Доц. Кунчев: Мангъров пропагандира липсата на опасност от COVID-19

Стадният имунитет ще ни превърне в следващата Швеция
Обновена: 12 юни 2020 22:08 | 12 юни 2020 21:50, Нели Христова
196
Доц. Кунчев: Мангъров пропагандира липсата на опасност от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Вече няколко дни броят на новите случаи на коронавирус е голям. Според доц. Ангел Кунчев вирусът не си е отишъл и макар новозаразените да са в 4 огнища, трябва да спазваме стриктно правилата за дезинфекция, дистанция и дисциплина, за да бъде избегнато разпространението му в цялата страна.

Пред NOVA доц. Кунчев споделя, че не го притеснява толкова резкият скок в броя на заразените, а фактът, че много хора приемат опасността за отминала с отпадането на строгите карантинни мерки и отмяната на извънредното положение.

Според епидемиолога хората трябва да се научат да живеят с вируса, предпазвайки себе си и околните, а не да приемат медикаменти за прикриване на симптомите на COVID-19, за да отидат на работа или на място, където има струпване на повече хора.

По повод поканата на доц. Мангъров за публичен дебат във връзка с коронавируса към членове на Националния оперативен щаб, главният здравен инспектор заявява, че няма да се отзове на призива. Причината – системните опитите на доц. Мангъров да пропагандира липсата на опасност от COVID-19 и отричането на всички предприети от щаба мерки. Доц. Кунчев смята, че идеята на педиатъра–инфекционист да оставим вируса свободно да циркулира, за да бъде създаден т.н. "стаден имунитет", създава сериозен риск за живота и здравето на хората.

Здравният инспектор дава пример с Швеция, където приеха такава стратегия и само през последната седмица болните от COVID-19 са 18 пъти повече от заразените у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
0
 
! Отговори
тоя тупан преди 3 години
Тоя *** що го пускат да изяжда ефирно време или телевизиите няма какво да покажат друго.
168
0
 
1
 
! Отговори
който е временно преди 3 години
До НойКойто е временно да заминава който иска да остава!!!
167
0
 
1
 
! Отговори
затвориха държават преди 3 години
Такива като Кунчев, където не си разбират от работата, затвориха държавата и ни докараха до просяшка тояга.Те са като лош зъболекар който вади зъба защото не може да го пломбира.некадърници.
166
0
 
0
 
! Отговори
работи преди 3 години
Кунчев, вземи се хвани за някаква полезна работа вместо да четеш конско от сутрин до вечер.
165
0
 
0
 
! Отговори
ти единствения ли преди 3 години
Ти единствения ли в тази държава разбираш от епидемиология???Имай малко срам.
164
0
 
1
 
! Отговори
вземи се освести преди 3 години
доц. Кунчев вземи се освести. Не знам какво си учил и изучавал но бръщолевиш глупости. Не ти казват че няма опасност, казват ти че то винаги ще съществува от сега на татък и просто само изолацията помага временно но след приключването и тръгва пак. Кое не разбра???Спри да тормозиш хората. Трябва да се спазават мерки за хигиена, дистанция но без карантини, изолации и затваряне на предприятия и други не адекватни неща. Твоята теза е не състоянелна затова не отиваш на дебат.
163
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 3 години
Пак сте се събрали *** тука.
162
0
 
1
 
! Отговори
Край преди 3 години
Само днес 1700 шведи са подали молби за българско гражданство.Вдигайте телена стена по границата със Сърбия да не нахлуят хиляди нелегални шведски мигранти - всичките мечтащи да са поданици на Властелина на Короната - спасителя на Европа -Бойко Бирисов
161
0
 
0
 
! Отговори
интубиран преди 3 години
Как ще опънем жартиерите . Как ще ритнем кофата. Камбаната . Как ще гушнем букета . Той ще ми каже. Демокрация е.
160
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък твърдя че цялата шайка професори и доценти се опитват да ми вменят чувство за вина без да съм виновен
159
3
 
3
 
! Отговори
1950 преди 3 години
"МЪНГАРОФ"- НАЙ НАПРЕД ДА СЕ ИЗВИНИ ЗА СУХИТЕ СЪЧКИ ПОСЛЕ ДА СЕ ДОУЧИ ЗА ПРОФЕСОР ,- АКО МОЖЕ И ТОГАВА ДА ИСКА ДЕБАТИ С ГОЛЯМИТЕ БАТКОВЦИ .!!!!ИЗВИНИ СЕ БЕ!!!!
158
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяко чудо за 3 дни, ковид-19 за 3 месеца? После всички свикват и който умрял , умрял. Нещо като лотарията на Божков. Вероятността е много малка но все някой печели. :)
157
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужасяващи са последствията за хората от тази криза причинена от един обикновен грипоподобен вирус. Няма бранш, който да не е засегнат, хората са с намалени доходи и мизерстват. Вместо да се радвате, че няма да се ходи на морето в хотелите на мутрите се замислете колко безработни хора останаха в ресторантьорството, колко стари хора се препитават цяла година от наем. Нещата са навързани и е ужасно. Единствения плюс за хората е ако паднат цените на имотите, но засега няма такива индикации
156
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма смисъл да се води диспут с онзи Мангъров дето яко му хлопа дъската.
155
9
 
6
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Доц. Кунчев, правите грешка, че се ангажирате въобще в такъв "дебат". Не забравяйте, че ако влезете в една кална яма да се борите със ***, най-накрая свинята ще е доволна, че се е омазала цялата, но вие едва ли.
154
7
 
7
 
! Отговори
ХаджиТошко преди 3 години
Мръсен некъпан брадат некадърник. Позор си за професията, ще те вкараме в затвора рано или късно
153
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не смеят да се явят на диспут. Този факт отговаря на повечето въпроси.
152
4
 
7
 
! Отговори
Менгеле преди 3 години
Безпорни е, че на територията на страната живее много *** народ и се поддава на манипулациите на Менгеле и сестра Слави Т.
151
0
 
1
 
! Отговори
Кармата преди 3 години
Е лошо нещо;)))
150
0
 
8
 
! Отговори
Ной преди 3 години
Да е благословен Вируса...накарани да се замислим и да разберем че сме временно на този свят и всичко си има начало и край и в крайна сметка всички умираме и имотите и парите остават тук в материалния свят...взимаме със себе си само спомените и преживяванията си...!!!