COVID реалност - криза с много лица, проблемите - нерешени

Европа реагирала късно, ще плаща скъпо
14 юни 2020 11:05, Екип на Bulgaria On Air
13

Дали държавите и институциите имат план "Б“ за реакция при кризи. Кои страни се справиха най-добре при ограничаването на заразата и на кои беше необходимо повече време, за да реорганизират действията си, както и какво можем да направим от тук насетне - обсъдихме в специалното студио на Bulgaria ON AIR - "COIVD реалност".

"Точно преди 100 години е имало нещо подобно - испанският грип, който идва пак от Китай, резултатите от него са били много по-страшни, отколкото сега",  каза за "COVID реалност" директорът на Народния театър "Иван Вазов" Мариус Донкин. Според него няма нищо случайно.

Има един проблем, който виждам - момента, в който трябваше да натиснем педала за спиране, подчерта за Bulgaria ON AIR икономистът Георги Ангелов и допълни: "Ако Европа и Америка бяха спрели полетите към Азия, вероятно въобще нямаше да дойде този вирус или щеше да се забави с половин година и щяхме да имаме лекарство. Стопирахме цялата икономика заради грешката, че не спряхме авиокомпаниите. Колкото по-късно реагираш, толкова е по-скъпо".

По думите на пулмолога д-р Александър Симидчиев, е имало немалко предупреждения, под формата на филми, както и от самия Бил Гейтс. 

"Проблемът на нашето общество е, че трудно се учим от грешките си", допълни той пред Златимир Йочев.

"Като общество трябваше да разбереш, че проблемът не е в собственото ни оцеляване, а в общественото оцеляване. Трябваше много повече да действаме като общност, а не като индивиди. За съжаление продължаваме с рефлекса на индивидуализма", обясни д-р Симидчиев.

Продукцията се осъществява с генералното партньорство на строително-инвестиционна компания Idea Buildings и специалното съдействие на Neterra.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При 15 заразени дневно затворихме държавата, при 100 отворихме дискотеките.ГЕРБ са пълнинеадекватници.Сега вече предполагам дори и троловете им ще се убедят в това.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да но "общественото оцеляване" не може да се постигне като се отнемат индивидуални човешки права, като например свободен достъп до обществени места като например паркове и градини при спазване на необходимата дистанция между семействата...
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...испанският грип, който идва пак от Китай, ..., каза ... директорът на Народния театър "Иван Вазов" Мариус Донкин. "?Предположението е, че Испанският грип идва от американски военни от един форт на територията на САЩ, до който е имало свинеферма.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До asd Минимум два пъти ме изтриха заради слънчасалото изкопаемо Ще информирам бащицата ще се оплача аз. Това че триеш нищо не значи.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1 Ако не стане това то то ще се повтори. Много жалко, протестират срещу измислен расизъм, а не протестират за своите отнети реално права..
4
2
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Хубаво е да помислите, ако имахте милиарди и много власт как точно бихте го "нагласили" :D Така може да разберете, че не може да се нагласи ....
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питайте тези философи за следващата криза и мерките. Коронавирусът те го изпуснаха и не дадоха мерки срещу него.
2
2
 
3
 
! Отговори
asd преди 3 години
Боже имало много предупреждения под формата на филми. Откъде го изкопахте тоя ненормалник?
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами първо трябва да се потърси съдебна отговорност от причинилите световната измама,за биотероризъм и психологическа война!Щото наесен пак някому ще хрумне да блокира света, пък после ние офчиците пак ще правим планове за възстановяване...