Българи създадоха плаващ шезлонг за хора с увреждания

Продуктът ще струва приблизително 2700 лева
15 юни 2020 14:12, Анисия Иванова
18

Българи, които изработват помощни средства за хора с увреждания, създадоха ново съоръжение за достъп до плажа и морето. Преди време фирмата на Георги Пейков изработва и велосипеди, адаптирани за деца и възрастни с двигателни проблеми.

"Започнах съвсем на шега, но нещата се получиха. Вече дълги години с труд и усилие създаваме качествени продукти. Този шезлонг като плаваемост - целта е да повдигне тялото, да е малко по-лесно да може лицето да влезе във водата и да изпита удоволствие от водата. Цялата конструкция е плаваема - гуми, рамката, подлакътници, всичко това е направено, за да може да издържа и на солена вода, и да има плаваемост във водата", каза управителят на фирмата Георги Пейков в ефира на "България сутрин".

Той уточни, че няма ограничение в килограмите.

"За възрастни хора с повече килограми - могат да се сложат двойни гуми отзад, сега търсим специализирани гуми точно с тази цел. Специално за патентоването не е задължително. Има доста неща, които са патентовани, но самата процедура не е трудна", допълни той.

Георги Пейков коментира, че продуктът е по-скоро за концесионерите и собствениците на хотелите с големи плажни ивици.

"Като мобилност този модел се сгъва и е пригоден да може да влезе в среден автомобил. Продуктът ще струва приблизително 2700 лв. с ДДС. Идеята дойде от една майка, която няколко години желае да ѝ направя подобно нещо", каза още той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
8
 
! Отговори
Пътешественик преди 3 години
Всеки по голям хотелски комплекс съм ходил има такива специални столове за хора в неравностойно положение. Тези нито са го измислили нито са го направили , както трябва че и 2700 лева му искат , пълни идио.и.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предназначението на това у-во е да ги удави, нали?
12
2
 
5
 
! Отговори
Ниманд преди 3 години
Боже аз съм млад и корав мъж работя и се трудя и нямам конти за море а инвалида от къде ще изкара пари ??? Отделно този модел който е измислен от тези гении е толкова просто тъпо и нефункционално нещо , че думи нямам !!! Наистина супер глупост пълен резил !!!!
11
1
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Най малоyмното нещо, което съм виждал в скоро време. Ама от хора създали най великото нещо в историята си - чушкопека, какво друго да се очаква.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне едни гребла да имаше...
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В КИПЪРСКИТЕ ПЛАЖОВЕ ГИ ИМА ОТ ГОДИНИ ПРИ СПАСИТЕЛИТЕИ кой ги ползва? Или ей така си седят, да има!?Може би са по-различни, но ако са такива, пази Боже един човек с увреждания в двигателния апарат над 90% да му се наложи да го ползва.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се взима под наем, ако трябва за час и повече хора да се възползват. Стана ми мъчно като видях цената. Не бъдете толкова алчни.*** кой увреден ще си го вземе дори и пари да му дават тоя ботрук? Това определено за нищо не става. Един абсолютно нов уред се създава след множество консултации с хората за който е предназначен. За да се установят техните нужди. За по-тежко увредени това чудо на техниката е напълно неизползваемо.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В КИПЪРСКИТЕ ПЛАЖОВЕ ГИ ИМА ОТ ГОДИНИ ПРИ СПАСИТЕЛИТЕ
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българските домати 6 лева, български плаващ шезлонг 2700 лева, при положение, че това на снимката не струва повече от стотина лева най много! Същите жълти колела ги има в Хоум Макс за 8 лева бройката
5
1
 
5
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Как може да е 2 700 лева? Те хората с увреждания ще са разочаровани, че не им е по джоба на повечето. Да се взима под наем, ако трябва за час и повече хора да се възползват. Стана ми мъчно като видях цената. Не бъдете толкова алчни.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма лошо, ама ако струва 270 лв. Ако ли не - утре китайците ще го изкопират същото за 27лв. и 43ст. Е, ако си имат приказка с който трябва могат да си уредят някоя обществена поръчица. В страната на чудесата ще се намери кой да даде 2700лв. народни пари за 2-3 метра тръби, парче плат и малко пластмаса.
3
0
 
11
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Няма значение нито как е направен, нито колко струва. Да не дава Господ да Ви трябва подобен уред. По-голямо наказание е само, да си загуби човек акъла. Освен това казват, че е измислен заради дете. Какво значение има цената тогава?
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесно да го въведат на въоръжение във военноморските ни сили.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха - направо трепач. Обикновен шезлонг, който струва към 100 лв. с добавени 3 гуми и 2 понтона. Значи една гума или понтон струват към 500 лв. Като гледам какви са жълти сигурно са позлатени, а понтоните са направени с космически материали :).