Борисов пред превозвачи: Конкуренция в транспорта в Европа

Настояваме пред ЕС камионите да не се връщат през определен период
Обновена: 17 юни 2020 12:33 | 17 юни 2020 12:15, Веселина Йорданова
14
Борисов пред превозвачи: Конкуренция в транспорта в Европа
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на браншовите организации в автомобилните превози на товари.

Борисов подчерта, че българската позиция е ясна и категорична относно недопускането на текстовете за връщането на превозните средства в държавата по установяване невъзможността да се ползва седмичната почивка на охраняем паркинг в превозното средство.

Още по темата
В хода на срещата бяха обсъдени и текстовете, свързани със задълженията на водача да се връща в държавата по регистрация, без да се отчита правото му на избор, както и неясноти около прилагането на текстовете за командироването им, които пречат на нормалното функциониране на пазара.

"Убедени сме, че новите законодателни мерки трябва да бъдат реалистични, пропорционални и недискриминационни. Те трябва да запазят конкуренцията в транспортния сектор на Европа, без да поставят нашите компании в по-лоша позиция", заяви министър-председателят.

По време на разговора бяха обсъдени съображенията и опасенията на бранша предвид предстоящото гласуване на Пакета Мобилност I на 8 юли в Европейския парламент. На срещата присъстваше и министъра на транспорта, информационни технологии и съобщенията Росен Желязков, съобщиха от правителствената пресслужба.

Към този момент ресорната комисия в Европейския парламент отхвърли предложенията на България и другите периферни страни на ЕС по Пакета Мобилност I. С тях българските евродепутати и техни колеги от други шест държави настояваха за отпадане на текстовете за задължителното връщане на камионите в страната по регистрация на определен период от време, както и за ползването на седмичните почивки от водачите.

Гледането на Пакета Мобилност I в Европейския парламент е насрочено за 8 юли, когато ще бъдат обсъдени и допълнителните предложения за промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Кога Макрон беше у Варна му говори глупости а не за Мобилност.... Дойде ти края.... Финито ал капуто
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи Гешев вижда два варианта:1) Записът е фалшив - тогава има явно престъпление.2) Записът е истински - тогава има незаконно използване на разузнавателни средства.И в двата случая Борисов е невинен...
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо да се връщат камионите нали основните колони на ЕС са свободно движение, на стоки,услуги,капитали и хора или само, когто им изнася на западняците?
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега каскета ще установи, че Записът е фалшив и всичко е точно.
5
0
 
4
 
! Отговори
Цвета К.....ва преди 3 години
Господин Борисов не подавайте оставка и аз не Ви я искам!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Потресаващ селски бек.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата оправя всичко с 200 в дупарата, само спокойно и тихо Трябва да се Краде.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да внимаваме да не си харесат нещо друго- софтуерния бранш примерно и да откраднат още. Започнат ли да говорят за социални праваи да го усукват по килифарски значи нещо ще ни взимат. Вижда се, че докато чакаме мошениците от Фолксваген да дойдели със завод загубихме бизнес, а не добавихме...
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я му изкарайте предните изказвания, дето обясняваше как сме преборило покета Макрон !