Окончателно: Отнемат имущество за над 1 млн. лв. от Цветелин Кънчев

Имало отрицателна разлика между приходите и разходите му в периода 1987-2012
122
Окончателно: Отнемат имущество за над 1 млн. лв. от Цветелин Кънчев
Снимка: БГНЕС, архив

Отнемането на имущество за 1 089 473 лв. от Цветелин Кънчев в полза на държавата е потвърдено с окончателен съдебен акт.

Още по темата
С решение от 22.04.2016 г. Окръжен съд - София приема, че по отношение на Цветелин Кънчев е налице отрицателна разлика между приходи и разходи за периода 1987 – 2012 г. и така от него са отнети в полза на държавата суми по разплащателни сметки, влогове, както и от продажба на недвижимо имущество, съобщиха от КПКОНПИ.

На 15.02.2019 г. Софийският апелативен съд потвърждава решението на ОС – София. Според второинстанционния съд съд исковете на Комисията срещу Цветелин Кънчев са основателни и доказани, а претендираните от Комисията имущества са закупувани през целия проверяван период и не може да се направи извод относно влагането на законен доход за което и да е от тях.

Кънчев обжалва решението пред Върховния касационен съд, като твърди, че искът на Комисията е неоснователен, защото е реабилитиран по съдебен ред. С определение на ВКС от 27.04.2020 г. изводите на Софийския апелативен съд са възприети изцяло и не е допуснато касационно обжалване.

Съдът не приема доводите на Кънчев, защото "фактът на извършване на престъпленията от лицето, установен с влязла в сила присъда и произлезлите от тези престъпления отношения не се заличават, а само губят своята гражданственост и обществена оценка".

Производството срещу Цветелин Кънчев е започнало от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД), чийто правоприемник е КПКОНПИ. Внесени са искания за налагане на обезпечителни мерки в три съдилища - Софийски градски съд, Софийски окръжен съд и Окръжен съд – Пловдив. Исканията са били уважени изцяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 30 години осъдиха един депутат. Евала.
4
1
 
18
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Добре си беше в ол инклузив Кремиковци Хилтън, не трябваше да излиза прекалено рано.
3
2
 
18
 
! Отговори
7/8 ТВ преди 3 години
я да си долежи присъдата обратно в кафеза
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този беше в "Черешката на тортата" и ми направи впечатление жилището му. Отвратителен кич със сатанински привкус.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е расизъм, остава и на Доган и заврения зет да вземат нещо