Доц. Кунчев: Мангъров пропагандира липсата на опасност от COVID-19

Стадният имунитет ще ни превърне в следващата Швеция
Обновена: 12 юни 2020 22:08 | 12 юни 2020 21:50, Нели Христова
196
Доц. Кунчев: Мангъров пропагандира липсата на опасност от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Вече няколко дни броят на новите случаи на коронавирус е голям. Според доц. Ангел Кунчев вирусът не си е отишъл и макар новозаразените да са в 4 огнища, трябва да спазваме стриктно правилата за дезинфекция, дистанция и дисциплина, за да бъде избегнато разпространението му в цялата страна.

Пред NOVA доц. Кунчев споделя, че не го притеснява толкова резкият скок в броя на заразените, а фактът, че много хора приемат опасността за отминала с отпадането на строгите карантинни мерки и отмяната на извънредното положение.

Според епидемиолога хората трябва да се научат да живеят с вируса, предпазвайки себе си и околните, а не да приемат медикаменти за прикриване на симптомите на COVID-19, за да отидат на работа или на място, където има струпване на повече хора.

По повод поканата на доц. Мангъров за публичен дебат във връзка с коронавируса към членове на Националния оперативен щаб, главният здравен инспектор заявява, че няма да се отзове на призива. Причината – системните опитите на доц. Мангъров да пропагандира липсата на опасност от COVID-19 и отричането на всички предприети от щаба мерки. Доц. Кунчев смята, че идеята на педиатъра–инфекционист да оставим вируса свободно да циркулира, за да бъде създаден т.н. "стаден имунитет", създава сериозен риск за живота и здравето на хората.

Здравният инспектор дава пример с Швеция, където приеха такава стратегия и само през последната седмица болните от COVID-19 са 18 пъти повече от заразените у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Активист на БСП 114Как може да се нарича специалист човек, който призовава заразени да ходят на работа? Дори при обикновен грип това не е препоръчително и той много добре го знае. За какви дебати ще говори? От чие име? Иначе всички работещи в инфекциозни отделения да идат на дебат и всяки на свое мнение. Хайде най-напред на иде при заразените от предприятията, подези при тях няколки дни, както си работят заразени, па тогава да пита за дебат
108
5
 
1
 
! Отговори
Мда преди 3 години
До Анонимен 121Мдаааа. Доста сте отчаяни, щом това е единственото, което можете да кажете (като изключим профанизмите, разбира се).
107
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мда На един акъл сте с Бау и на една хранилка.
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бау ".. това плямпа постоянно ..."
105
16
 
12
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Доц. Кунчев, правите грешка, че се ангажирате въобще в такъв "дебат". Не забравяйте, че ако влезете в една кална яма да се борите със ***, най-накрая свинята ще е доволна, че се е омазала цялата, но вие едва ли.
104
7
 
7
 
! Отговори
Мда преди 3 години
До БауКато се съди по това, че в декларацията им (на мангъровците) за дебата се споменаваха и НЕмедицински фактори, вече не мисля, че работата е била само да си рекламира неговото ами да поставя под напрежение социалната обстановка. Това обяснява и активното му обикаляне на телевизии и радиа. Иначе няма логига медици да предизвикват медици на немедицински дебат.
103
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев, вместо да подскача от тв в тв, да даде пример и да си остане вкъщи с маска и противогаз. (Като гледам не е с маска).Същото се отнася и за останалите, които го желаят. Другите ще се опитаме да си живеем живота, пък до когато е писано...
102
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бай Миле "А заради ниския % с имунитет още дълго ще си живеем с новия грип" Това до известна степен обезсмисля ваксината щом не се изгражда имунитет.
101
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало доцента това не е обикновена болест с която ще се научиш да живееш особено децата.Живей със заушката да те видя чието предаване е съвсем същото.До като от нея може да се излекуваш от този вирус не можеш дори умираш.Аман от глупостите ви. Ваксината е единственото средство което може да ни спаси при положение че няма лекарства за лечението на този вирус.
100
7
 
17
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Ами Мангъров ви покани на диспут,отидете,водете научен спор! Но премиера не ви разрешава!
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен До Анонимен"да оставим вируса свободно да циркулира, ...създава сериозен риск за живота и здравето на хората"- звучи добре особено ако беше вярно но в мен не остана впечатление, че някой администратор се е загрижил за нас, точно обратното. То не е и нужно, защото почти всеки човек може и трябва сам да се грижи за себе си и за семейството си.
98
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов се отчете с наложената карантина през март и април, и сега иска още малко да си върже гащите да не го обвинят че отхлабва всичко тончо в най-големия пик, затова забранява дискотеки и барове до 30 юни. След това остава всичко в ръцете на всеки един свой поданник, защото видя че привържениците на карантините стават все по-малко. И така е справедливо и демократично. Който го е страх да си стои у дома доде намерят лекарство за вируса.
97
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разни професьори се изказват и говорят с такава убеденост, но аз се чудя на какво се градят твърденията им? Например един каза при слави че маските не можели да спрат нещо което е 500 микрона. Е да ама вирусите не пърхат с криле като комари , те се закрепават за капчици и частици които са по-големи. Друг пък каза че заразяването не ставало по въздушно какпков път а чрез мръсни ръце. И как стига до този извод? Правил ли е специално научно обосновано проучване за твърди нещо?
96
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо от 15 юни удължават мерките? За да не отидем на протест? Е, точно там ще отида, щом не може на дискотека!
95
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С вирусът ще свикнем, но с вас вече ни писна! Истината е, че ако не се пазим и попаднем при вас, няма спасение!
94
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До фалшивия реалист. Изключително елементарен коментар. На някой, който знае, че съм прав, но нищо интелигентно не може да предложи насреща. И не ми се прави повече на интересен с моя ник, не ме интересува твоето идио.тско мнение.
93
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това за икономиката и гладуващите е мит. Няколко хиляди души може да са си загубили работата, но това е нищо, все още много народ мисли основно за гезме, което показва че имат пари.
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"И кво? Умрели са 140 човека?"Нищо работа - все едно самолет да се разбие. Направо нема какво да го правиме на въпрос.
91
3
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
До 99, 101 и други подобни. Аргументите може да ги видиш по целия останал свят. Другото са празни приказки на ***.оти като теб, които само търсят начин да се заяждат.
90
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Когато съветите, които си давал са довели до разбиване на икономиката"Ужас! Икономиката е разбита! Няма електричество! Няма транспорт! Няма хляб! Хората масово гладуват!