Пламен Узунов гарантира: Облага не съм получавал!

Президентският секретар заяви, че се познава с Пламен Бобоков
22 юни 2020 18:09, Красимир Ангелов
34
Пламен Узунов гарантира: Облага не съм получавал!
Снимка: БГНЕС

Обвиненията за търговия с влияние са безпочвени – никога и по никакъв повод не съм взимал, не ми е предлагана облага, заяви в предаването "Лице в лице" по bTV президентският секретар по правни въпроси Пламен Узунов.

Той подчерта, че държи името му да бъде изчистено.

Още по темата
Както е известно прокуратурата обяви, че той е общувал с обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков и е осъществявал "търговия с влияние".

Узунов обясни, че обвинение за търговия с влияние се доказва трудно, но той не разчита на прокуратурата. Съветникът на президента посочи, че познава само Пламен Бобоков, но не и неговия брат.

"Контактувал съм с него през годините, налагало го е служебната ми дейност. Във всяка една делегация, когато бъдат подадени лицата, които ще придружават президента – моята длъжностна характеристика изисква да извърша проверка на фирмите и лицата. Ако има съмнителни те трябва да бъдат спрени и да не пътуват с президента. При него подобно нещо не съм установявал", каза Узунов и допълни, че това е причината да осъществят контакт.

Секретарят на президента заяви, че изпитва уважение към Пламен Бобоков, защото е интелигентен човек, но уточни, че не знае много за личния му живот.

Узунов бе категоричен, че към момента е свидетел, а не обвиняем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
13
 
! Отговори
ни чул ни видял... преди 3 години
Момина сълза....
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев чете и като пусне утре записите и товачка ще има да хълца
4
0
 
10
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
"Облага не съм получавал..."Ето, това е най-важното.
3
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Узунов, не е причината, че се познавате с Бобоков, а че сте съветник на президента. Тези от ГЕРБ дори сега, когато се вижда, че с тези непрекъснати вече почти ежедневни скандали няма да изкарат дълго време, смятат, че и сега ще им се размине. Тая няма как да стане, защото опозицията няма да бъде БСП, а тези олигарси, на които вие съсипахте живота им, издевателствахте и издевателствате, както турците не са се гаврили с раята. Вие успешно настроихте срещу себе си всички. Вие изход нямате.
2
1
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Летище София да се казва Чобанска среща.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДрОгарю-искам и аз пълен съпорт! Много си оправен.....