Доц. Кунчев: Мангъров пропагандира липсата на опасност от COVID-19

Стадният имунитет ще ни превърне в следващата Швеция
Обновена: 12 юни 2020 22:08 | 12 юни 2020 21:50, Нели Христова
196
Доц. Кунчев: Мангъров пропагандира липсата на опасност от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Вече няколко дни броят на новите случаи на коронавирус е голям. Според доц. Ангел Кунчев вирусът не си е отишъл и макар новозаразените да са в 4 огнища, трябва да спазваме стриктно правилата за дезинфекция, дистанция и дисциплина, за да бъде избегнато разпространението му в цялата страна.

Пред NOVA доц. Кунчев споделя, че не го притеснява толкова резкият скок в броя на заразените, а фактът, че много хора приемат опасността за отминала с отпадането на строгите карантинни мерки и отмяната на извънредното положение.

Според епидемиолога хората трябва да се научат да живеят с вируса, предпазвайки себе си и околните, а не да приемат медикаменти за прикриване на симптомите на COVID-19, за да отидат на работа или на място, където има струпване на повече хора.

По повод поканата на доц. Мангъров за публичен дебат във връзка с коронавируса към членове на Националния оперативен щаб, главният здравен инспектор заявява, че няма да се отзове на призива. Причината – системните опитите на доц. Мангъров да пропагандира липсата на опасност от COVID-19 и отричането на всички предприети от щаба мерки. Доц. Кунчев смята, че идеята на педиатъра–инфекционист да оставим вируса свободно да циркулира, за да бъде създаден т.н. "стаден имунитет", създава сериозен риск за живота и здравето на хората.

Здравният инспектор дава пример с Швеция, където приеха такава стратегия и само през последната седмица болните от COVID-19 са 18 пъти повече от заразените у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тез са калинки кви дебати кви пет лева . То да не е да цитираш постове във фейсбук . Тез хора не им остана време да работят по болниците от гостуванията им по телевизиите.
128
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който смята, че е прав, не бяга от публичен дебат. Багството е тотална излагация и признание за грешки.
127
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой не разбира родния си език май. Мангъров никога не е пропагандирал безопасност, а само проява на здрав разум. Този вирус бе ясно, че няма да си отиде за седмици или няколко месеца, което значи само едно - да се научим да живеем с него. И мерките в първите месеци бяха тотално неадекватни и вредни за хората и обществото.
126
6
 
11
 
! Отговори
читател преди 3 години
До ХА-ХА-ХА !!!Как не те е срам?Обикновенно пишеш само глупости,но сега надмина себе си.Когато пипнеш Короната,ще разбереш кой и колко е бил прав.Моли се да ти намерят добра клиника,защото в противен случай ще си по-зле от сега.А разпуснатите мерки са едно облекчение на икономиката,която просто трябва поне да пълзи,защото глада е по-страшен от смърта.
125
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тез от щаба алкохолици ли са , имат ли зависимости свързани с пари ?
124
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е Мангъров и защо му се дава медийна арена? Колко още специалисти началници на инфекциозни отделения има в страната? Къде са те и защо не се канят по телевизиите?Откъде се извъди такъв специалист дето ще накара заразените да ходята на работа и да се разхождат свободно и пръскат зарази?
123
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА !!!При коя инфекзиозна болест контактните могат да ходят на работа, а не трябва да стоят в карантина? Това ли е истината? Ето сега пълно с бройки. Значи нека всеки си ги разнася и кой оцелял, оцелял. Ама дано ние сме от болните, нали?
122
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГЕРБ Е МАФИЯ 137Не става въпрос за политика. Да кажеш, че заразен може да ходи спокойно да работи, е абсолютно безотговорно.
121
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми Мангъров като пропагандира, пропагандирай и ти, бре! Какъв по-удобен случай да му разбиеш пропагандата, от един дебат?
120
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НЕКОЙЦитат от филм: " *** си, като ***"
119
2
 
3
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Цитат от филм" ".....главата му искам и смърт на рода му-жена му, децата, слугите и целият му род...."
118
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истинска историяЗнам че звучи като конспиративна теория, но е стряскаш е факта че при всички държави със висока смъртност, чрез престъпна небрежност или нарочно, бяха атакувани старческите домове със заразени пациенти. И самотните хора по домовете си чрез мигранти-гледачи. Звучи като организирано- дори и да не е така. Но си трябва разследване на високо ниво, за да отпаднат съмненията. Да не забравяме е борбата за цицане на огромните корона-фондове.
117
2
 
5
 
! Отговори
izh преди 3 години
Ей, направихте от едно захлюпено грандоманче - медийна звезда. Ама нали трябва да осигурите фронт срещу управляващите - действате. Барабар с разните бивши ***, чиновничета от старото поколение и нови наследници на луканово-гечевото грабене дето сега сте ги кръстили ***. Все пак медията има контролъори. А пък тя не се е пръкнала от банков заем дето е върнала. Избори идат, а имуществото ни е скъпо
116
5
 
1
 
! Отговори
Загрижен преди 3 години
До Истинска история"Истинска история" разказана от честен и загрижен мангърист.
115
17
 
12
 
! Отговори
Истинска история преди 3 години
А стига сте се подигравали със Швеция без да сте наясно. Първо- подхода на шведските епидеомолози бе възможно най-правилни, но шведкото правителство изтепа старите хора с вкарването на мигранти да живеят в старческите домове.И второ: България няма толкова и толкова многолюдни стачески домове като Швеция, пък хора с над 80 годишна възраст - та дори и нарочно да ги заразят, няма как да стане както в Швеция.Кунчев е жалка марионетка, а Мангъров е прав.
114
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сано онези които обикалят наляво надясно и се виждат с хора искат другите да носят маски и да спазват мерки.
113
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За мен е шокиращо че Кунчев няма достоверна информация за стратегиите на различни държави и всичките му знания се базират на фейсбук постове.
112
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев лъже, заради това не иска дебат с Мангъров, защото няма как да се защити.
111
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 124Така е, ама някои смятат, че само в България не е трябвало да има мерки, никакви. И да се ходи на работа заразен. И това дори хора, наричасщи се лекари.
110
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Швеция никога не е имало стратегия за стаден имунитет. Прочетете каквото има в сайтове като SVT, Folkhalsomyndigheten, Aftonbladet, Sydsvenskan, Dagens Nyheter, да видите дали ще намерите нещо за стаден имунитет. Единствената стратегия беше да няма наплив към болничните заведения с което никога не е имало проблеми. Стратегия винаги е била мийте си ръцете, спазвайте дистанция и си останете вкъщи ако почувстате симптоми. Смъртните случаи са от старчески домове, което нямат общо със стратегия.