При какви условия се възобновяват полетите?

Самолетите минават през строга дезинфекция
Обновена: 23 юни 2020 14:59 | 23 юни 2020 11:09, Ния Христова
12
При какви условия се възобновяват полетите?
Снимка: Bulgaria Air
След няколко месеца на пауза повечето авиопревозвачи започват отново да летят по основните си линии. Въведени са нови правила при извършване на полетите, а самолетите минават през строга дезинфекция. Възстановиха ли се вече полетите и при какви мерки ще летим от тук нататък безопасно?
 
Летеното ще се осъществява при изцяло нови правила. Мерките за безопасност започват още на летищните терминали. Въздушният транспорт беше абсолютно парализиран през последните месеци. От началото на извънредното положение до края на май полетите са намалели с 80 процента.
 
"Взети са поредица от мерки за безопастността на пътниците. Влизането на терминала вече се извършва през КПП, а изпращачи и семейства не се допускат. Термокамери ще измерват температурата на хората, които влизат, а служители ще следят за носенето на маски и ръкавици", обяснява представителят на Националния авиопревозвач Bulgaria Air Аспарух Маринов в ефира на Нова тв.
 
Той обяснява, че е направена специална организация при всеки етап на пътуването. 
 
"Автобусите ще се пълнят между 30 и 50% от капацитета им. Преди всяко излитане и след всяко кацане самолетите биват щателно дезинфекцирани със специални препарати. Те са със срок на действие от 24 часа, което осигурява едно много добро ниво на защита", казва Маринов.
 
Въздушните филтри в самолетите на националния превозвач са като тези, които се използват в операционните зали на болниците - HEPA филтри. Те осигуряват свеж въздух отвън през двигателите, който се преработва през термична обработка от 200 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
@10 преди 3 години
Аз пък излетях март месец и рейса беше фраш. Други хора също се оплакваха, че рейсовете са пълни. На връщане пък всички се завират в някакви коридори да попълват декларациите. Аз за разлика от теб не изпращам хора, а летя. Когато влезеш на призрачен терминал, на който по принцип има по 100 самолета на ден, но по време на епидемията има точно 1 и той е на Българиа Еър, ще разбереш за какво говоря. Летище София не е усетило епидемията и се къса да работи.
11
0
 
3
 
! Отговори
Безобразие преди 3 години
е точно в разгара на епидемията да се взимат тези мерки вместо да се забранят тотално полетите. Самолетите са едни от най-големите разпространители на зарази, поради факта че въздуха циркулира в абсолютно затворен цикъл. Достатъчно е да пръдне един пасажер с Covid 19 и климатика ще го разнася из целия самолет и всички са заразени безусловно.
10
0
 
1
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
ДО НОМЕР 8Аре намали смеха, защото нас ни затвориха на 14 март. На 15 март аз лично изпратих сина си до летището. Където-не се допускаха изобщо изпращачи като мен да влязат вътре, а само сруще показване на билета се влизаше и на входа измериха температурата на сина ми. И това съм видяла лично, а не ЕЖК....на тази дата. Как е било в следващите седмици не мога да кажа, но едва ли е боли по-разпасано.
9
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 6 (До Кочо)PCR тестът не е измислен вчера, но той е генетичен тест и няма нищо общо с рака.Представлява Полимеразна Верижна Реакция която служи за амплификация на ДНК посредством ензима полимераза.Ама другарят генерал Майтапчийски не сметна за нужно да ни обяснява това.Преди години бяха нужни седмици да излезе резултата. Сега вече става за ден.Китайците не са измислили теста, но са разкрили генетичния код на вируса, иначе този тест щеше да бъде безполезен.Такива ми ти работи...
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи, летище София се късаше да работи през цялата епидемия, докато в други страни имаше по 1 полет на ден от летище. И през цялото това време, нямаше проблем рейсовете да са наблъскани на макс и да влизат изпращачи. Сега, когато епидемията в Европа свърши, в България се въвеждат епидемични мерки на летището. Смях в залата. Ние сме някаква пародия на държава и на човешки същества.
7
1
 
10
 
! Отговори
az преди 3 години
Смешки. Значи в самолета фраш. Пък рейсчето на летището щяло да бъде на 50% пълно.
6
0
 
1
 
! Отговори
До Кочо преди 3 години
Не знам дали знаеш ,но случайно ако говориш за PCR теста ,той не е измислен сега. Измислен е преди много много години ,ако не се лъжа да тестват хора болни от рак на белия дроб.Това ,че някви си китайци решават да тестват с него и казват ,че е надежден е друга работа. И не не си прав ,че вируса е изолиран както трябва.
5
0
 
6
 
! Отговори
Кочо преди 3 години
До АнонименТака си е човек, на година летят 4,3 милиарда души, това е повече от половината световно население. Те редовно се гърчат и умират от болести, които са хванати по време на полета. Такива *** като теб, ги е страх от всичко изкарано от контекст. Това, че някой е умрял от нещо, не значи че болестта най-смъртоносната в историята. Хора умират по всякакви причини, определено в този аспект нищо не се е променило в последните 6 месеца, нито са умряли повече от обичайно нито нищо.
4
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Посещаването на помещения с повече хора (вкл летенето) е доста иддиотско начинание в днешно време.Но кой съм аз да спирам самоубийците.Кой както си е решил.Много моля обаче като започнете да се гънете в конвулсии не викайте за помощ а се научете да живеете с последиците на решенията и действията които предприемате.
3
2
 
9
 
! Отговори
Кочо преди 3 години
Хора защо се реагира, все едно до сега сме били безсмъртни, нямало е болести, дори този същия вирус циркулира сред нас от много години, просто теста за изолирането му е нов, а не вируса. Италия доказа, че в страната е имало вируса поне от 2019 година, Франция също. В Китай е доказано, че има заболели със сигурност не по-късно от средата на Ноември 2019, нямаше карантини, мерки и нищо не се беше променило, нито смъртност нито нищо, само отразяването в медиите се промени.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че те не са спирали...
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При никакви.Не е добра идея да се пътува.Седете си вкъщи и слушайте заповедите на щаба. Навън, сред природата е опасно за вашето здраве, а щабът и лично главния *** Борисов, мислят за вас.