Президентът за снимките с премиера: Тревожно е, в ход е служебна проверка

Радев посъветва Борисов да си прецени кръга, НСО било извън сградата
Обновена: 18 юни 2020 11:27 | 18 юни 2020 11:14, Веселина Йорданова
591
Президентът за снимките с премиера: Тревожно е, в ход е служебна проверка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Президентът Румен Радев заяви, че най-тревожната снимка от публикуваните вчера, е със спящия премиер Бойко Борисов.

Това означава риск за живота на министър-председателя. В ход е служебна проверка, тя трябва да установи всички факти и обстоятелства, заяви Радев пред журналисти.

Още по темата
Президентът каза обаче, че не е лошо премиерът да си направи преценка на кръга и защити работата на НСО.

НСО охранява извън сградата, но когато домакинът реши да допусне гости вътре, носи отговорност за тези гости, изтъкна държавният глава. По думите му крайно недостойно е отново да се лепят петна по службата, където работят професионалисти.

Въпросът е манипулирани ли са снимките и манипулиран и фалшив ли е записът, смята още Радев. Той е категоричен, че има органи, които трябва да възстановят доверието в държавата чрез истината.

На въпрос следи ли премиера с дрон, каквито обвинения отправи Борисов, Радев заяви, че не може да тълкува всичко изречено от министър-председателя, защото му липсва такава фантазия. Управлявал съм самолети, управлявал съм и дронове, посочи президентът.

В отговор на въпрос Радев каза още, че не определя нито дали ще има предсрочни избори, нито служебно правителство. Никога не съм изразявал желание за служебен кабинет, изтъкна той.

Никой не може да дискредитира правителството, освен самото то. В момента най-голямата заплаха за него е самият г-н Борисов с нещата, които говори, смята държавният глава.

Той определи брифинга вчера като опит да се търсят геополитически индулгенции за скандала навън и този скандал у нас да се превръща в някаква забава и фарс.

Президентът каза още, че ще наложи частично вето на промените в Закона за МВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
529
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 540. Ти изглежда си един от тези 1 400 000 - те умници комунисти! На кой да вярваме, на теб ли подрастващо малко червено плъхче, с още не поникнали зъбки и вече се опитваш да хапеш, хайде скрийсе в дупката!
528
1
 
1
 
! Отговори
;-) преди 3 години
Скрил се в президентските покои,като вирусче във нечии дробове.Кашляш, кихаш, искате се да го изриташ.Аз съм сигурен, че ваксинация ще имаи тя ще бъде догодина.
527
0
 
4
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Егати лицемерието.Този Радев е един пословичен пример за социалист.Като сдаде поста трябва да се направи паметник на Лицемера с образа на Радев.
526
0
 
6
 
! Отговори
Смех ! преди 3 години
Този,който прави цирковете в България , Игрите на дронове, този ,който се задъхва от злоба и простотии , той назначил проверка в НСО !!! По-голем цирк нема , другаре ! Ти си началник на НСО , ти ги караш да слухтят и да правят компромати, ти ги обгрижваш и....точно ти назначаваш проверка ???????? ***, кого вземаш за канарчета ? Народът български ???
525
8
 
5
 
! Отговори
ДО 547 преди 3 години
Относно това дали има ли прости да вярват на премиера, гледай му рейтинга и ще ти стане ясно колко *** народ има.Друг е въпроса,че не всички от тези му вярват, но са или зависими от него или имат келепир докато той е на власт.
524
8
 
2
 
! Отговори
Затвор за теб преди 3 години
Мутро хващал си престъпници ами какъв си?
523
5
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Влатко и Мента корумпетата - национални герои на България але але але :)))))))))))))))))))
522
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрон-мрон глупости, вие тъ'паци ли сте, драскащи тук ? От къде ще влезе дрон в спалнята да го снима докато спи ? Имате ли хабер какво е дрон или само сте чували за това нещо ? ОВЦЕЕЕЕЕ, липсва ви разум, вървите само след коча, нямате нищо в кратуните си за да можете да помислите !
521
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как може ли още да има толкова про'сти българи които да вярват на един изключително про'ст човек от Банкя умеещ само да държи "шла'нга" на пожарната ! Та той самият си каза в прав текст - "аз съм ***, но и вие сте прости" - демек тези които му вярват ! Ха ха ха , ***, овце - какъв странен зоопарк е България, какви ли животни ще се появят в бъдеще на тази територия ?
520
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато започнат да ти се привиждат дронове на една ръка разстояние,бели мишки и шпиони мисля,че човек има нужда от специализирана помощ
519
1
 
11
 
! Отговори
Националист преди 3 години
Уважаеми съграждани, време е да се погрижим за парите си - имаме около 60 милиарда в банките ! Истеричния поход на всякаква сбир.щина от "политици" е устремен към кражбата на парите ни !!! Видяха също и десетки милиарди ,идващи отвън и всички вече са "готови" да управляват !!! Пазете парите си ! С тях живеем , а не по милостта на "политиците" !!!
518
16
 
10
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Гешев вече показа как трябва да се действа - държи се като истински прокурор, отказа охрана от тази корумпирана и подчинена на рускиа агент Радеф служба НСО . Време е премиерът да отсвири прецедента от всички места в държавата , защото е вреден ! Този прецедент е цирей на челото на България !!!!! Цял народ вижда това ! Време е да се изреже цирея !!!
517
6
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
хахахааааа Божков шеф на БСП але, але, але :))))))))))))))))))))))))
516
11
 
9
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Ах тая Нинова, след като оправила Бацето и дрон му пратила.
515
8
 
16
 
! Отговори
Лично мнение преди 3 години
А защо Бойко е сигурен, че е Радев. Хората на Божков не могат ли да му изпратят дрон?
514
13
 
13
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Не вярвам да е по негова поръчка снимката, но не бих се изненадал, ако наистина е следил Борисов с дрона !
513
16
 
18
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
"Трябва да си с мозък на ш'импанзе"...за да гласуваш за такива очевадни некадърници като герб:):):)веднъж да се объркаш е простимо, но втри, трети път - дори и шимпанзе би се усетило:):):)
512
8
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
"Той доказа , че не може да се вярва на нито една негова дума"А тикварят е най-честният крадец в историята на крадците! Палци горе :)
511
14
 
20
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
"Следва импийчмънт"Импийчмънт следва само в мокрите сънища на импотентните гербаци:):):)а като се събудят, се оказва, че мокрото не е вода, а лепкав `планктон` от Варна:):):)
510
9
 
9
 
! Отговори
Лукума преди 3 години
До GБорисов може да има която си пожелае. Притрябвали са му дърти, изфирясали съдийки, дето мъжете им не ги искат!