Свидетел: Никой не извика помощ от поликлиниката за блъснатото дете

Таксиджия спрял да снима инцидента
Обновена: 16 юни 2020 10:53 | 16 юни 2020 09:18, Нели Христова
65
Свидетел: Никой не извика помощ от поликлиниката за блъснатото дете
Снимка: БГНЕС

Вчера автобус на градския транспорт удари дете в столичния квартал "Младост". Момчето е пресичало на зелен светофар с електрическа тротинетка, а в същото време светофарът ветва зелено и за преминаващите автомобили на кръстовището.

Още по темата

Според очевидци на инцидента, шофьорът на автобуса не е видял 12-годишното дете. След инцидента, то е откарано в "Пирогов" и му е направена операция.

"Идвах отгоре с автомобила си, видях на стотина метра пред мен, че светва зелено, автобусът започна да завива и в следващия момент рязко наби спирачки", разказа пред БНТ журналистът Златко Желев, който става очевидец на инцидента.

"Гледката наистина беше ужасяваща. Видях, че хората се опитваха да окажат помощ на детето, имаше страшно много кръв. В следващия момент полицейски патрули започнаха да опитват да регулират движението, защото трафикът беше интензивен", обяснява Желев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Никой не извика помощ ... ." Включително и "свидетелят".
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ви тротинетки по пътното платно!!!!
16
1
 
30
 
! Отговори
Това преди 3 години
е дете. Може да го разберем. Обаче има доста пораснали нахални екземпляри, които карат и тротинетки и велосипеди по тротоарите, и видите ли, всички трябва да им правят път. Даже майки с колички. Еми няма стане. За такива отпор с всички сили и средства!
15
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Свидетелите ги смятат едва ли не за извършители и затова хората не се намесват
14
1
 
29
 
! Отговори
??? преди 3 години
А, този свидетел какво е направил да помогне на детето? От разказа му разбирам, че само е наблюдавал, а сега упреква всички, които са били там.
13
8
 
5
 
! Отговори
друг анонимен преди 3 години
хак ни!Така ще измре и пдследния българин, защото не можем да се наречем дори диви животни!Те са с повече сиво от нас
12
3
 
8
 
! Отговори
az преди 3 години
шофьорите като са преписвали на БЧК-то, а другите като си нямат халхабер какво да правят кой да помогне? знаят само как да псуват и да снимат с телефоните.
11
0
 
27
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Тия тротиненки само в парковете. Не може да се карат по булеварди, където минават автобуси. Преди време като се возих в трамвай 20, малко преди Румънското посолство едно дете на см.от трамвая качено на тротинетка. Имаше и задръстване и от коли. Тия родители как са го пуснали? Караше в противоположна посока на трамвая това чудо, едно погрешно движение и щеше да се удари в трамвая.
10
0
 
33
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Да се обясняваш на 112 също не е леко. Докато се разберете, телефонът ви ще изключи, ако не е зареден на 100%.
9
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А самият Желев защо не е извикал помощ от поликлиниката?!
8
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този свидетел,къде беше седя и гледа от страни и сега ни обяснява как никой не помогнал.
7
1
 
37
 
! Отговори
Даа, преди 3 години
поликлиника...Някои са замръзнали в 90-те. Отдавна няма поликлиники за съжаление. Сега са ДКЦ-та населявани от личните шамани, които са повече търговци отколкото лекари. Да помогнеш на човек с фрактури и контузно-разкъсни рани, не е като да попълваш рецептурни книжки и направления.
6
1
 
28
 
! Отговори
www преди 3 години
А той защо не е отишъл да ги извика. Сеирджии.
5
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано детето да се оправи. Но трябва да се каже, че неслучайно е забранено да пресичаш на светофар или пешеходна пътека с колело, тротинетка или друго превозно средство. Развиваш сравнително висока скорост, много по-голяма от тази на пешеходец, и шофьорите просто не те виждат. Друг е въпроса, че конкретно при десен завой често попадаш в сляпото петно на шофьора (посока 4-5 часа по циферблатна ориентация) и трябва сам да внимаваш и да се пазиш.
4
8
 
13
 
! Отговори
Пффф преди 3 години
Случки описани от полухора в оркистан. Да ви се въведе перманентно извънредно положение, защото са ви коронясали мозъците в тая територия - катастрофи, убийства, колят се по селата с брадви, корупция, мизерия.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на 10 метра да е поликлиника и да ги извикаш дали ще дойдат или ще кажат не работим със здравната каса
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво отношение да вземат,не всеки е доктор,не видяли какво се случи с Цветков изкараха виновни хората,че са му помогнали!
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В такива моменти тълпата размива и разводнява адекватните решения. От 100 човека най-много 4-5 знаят какво да правят. Наскоро имаше такава случка с момчето, което се е досетило за пояса на моста в Бургас.