Проф. Балтов: Трябва да се спазват трите Д и да има самоконтрол

Директорът на "Пирогов" е под карантина заради контакт със заразен
23 юни 2020 10:05, Ния Христова
18
Проф. Балтов: Трябва да се спазват трите Д и да има самоконтрол
Снимка: БГНЕС
"В никакъв случай не трябва да се отхлабват мерките и това, което се направи последните две седмици, не води до нищо добро. Трябва да се спазват трите Д - дистанция, дезинфекция и дисциплина, и най-вече - повече самоконтрол. Днес имаме рекорден брой починали за денонощие пациенти, имаме втори сериозен пик", каза директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов в ефира на bTV. 
 
Той в момента е поставен под 14-дневна карантина заради контакт със заразен. 
 
Директорът на най-големия център за спешна помощ у нас сподели, че в "Пирогов" в момента няма заразени медици. В началото на пандемията обаче много медици са били заразени от пациенти, постъпили с други оплаквания. По време на първата вълна един пациент е заразявал 10-15 души от персонала, допълни проф. Балтов. 
 
В "Пирогов" се тестват всички медици, които са били в отпуск за 10 или повече дни. Така са хванали и случаи на безсимптомно прекаран коронавирус. 
 
Проф. Балтов обясни, че все още не се знае кой ще плаща за тестовете на персонала и пациентите, но увери, че в "Пирогов" те са безплатни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
х преди 3 години
Добавям четвърто Д.Дик ин йор ессссс...
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се дават съвети и акъл на форумния Бай *** е същото да се научи една коза да говори на китайски...
8
6
 
9
 
! Отговори
rldk преди 3 години
Тези хора като се изказват и отправят разни предупреждения да не мислят, че се намират в детската градина и говорят на три годишни деца или съдят по себе си за интелекта на другите, а г-н. Балтов ... Изглежда хората на които им се дава трибуна да говорят понякога дори откровени глупости се самозабравят . Моля поправете се .И да знаете хората могат да се пазят добре и без вашите напътствия.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте заведенията веднага. Не са по-важни от училищата. Без това развъждат само разврат и дрога. Наемодатели и собственици не са приоритетни от здравето.
6
2
 
6
 
! Отговори
4444 преди 3 години
Много отворени станаха нашите олиг-офрени. Трите Д-та, трите Хикса, към всичко сега ще прибавим и П, вчерашния щабеб брадат олиго-френ. Ами да вземем да ви прибавим само На м... Ви п......а. Много интересно как така драстично се вдигнаха случаите след катобтрябваше да отменят мерките. Съмнителна работа. Всичко в територията е много съмнително. От както Бога Слънце го застъпиха здраво за скандалите и случаите все повече се вдигат. Защо ли?
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Съда Гаранцийте са Парички , гарант за Не осъждане , така и за Болниците Вируса е Парички !!! Господ да Ни пази от Престъпници и Болест !!!!
4
13
 
7
 
! Отговори
one преди 3 години
Няма друга държава с толкова *** и ограничен народ.Няма спасение, ако ще и скафандри да си облечем за да се пазим.За съжаление.............всичко отново опира до възпитанието.Ако ще и Господ да им обяснява.......
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Едни Вируса е Брадва, а за Други Свтба :) Болниците са Сватбарите !
2
3
 
11
 
! Отговори
Фин преди 3 години
Как да се спазват като е разрешено в дискотека, кафене и ресторант без маска, а в магазините с маска. Това е шизофреничен дуализъм. Докато хората не се откажат от месоядството, все по зле ще става.
1
3
 
5
 
! Отговори
Трите Д преди 3 години
Дупе, Дирник и Дънов