 юни 2020 21:50, Нели Христова
196
Доц. Кунчев: Мангъров пропагандира липсата на опасност от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Вече няколко дни броят на новите случаи на коронавирус е голям. Според доц. Ангел Кунчев вирусът не си е отишъл и макар новозаразените да са в 4 огнища, трябва да спазваме стриктно правилата за дезинфекция, дистанция и дисциплина, за да бъде избегнато разпространението му в цялата страна.

Пред NOVA доц. Кунчев споделя, че не го притеснява толкова резкият скок в броя на заразените, а фактът, че много хора приемат опасността за отминала с отпадането на строгите карантинни мерки и отмяната на извънредното положение.

Според епидемиолога хората трябва да се научат да живеят с вируса, предпазвайки себе си и околните, а не да приемат медикаменти за прикриване на симптомите на COVID-19, за да отидат на работа или на място, където има струпване на повече хора.

По повод поканата на доц. Мангъров за публичен дебат във връзка с коронавируса към членове на Националния оперативен щаб, главният здравен инспектор заявява, че няма да се отзове на призива. Причината – системните опитите на доц. Мангъров да пропагандира липсата на опасност от COVID-19 и отричането на всички предприети от щаба мерки. Доц. Кунчев смята, че идеята на педиатъра–инфекционист да оставим вируса свободно да циркулира, за да бъде създаден т.н. "стаден имунитет", създава сериозен риск за живота и здравето на хората.

Здравният инспектор дава пример с Швеция, където приеха такава стратегия и само през последната седмица болните от COVID-19 са 18 пъти повече от заразените у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
11
 
13
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Кунчев, и останалите от щаба на лъжците съ насpaxа , и избягаха от дебат ...
148
14
 
18
 
! Отговори
Гъдьо преди 3 години
Шведския " Мангъров" си призна за грешната стратегия за " стаден имунитет" и намери достойнство да се ИЗВИНИ пред цялата нация,ама нашия Мангър--- Ъ Ъ Ъ ЪЪЪЪЪ да *** там ...СУХИ СЪЧКИ...
147
9
 
20
 
! Отговори
Факт преди 3 години
В Швеция от covid умират хора на възраст,която в БГ въобще не може да бъде достигната...
146
6
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
В "западнала" Швеция с нейното "лошо" управление ли бихте искали да живеете или в Мутро(Бойко)ленда???Щото шведите явно не са притеснени...
145
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"В Швеция никога не е имало стратегия за стаден имунитет. Прочетете каквото има в сайтове като SVT, Folkhalsomyndigheten, Aftonbladet, Sydsvenskan, Dagens Nyheter, да видите дали ще намерите нещо за стаден имунитет. Единствената стратегия беше да няма наплив към болничните заведения с което никога не е имало проблеми"Е точно така - нали оставиха старите хора да изпоизмрат извън болниците.
144
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истинска история"А стига сте се подигравали със Швеция без да сте наясно"В Швеция досега 20 пъти повече умрели на глава от населението от тук. Респект!
143
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Смъртните случаи са от старчески домове, което нямат общо със стратегия."По-скоро имат общо с липсата на стратегия и мърлявщина, което явно го има и в Швеция.
142
19
 
17
 
! Отговори
Мангъров им показа, преди 3 години
голите *** и затова го лаят. Живота го показа, че това си беше един обикновен грип, но нали трябва да се направят на герои, вързаха се на акъла мутрата и си играха с народа, но това ще им се върне тъпкано!
141
7
 
8
 
! Отговори
postradal pasi преди 3 години
До Защооо?А парите за увеличаване на бройката на заразените и умрели от вируса колко хора са получили от бедност са се съгласили да лъжат за да може мафията утре да лапне 12млда от еврогейците
140
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев да ходи на дебат с Мангъров и дебата да се излъчи навсякъде в България.
139
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е вярно това,Мангъров пропагандира реалността,а тя е,че карантината и мерките не помагат,че трябва да се изложим на вируса,и да изчезне,и да не изчезне нямаме друг избор. Иначе вируса си е опасен,никой не го отрича.
138
18
 
15
 
! Отговори
До 141 преди 3 години
Мангъров е пословичен мързеливец.Началник бил.?А защо кризата ни завари с толкова мизерна Инфекциозна болница.?Защо не ходеше по медиите да търси средства за болницата.??Защото цял живот си е живуркал без да му пука за болницата. Уредил си едни милиончета за частната си лаборатория и сега си скита по телевизиите да дрънка простотии, а колегите му се гърчат да лекуват.
137
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доцент Х:Нека обърнем дебата - аз считам, че хората не са опасни за вируса!Дискутирайте моля!
136
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров е собственик на лаборатория за тестове по европрограма, но сега има много други конкуренти.Късмет имаме, че здравият министър не е лекар. Събра си щаб и си свърши работа. Не дай си Боже Д-р Мангъров да беше министър. Досега щеше да ни е уморил , най-малко с приказки.
135
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Госин доц. Кънчев не прави разлика между болен и заразен с COVID + ( някакво число многоцифрено рабира се).Като разбере е отново поканен!Доцент бил, а аз съм кайзера на Китай!
134
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Покрай цялата истерия сигурно се събраха по малко пластмасови капачки за онко болни , Дмс Няма такава държава!
133
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 28 март досега в България на всеки три дни умират от Ковид-19 средно по толкова човека колкото от грип за цялата 2018 година.
132
3
 
8
 
! Отговори
Защооо? преди 3 години
Защо бъркате науката, медицината с шоу, цирк? За скучаещите тук път за изява бол, ако ви се гледа дебат скоро идват избори, зрелища ще има от всякакъв сорт. Много мераклии за хляб и зрелища на готово, осъзнайте се бе хора, не се превръщайте в ***! ССАЩ са ви пример
131
8
 
6
 
! Отговори
мангъров преди 3 години
днес успях да заразя още 105 човека, 4 умряха. кунчев и щаба лъжат не спазвайте нищо, ние с боко тиквата ще ви оправим вярвайте само на нас
130
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щаба група Инфлуенсъри