1 500 на седмица взимат безлихвени кредити, сумата - 4 200 лв.

77,5% от исканията са на лица на трудов договор
6
1 500 на седмица взимат безлихвени кредити, сумата - 4 200 лв.
Снимка: Dnes.bg, архив

До момента са постъпили 14 602 искания от физически лица за безлихвени кредити, от които потвърдени са общо 8 115, а обработващи се – 2 001. Средната стойност на заемите е 4 200 лева, съобщиха от Българската банка за развитие.

Още по темата

77,5% от исканията са на лица на трудов договор, а останалите са на самоосигуряващи се.

Статистиката на финансовата институция показва още, че близо 1 500 души седмично получават одобрение.
 
Към 15 юни отпуснатите средства по програмата за безлихвени кредити надхвърлят 34 млн. лева. Българската банка за развитие не разглежда исканията за кредит, а включва вече одобрените от търговските банки заеми в издадената портфейлна гаранция.

Програмата за безлихвени кредити цели да подпомогне служителите в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които са прекъснали дейност вследствие на пандемията от COVID-19. Те имат възможността да получат заем до 4 500 лева, отпускани наведнъж или на три транша от по 1 500 лева.
 
По мярката може да се кандидатства до края на 2020 г. Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
6
 
! Отговори
Бългериъ фърст преди 3 години
Истинските държави отдавна изплатиха помощта на пострадалите от извънредното положение за март, април и май, и вече започват да изплащат помощи/кредити за юни, юли и август. Т.н. "правителство на герб" още не е дало и стотинка за март. Борисов саботира развитието на България, като спира парите и насажда фатален песимизъм. А те, парите, са необходими за растеж на производството и консумацията, и за оптимизъм.
5
3
 
5
 
! Отговори
www преди 3 години
До Анонимен на Нинова за нищо не й вярвай, като ти каже "добър ден" , значи вече не е ден! Сигурно е полунощ!
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще отидат на почивка,ще издухат парите,а после ако ги уволят от работа,кой ще плаща кредита?Или още по-лошо-ще духнат в чужбина и *** ги търси за кредита.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Само Борисов ще слушаш той казва само истината.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЕГА НА КОГО ДА ВЯРВАМ- НА НИНОВА ЛИ, КОЯТО ГОВОРИ ПО ТВ И КАЗА, ЧЕ НИКОЙ ОЩЕ НЕ Е ПОЛУЧИЛ ПРЕДВИДЕНИТЕ БЕЗЛИХВЕНИ КРЕДИТИ ОТ БАНКИТЕ ИЛИ НА ЗАГЛАВИЕТО- 1500 НА СЕДМИЦА ВЗЕМАТ БЕЗЛИХВЕНИ КРЕДИТИ.....
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да финансира сделката за вилата Севделина Арнаудова и съпругът ѝ Делян Димитров са получили изключително изгоден кредит от ДСК 1 017 040 лв (520 000 евро) за 30 години при 2,6% лихва. Банката е финансирала 96% от имота без дори да поиска допълнителни обезпечения, като например ипотека върху другото жилище на Арнаудови в София.