Акция с Гешев в Сандански, арестуваха наркогрупа, иззети са 180 хил. евро

В Сандански бяха заловени 10 души и бе открита сума от над 180 хил. евро
Обновена: 23 юни 2020 12:34 | 23 юни 2020 12:28, Нели Христова
50
Акция с Гешев в Сандански, арестуваха наркогрупа, иззети са 180 хил. евро
Снимка: БГНЕС

Спецакция срещу наркоразпространението се проведе в Сандански. Градът бе блокиран от сутринта, а на територията му се провеждат две специализирани операции. Там пристигна и главният прокурор Иван Гешев, както й главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Още по темата

Според Иван Гешев, в града има 2-3 групи, които се занимават с наркоразпространение. Днес са намерени и голямо количество пари в евро, левове и други банкноти. Общата сума е над 180 хил. в евро. Засега са задържани общо 10 души.

"При спецакцията са открити и наркотици, които не са в голямо количество. Ударената група е била задържана и преди", допълни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Операцията е стартирала тази нощ, проверяват се лица, регистрирани за продажба на дрога, както и такива с две и повече висящи дела.

Главният прокурор коментира и случаят Бобоков.

"Дали секретарят по правни въпроси и антикорупция на президента ще бъде привлечен в качеството му на обвиняем решават наблюдаващите прокурори, заяви в Сандански Иван Гешев по повод последните данни на прокуратурата по досъдебното производство срещу Пламен Бобоков", предават от БГНЕС.

"Гешев бе категоричен, че докато той е главен прокурор, българската прокуратура няма да прави компромиси независимо дали става въпрос за президент, министър-председател, депутат, секретар, ром или циганин, евреин, социално слаб или олигарх – подходът за всички ще бъде еднакъв. Единственото нещо, с което ще се съобразява прокуратурата е дали си нарушил закона или не", заяви обвинител номер едно.

"Прокуратурата е открита към българските граждани чрез медиите по начин, по който не е открита никоя друга структура в държавата", заяви още Гешев.

Гешев каза, че няма да коментира политически изказвания и допълни: "Доколкото си спомням, президентът призова да се разследва корупцията и търговията с влияние. Българската прокуратура, докато съм главен прокурор, няма да прави компромис. Сега нека той да отговаря, поличитии не коментирам",  допълни Гешев. Увери, че прокуратурата работи безкомпромисно и не се интересува кой политик каква длъжност заема. "Наясно сме с последствията, политическите атаки, на които ще бъде подложена прокуратурата, с медийните атаки, с личностните атаки. Ние влизаме в битка и съм твърдо решен да я спечелим", категоричен бе главният прокурор.

"Никой няма право да се намесва в съдебни дела. Това е едната страна на въпроса. Другата страна е - кадрови и морален аспект. За проблемите, които касаят прокуратурата, аз взимам мерки. Както виждате за прокурора на Русе се извършва цялостна проверка на дейността му за 3 години назад", коментира Гешев разпространените от държавното обвинение чатове между бизнесмена Пламен Бобоков и секретаря на президента Пламен Узунов.

Гешев е категоричен, че "проблемите на другите институции не са мои проблеми". Президентът, министър-председателят, са политически ангажирани лица, а прокурорите не са, затова той отказа да коментира техни изявления. "Докато аз съм главен прокурор, няма да има изключение при разследванията - дали е министър-председател, служител, ром или циганин, подходът към всеки ще е еднакъв. Политическите последствия са проблем на политиците. Ако имат проблем, да внимават с кадровите решения", апелира Иван Гешев.

.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
1
 
! Отговори
Каскета ме кефи преди 3 години
Каскета ме кефи как се бори със селската престъпност...!Как се изтапанчва горд пред мисирките и с устрем горд и набег смел громи,ли громи изнасилвачи,дрогаджии,крадци на пенсии и т.н. важни неща...!А за нощното шкафче на Борисов ли...?!Ами разберете го човека...-не му остава време от борбата му с огромната селска престъпност...
43
2
 
1
 
! Отговори
Двоен стандарт... преди 3 години
Хе,хе...-намерили в тях над 180 хил.евро и вой до небето...!А за милионите с пачки по 500 евро в шкафчето на Борисов- ни дума,ни вопъл,ни стон...
42
1
 
2
 
! Отговори
садията преди 3 години
Много е лошо когато назначен един човек на пост без да има школо за това назначение каскета е милиционер той можеше да бъде назначен на женския пазар да наблюдава за нередности какво стана то пазача на царя стана цар ха ха ахахха лошо каскет много лошо не си ти за този пост ако имаш малко акъл ще разбереш за какво става дума *** мси остава *** няма как да стане умен защото толкоз му е капацитета
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде вземете му едно 300 лева за ходене без маска закрито помещение. Боко го глобихте, пък каскетът ли ще остане ненаказан.
40
5
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До 10439 ... Ех другарки и другаре не можахте да скъсате с комерсиалното си мислене, само в паничките на другите гледате и за пари мислите ... Къде отидоха светлите идеи на столетницата Ви или "Бъдещето на светлия комунизъм" съвсем Ви е заслепило ... Що се отнася до психотестчетата, те са за пациентите от клиничната пътека дето води към катастрофиралата летяща чиния на връх Бузлуджа ... !!!
39
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каскет а със сигналите от Божков какво направи
38
8
 
9
 
! Отговори
Дядо Петър преди 3 години
Каскетлията се изживява като СЕЛСКИ ПЪДАР.Защото явно това му е нивото.Всичко останало е въздух под налягане.
37
8
 
8
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Анонимен ... Така е Народа знае истината и точно затова и следващото правителство ще е на Герб, а приватизаторите от РеМеДето на "Позитано 20" ще станат клиенти на домакина Бай Ставри ... След Кремиковци ще дойде ред и на Техноимпекс, и на Черноморските солници, и на завод "Мраз" в сградата на който се помещава една "Българска свободна телевизия" ... ще дойде ред и на офшорките от Вирдижините ... Споко другаре всяко нещо по реда си ... !!!
36
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да го излъчвате каскета, народа знае истината.
35
7
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До до Калеко...Отрицателно е IQ-то на метежниците от Орлов мост, дето докараха на Власт правителството на Олигарски...Отрицателно е и на тези със старческата деменция от електората на Импексова, дето селд Бузлуджа се губят...Отрицателно е и на тези дето се хаванаха на Фейковете на Офшорното ленче, за вилите и островите в Гърция и Испания, които впоследствие се оказаха в с.Велика и на Вирджините..И на тези дето смята че Народния съд е бил неизбежен и че съвецКата армия е спасила българските евреи
34
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямало да прави разлика между президент, мин председател, депутат и т.н.Абе, каскет...кого лъжеш?
33
10
 
12
 
! Отговори
Циркаджия с каскет преди 3 години
каксета , *** и мисирките, защо са без маски питам ?
32
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога ще има акция в Министерски съвет, Министерство на финансите, в народното събрание ?! Кога Гешев, кога?Това с наркотиците трябва да е ежедневие и не е новина.За Цветелин Кънчев е прах в очина на хората или по-скоро пострадал, защото иначе трябва да арестувате други ПЕРСОНИ. АЗ питам за това кога ще има АКЦИЯ, която да разнищи обвързаностите между бизнеса и политиците на НАЙ-ВИСОКО НИВО. Ниво - МИНИСТЪР - ПРЕДСЕДАТЕЛ,МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ПО БЮДЖЕТА КЪМ НС и т.н.
31
11
 
7
 
! Отговори
Циркаджия с каскет преди 3 години
Каскета ни показва, че върши нещо. А то е нищо ! Значи - полицията набарва някакви бандюги и им тръгва по следите. Тогава те докладват на каскета - намерихме *** продаващи трева .... и полицията не прави нищо! Чака ! Чака да дойде каскета с дежурните журналисти , за да отразят действията му ! Да се види по тв , че той като е там и ...оп хващат престъпниците ! Награден полицай нещо да има? Стари хора пребити от роми и ограбени , а каскета ги успокоява - хванахме ги! Оня дето спи хвани ***!
30
10
 
11
 
! Отговори
до Калеко преди 3 години
или IQ то ти е отрицателно или си ***, което значи горе долу същотоКаскета може да се позанимае с КТБ, БТК, Булгартабак, източените ДДС-та за милиарди, корупцията по висшите етажи начело с шефа му дебелия делян, вместо да отчита дейност. 180 хиляди евро шефовете му ги крадат за минута
29
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев, има един *** в Бояна спи и хърка, а в чекмеджето до главата му 2-3 милиона евро недекларирани и 5-6 кила злато с неясен произход. Що не идете да го проверите за какво става въпрос?
28
16
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Това е положението другарки и другаре, Гешев си знае работата, затова врещяхте при назначението му като приклани. По времето на Вашето управление едни нагли типове режеха уши и пръсти, други пък фалираха банки и копаеха трапове, като Беленския и Цанков камък, за да погребват в тях парите на пенсионерите и майките с болните деца. Дошло е Време разделно, Божковците и клакьорите им, РМД-приватизаторите и героите от престъпния свят ще са едната страна на монетата,а от другата ще е Гербът на България
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
счупи си да громи престъпниците по села и паланки - само тия дето са му под носа в столицата не ги вижда. чудят се още как да замажат скандала със записа на Лойко и снимките на нощното шкафче, сигурно доказателствата ще изчезнат пак...
26
2
 
7
 
! Отговори
Рейтинг преди 3 години
Трябват парички и висок рейтинг за успех на изборите
25
0
 
4
 
! Отговори
до 23, реалист преди 3 години
Щом си реалист би трябвало да знаеш отговорът- Никога.....все пак те ме назначиха, плащат, държат отговорен за всичко...имам жена, деца...нямам интелект и образование а благодарние на тях съм вече гаден ,пардон главен прокурор в бг каскетурата.