Отмениха първия чартърен полет с чужди туристи за България

Причината е страх от коронавирус
20 юни 2020 22:45,
105
Отмениха първия чартърен полет с чужди туристи за България
Снимка: Pixabay

Отмениха първия потвърден чартърен полет с чужди туристи от Европа за България. Самолетът трябваше да кацне в Бургас от латвийската столица Рига и да докара първите туристи в „Слънчев бряг“ и околните курорти, съобщава bTV.

Още по темата

Полетът се очакваше да даде старт на летния сезон у нас утре сутрин. Имаше и планирана специална програма за първите 145 души, които трябваше да бъдат посрещнати с питка и рози за жените.

За съжаление, латвийските власти взеха решение да отменят полета, обясни туроператорът. А обяснението - страх от връщане на карантината заради новите случаи на коронавирус в България.

81 са новите случаи през изминалото денонощие при направени 2371 PCR теста. Намалението е с 51 по-малко от отчетените вчера данни. Властите в България обявиха, че засега няма да затягат противоепидемичните мерки и няма да се удължава извънредната обстановка

И въпреки това, според туроператора, страната ни се превръща в рискова дестинация за туристите от Латвия - ако негативната тенденция се запази, туристите от Латвия, посещаващи страната ни, рискуват 14-дневна карантина при завръщането си.

Следващите планирани чартъри с туристи до Бургас са на 26 юни от Амстердам и Лайпциг. Няма гаранция, че и те няма да бъдат отменени, коментираха от пресцентъра на летището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
НАЛИ НЕ ИСКАХТЕ КАРАНТИНА ,БЕ....ХА,ХА,ХАААААААААААААААСЕГА ИСКАТЕ ЛИ ВЕЧЕ...??!
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите тикви побързаха да вдигнат карантината, за да не изпуснат турситите и постигнаха обратния ефект. Вместо да намалеят, болните се увеличиха и туристите вече ги е страх да идват на Кафяво море.
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яжте си питките!
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне Мангъров и гологлавия чалгар СлаФчо, сега са доволни, че могат да ходят по кръчми и чалготеки
60
1
 
17
 
! Отговори
анананана преди 3 години
Сега мутрата ще може да отиде със скъпата си кола и да се шири сам в хотела си - истински лукс. Това е то, да си баровец. Айде, приятно лято, мутраци и мутреси.
59
6
 
3
 
! Отговори
тя преди 3 години
В другите страни да не би да са по- малко заразени- Италия ,Испания,Гърция ,Турция !
58
0
 
15
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
""Отмениха първия чартърен полет с чужди туристи за БългарияПричината е страх от коронавирус""Е,предполагам,че не е последният,които е отменен.Нещо ми подсказва ,че ще има още много други.Дано не отменят българските почиващи в чужбина,ченякои вои близки тези дни потеглят кой към Гърция за 3 седмици,кой към Турция за същото време,а има и към Триест
57
0
 
25
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 3 години
ХАХАХАХА....Искрен смях ми докара тази статия.....КЪДЕ ВИ Е СЕЗОНА....То това не е като да биеш народа и той да си мълчи - ВИРУСА НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА СЪС ВАШИТЕ ЖЕЛАНИЕ ЗА ПРАВЕНЕ/ПРАНЕ НА ПАРИ......Сега ЩЕ ХВАНЕТЕ ТАКЪВ СЕЗОН ЧЕ НЕМА ДА ВИ СЕ ВЕРВА....
56
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние все сме последни във всичко в ЕвропаДокато там всичко започна да утихва при нас тепърва започва да нарастваВ началото надуваха цифрите без болни за да дръпнат пари от ЕС а сега е време да започнат да ги прикриват че да имаме туризъм:)))
55
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туристите са се отказали от полета не заради вируса а защото са видели в интернет кафения ит фекалии Варненски залив и как петното се разпростира скоростно по почти цялото черноморие . Нали не мислите, че чужденците са балъци и коне с капаци ?
54
2
 
25
 
! Отговори
Димитър преди 3 години
Драги австралопитеци, опс хотелиери, Сега какъв е проблема, нали правителството, а не наличието на пандемия ви съсипало "бизнеса"? Напълните ли хотелие, след падането на мерките? Доволни ли сте?
53
5
 
26
 
! Отговори
* преди 3 години
и какво искат този път мутрите?народът да стои под карантина и най-сигурно-да не диша, за да не разнася вируса, а те да внасят чартъри без никакъв контрол с измета на Европа и бившия СССР, че да им прави оборот в л@*н&ното хотелче на съсипаното ни Черноморие? Друг в тая мизерия и миязмена яма не стъпва.
52
2
 
25
 
! Отговори
абсурд преди 3 години
А така,целия бетон ще мухляса
51
2
 
19
 
! Отговори
ДИМИТЪР преди 3 години
Ехо 80-те процента. Кой помпа бройката, какви малко тестове в Гърция? България беше и си остава с най-малко тестове на глава от населението в Европа. Виж че в Гърция и Турция има по 2-3 пъти повече тестове. Сами сме си виновни за провалени сезон, само да мрънкаме знаем... Даже бройката заразени ее силно редуцират. В други държави има по 400 заразени на ден, без смъртни случаи или с по 1-2.. При нас станаха по 6 на ден...
50
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на правителството
49
1
 
23
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
В България птиче не можеше да прехвръкне докато нямаше случаи и не се тестваше, сега обаче иху аху и заведенията са отворени. Няма по-прос*и пу*ки от гербаджийските! Наеб*ха с двеста ,както баце казва, икономиката , а сега пускат свободно и тестват повече отпреди да вземат пак пари от Европата и Боеко пак да ги тика в нощното шкафче! Къде са кпконпи и останалите измислени от властта репресивни апарати? Явно ще чакаме отвън да разследват наялата се с банкноти от 500 евро номинал свин* Бойко!
48
0
 
36
 
! Отговори
Добра новина?! преди 3 години
Бетономорието ще се поизчисти, а на гепаджийте ще им се наложи да придобият трудови навици!
47
0
 
46
 
! Отговори
х преди 3 години
Кризата започна да ми харесва. То не бяха айфончета, джуки, муки, цици, чупки и стойки. Почивки, Бали, Малдиви. А кой ще работи? Кризата ще приземи и занули всички и ще им светне лампата в празните кратуни.
46
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-доброто решение беше истинска изолация. Ако беше истинска, щяхме да я познаем, щото за един месец вирусът щеше да изчезне. Един месец у дома, после - иху аху + минимални загуби за всички. *** то не бяха пристигащи самолети, почивки за великден, дървени философи, дето не вярват във вируса...
45
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Немците и поляците също отложиха полетите си до БГ. Г-н премиер, налейте на вашите добри познати от Южното Черноморие още 50-ина млн.лв.