Доц. Кунчев: Мангъров пропагандира липсата на опасност от COVID-19

Стадният имунитет ще ни превърне в следващата Швеция
Обновена: 12 юни 2020 22:08 | 12 юни 2020 21:50, Нели Христова
196
Доц. Кунчев: Мангъров пропагандира липсата на опасност от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Вече няколко дни броят на новите случаи на коронавирус е голям. Според доц. Ангел Кунчев вирусът не си е отишъл и макар новозаразените да са в 4 огнища, трябва да спазваме стриктно правилата за дезинфекция, дистанция и дисциплина, за да бъде избегнато разпространението му в цялата страна.

Пред NOVA доц. Кунчев споделя, че не го притеснява толкова резкият скок в броя на заразените, а фактът, че много хора приемат опасността за отминала с отпадането на строгите карантинни мерки и отмяната на извънредното положение.

Според епидемиолога хората трябва да се научат да живеят с вируса, предпазвайки себе си и околните, а не да приемат медикаменти за прикриване на симптомите на COVID-19, за да отидат на работа или на място, където има струпване на повече хора.

По повод поканата на доц. Мангъров за публичен дебат във връзка с коронавируса към членове на Националния оперативен щаб, главният здравен инспектор заявява, че няма да се отзове на призива. Причината – системните опитите на доц. Мангъров да пропагандира липсата на опасност от COVID-19 и отричането на всички предприети от щаба мерки. Доц. Кунчев смята, че идеята на педиатъра–инфекционист да оставим вируса свободно да циркулира, за да бъде създаден т.н. "стаден имунитет", създава сериозен риск за живота и здравето на хората.

Здравният инспектор дава пример с Швеция, където приеха такава стратегия и само през последната седмица болните от COVID-19 са 18 пъти повече от заразените у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Ако това е вярно, ще трябва да му се признае заслуга на Винету. Ама не вярвам докато не видя.
8
10
 
27
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Кукунчев, ти по какво си ,, Доцент" бре бате?
7
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами явете се на диспут,не се крийте като канцеларски плъхове. Нека цяла България чуе диалога. Нали учените така стигат до истината( вие от НОЩ не сте точно учени, но щом са ви поканили.
6
1
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- И какво - да не го окошарят?
5
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев, ти днес слуша ли какво каза Борисов? Той каза, че от 30 юни приемаме шведския модел, иначе казано вече не му трябвате. Хората се страхуват повече безработицата и глада отколкото от вируса.НОЩниците се провалихте и тъй като не искате да си го признаете прехвърляте всичко на главата на Мангъров. Такъв или онакъв той 3 месеца не си смени мнението, не се връткаше като вас.
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров каквото и да пропагандира, ти си Щабът и ти носиш отговорността.
3
19
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров има гръбнак за разлика от триото от НОЩ.
2
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЙДЕ БЕ , НЕКАДТРНИК, НАПРАВИ НИ КАТО В шВЕЦИЯ! С 6 000 ЛВ ЗАПЛАТА!КАКВО НИ ПЛАШИТЕ С ШВЕЦИЯ?ЧЕТЕМ И В ЗАПАДНИ САЙТОВЕ, ВАШАТА ГЬОБЕЛСОВА ПРОПАГАНДА НЕ МИНАВА!И ТУКА ЩЕ СТАНЕ КАТОМВ ШВЕЦИЯ, САМО ЧЕ МНОГО ПО- БАВНО ИМЪЧИГТЕЛНО, И ТОЧНО ТОВА КАЗВА И МАНГЪРОВ! СМЕТКАТА ЩЕ ПЛАТИМ НИЕ ЗА НЕКАДЪРНОСТТА ВИ И ПОЛИТИЧРСКИРТЕ СМЕТКИ НА ББ.И ЗНАЕМ, ЧЕ КРИЕТЕ БРОЯ НА ЗАРАЗЕНИТЕ -НЕ МОЖЕ В ИТАЛИЯ ДА СА СТОТИТИЦИ ХИЛЯДИ, Т=УК ЕДВА 2000!
1
39
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мангъров е престъпник, в даден момент близките на починалите ще водят дела за обезщетение спрямо него, за всичко си има време и всеки си плаща тарикатлъка